20 Ноември, 2020 16:29 3 166 14

Гърция трябва да бъде затворена, както направиха в Ухан

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ухан-
  • пандемия-
  • китай

Ситуацията в Гърция е много тревожна

Гърция трябва да бъде затворена, както направиха в Ухан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция се нуждае от твърда блокировка, подобна на наложената в китайската провинция Ухан – откъдето тръгна пандемията на коронавируса – ако се надява да спре широкото разпространение на вируса. Това заяви един от правителствените съветници по обществено здраве, цитиран от в. „Катимерини“.

„Ситуацията е много тревожна. Очаквахме намаление миналата седмица, но инфекциите продължават“, каза професорът по микробиология в Атинския университет Алкивиадис Ватопулос, който е член на комитета, съветващ гръцкото правителство за справянето с пандемията, след като гръцките здравни власти съобщиха за 3227 случая вчера и за 3 209 ден преди това, предаде агенция БГНЕС.

„Една от характеристиките на епидемията, датираща от август, е, че тя е разпространена в Гърция. Мисля, че трябва да станем по-строги. Затварянето трябва да стане по-строго, както в Китай“, каза Ватопулос, аргументирайки, че настоящите ограничения – които включват полицейски час от 21:00 до 05:00 и система за разрешаване, ограничаваща общественото движение – са недостатъчни, за да съдържат вирусът.

„В Ухан хората имаха право да напускат къщата си веднъж седмично, за да пазаруват в супермаркета. Това е, което трябва да направим в Гърция: да затворим бизнеса и да работим така, сякаш всеки ден е неделя. Затварянето в стил Ухан за две седмици може да облекчи ситуацията и да спре разпространението на вируса “, каза експертът.

„Ако продължим да сме такива, каквито сме, ще оплакваме жертвите, за чиято смърт не е имало причина, в смисъл, че няма да могат да получат болнично лечение“, предупреди Ватопулос, като посочи опасенията относно способността на системата на общественото здравеопазване да се справи с нарастващи приемания в болници.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    20 10 Отговор
    Леле, леле при 3300 искат да затворят всичко, а при нас при 3900 всичко е супер, нищо, че пациентите умират на стълбите на б~ците.

    Коментиран от #4

  • 2 Как искат

    18 4 Отговор
    да ни пробият като внушават страх.Усещате ли страха и оня с косата.Страхуваш ли се си подлога и си долно нанадолнище.А да дишаме ли?Ако не дишате няма да хванете модерния вирус.Пробвайте.
  • 3 Затваряне

    8 6 Отговор
    Мерките които са наистина ефективи и решават проблема са затваряне, но напълно на всичко за кратко това приложи Китай. Икономиката им вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията.
    Управляващи си го признават публично това навсякъде.
    С тези техните неадекватни и половинчати мерки се създава само някаква илюзия, че се опитват да правят нещо.
    Истината е, че епидемията носи облаги за почети всички освен за обикновените хора, които както винаги страдат и плащат за всичко.
    Управляващите правят това за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.
  • 4 Гост

    24 11 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    На стълбите умряха хора, оставени да умрат,защото не са болни от ковид19, а бактериална пневмония причинена от носене на маски.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Лост

    1 1 Отговор
    Неделя -безкрайна неделя.
  • 6 Dghd

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Не е лесно да си проозздд галош!
  • 7 Се таа

    7 3 Отговор
    Гърците първо трябва да въведат комунизма, скеденето и разстрелите и тогава, ше могат да си приложат "по-твърдите" мерки ? Видно и гръцкия модел на пълно затваряне не работи, но те са твърдо решени да си блъскат главата в стената, но народа им, колко ше издържи не се знае ?
  • 8 Грейс

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Доктор ли си? Освен това не знам дали е хуманно да оставиш човек да умре пред б~цата. Или ти оправдаваш такова поведение? Ами ако се случи на някой от твоето с~во ще махнеш с ръка и ще кажеш, абе той умря от еди какво си. Жалко че има много "хора" като теб.

    Коментиран от #11

  • 9 Stéphanie 🎲

    4 0 Отговор
    Скоро излезе документален филм във Франция ,
    Hold-up се нарича има го и в тубата безплатно не знам дали има превод .Тук медията и пресата гърмяха 😉 - документален филм срещу конспирацията, който изобличава конспирация между политическите медии и здравето, чиито болезнени резултати може да види всеки, изкривената комуникация ..Доверието в медицината? Като обикновен човек нямам уменията да критикувам медицината (и никой не иска да се съмнява в това), но от друга страна, виждането на лекарите, които си противоречат и предприемат съдебни действия един срещу друг, е отрезвяващо.
    Бих искала да добавя, че имаше време, когато известни лекари и лаборатории рекламираха
    Ел. цигари във вестниците...

  • 10 Hoho Boho

    4 2 Отговор
    Тия преди 10 дни въведоха строги мерки
    и сега „Ситуацията е много тревожна"

    Интересно ми е, ако въведат някакви крайни мерки,
    дали ще има оцеляли.
  • 11 Не ви е синхронен коментара

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Грейс":

    КЬМ номер 4.Неговия е истински а Вий разтягане локуми. Нима си мислите че бедния народ ще сменя на ден по 10 чифта маски по 2 лева или ще носи на работа в джоба си 10 празни маски и ще ги сменя по часовник на 2 часа..... Онези много добре знаят какво причинява вдишване то отново и отново на издишания вьздух....
  • 12 3333

    0 1 Отговор
    Много мил им е станал живота на гърчолята.
  • 13 волен сидеров

    1 1 Отговор
    ЕТО ТАКА ЩЕ Е В ДЪРЖАВА КЪДЕТО Е ЗАТЪНАЛА В ЗАЕМИ-ЧЕСТИТО-ДАНО ХОРАТА ТАМ СЕ ПРОБУДЯТ И ДА ДЕЙСТВАТ-ПАНДЕМИЯТА Е ПРИКРИТИЕ КЪМ РОБСТВО-А ПАК ЧЕСТИТО НА ЗАБЛУДЕНИТЕ ,КОИТО ВЯРВАТ В ПСЕВДОПАНДИМИИ И ПСЕВДОВАКСИНИ И ПСЕВДОПОДКУПНИ УПРАВНИЦИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ,КОИТО СЪЩО СА В КАПАНА КАТО НАС-НЯМА КЪДЕ ДА ГИ ЗАНЕСАТ ТЕЗИ ПУСТИ ПАРИ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.