21 Ноември, 2020 14:35 3 360 26

Нова надежда за ваксина срещу COVID-19

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • надежда

Целият свят очаква одобряването на ваксина

Нова надежда за ваксина срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пандемията от COVID-19 е в най-смъртоносната си фаза, но новините от фронта в борбата за действаща и достъпна ваксина дават все повече надежда.

Здравни и икономически мерки срещу ефекта от коронавируса обаче продължават да са заложник на политически борби. Европа, където смъртността нараства, се обнадежди от прогреса при две американски разработки за ваксина срещу коронавируса, предаде БНР.

Русия регистрира рекордните 24 822 нови случая на заразяване с коронавирус за последното денонощие. С това общият брой на инфектираните от началото на пандемията в национален план става 2 064 748. Иранските власти пък затягат противоепидемичните мерки в цялата страна. Иран е най-тежко засегнатата от пандемията близкоизточна страна и се бори с трета вълна на заразата.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Бразилия вчера надхвърли 6 милиона, съобщи здравното министерство. С това Бразилия става третата страна, преминала този праг, след Съединените американски щати и Индия.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ ДБ

    19 8 Отговор
    Ненормални, психясали управници, затворете за дистанционно училищата! Приберете децата по домовете. Стига Вълчев на гърба на здравето и живота ни си прави ПР. Той е за затвор
  • 2 Марчееее

    4 2 Отговор
    Парчето те чака!
  • 3 Народен

    8 7 Отговор
    КАКВО ЩЕ КАЖЕ СТАНИСЛАВ БАЛАБАНОВ ОТ 7/8 - Има ли Корона ? Няма ли ? Когато свалиха генерал Мутафчийски мислехме че са наясно ?

    Коментиран от #6, #9, #11

  • 4 волен сидеров

    5 13 Отговор
    СТИГА С ТАЗИ ПСЕВДОПАНДЕМИЯ И ОТРОВНИ ВАКСИНИ-СТИГА С ТОВА ОТКЛОНЕНИЕ НА ВНИМАНИЕТО-ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И СЪЗНАНИЕТО И НАБЛЮДАВАЙТЕ КАКВО ПРАВЯТ ВОДАЧИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ -ЯКО КРАЖБИ ГУШЕНЕ НА ДЖОБОВЕТЕ СИ,ВОДЕНЕ НА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И НАРОДИ КЪМ ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ,ЯКО ГЛАД -А ВИРУСА Е СПАСЕНИЕ НА ДУШИТЕ КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ОСТАНАТ НА ГАЯ...А ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ВДИГАЙТЕ СИ ВИБРАЦИИТЕ И ДА НЕ ВИ ПУКА ОТ ТОЗИ ИЗГНИЛ И СТАР НАЧИН НА ЖИВОТ -ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ РАЗЛИЧНО И НОВО ПО ДОБРО-НО ПЪРВО ЩЕ МИНЕМ ПРЕЗ ТОВА ПРЕМЕЖДИЕ И КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ЩЕ ЖИВЕЕ ХУБАВО И ДОБРЕ БЕЗ МАНИПУЛАЦИИ НА СВОБОДНАТА МУ ВОЛЯ...

    Коментиран от #12

  • 5 Корона глад

    7 2 Отговор
    Като няма какво друго да се пише излиза една такава велика новина за така вездесъщата ваксина
  • 6 БАЙ Х@Й

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Народен":

    Корона има ! Политик умрял от опасния вирус НЯМА ! Дано си ме разбрал .

    Коментиран от #16, #25

  • 7 онзи

    3 2 Отговор
    Ваксина на 3-4 месеца. Няма да я сложа и пари да ми дават.

    Коментиран от #10

  • 8 Хахах

    5 0 Отговор
    И къде точно в статията е " новата " надежда за ваксина!??Джурналистк ааа
  • 9 БАЙ Х@Й

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Народен":

    Преди Короната говореха само за Сирия, Либия и бежанците! Не съм наясно спряха ли войните и бежанците, щото ги няма в новините.
  • 10 Тираджия

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "онзи":

    Ами ще сложиш дървеното пардесю!
  • 11 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Народен":

    Корона има ама не за всички. Мога да ти го преведа ако ти е трудно. Дай знак.
  • 12 Криеш името си страхливец

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "волен сидеров":

    Анонимнико, отговаря ти друг анонимник в момента болен от тази "псевдопандемия". Яко се заблуждаваш, ще се убедиш, когато се разболееш! Това не е грип, съсипва те изцяло. Някои не се заразяват, други в лека форма, трети мъчително, за 3% е последната болест в живота им. Хубаво е да проумееш, че не е ясно в коя категория попадаш!

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Неграмотен

    4 1 Отговор
    Какво стана с руската ваксина. Защо я скриха. И те като всички останали се чудят как да плашат гаргите, които не са никак малко.
  • 14 Covid

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Криеш името си страхливец":

    Тези 3%, всъщност са около 0,2 %, основно болни хора. И аз се разболях и ме мъчи 10 дни и какво??? Трябва да слушам 2 години за това, да затварят икономики, да фалират умишлено всичко, да раздават неизплащаеми кредити на държавите и да си финансират и преподават с луда печалба отрови, които никой не иска. А ти ще си сложиш ли, приятелю?

    Коментиран от #17, #20

  • 15 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Криеш името си страхливец":

    И затова ли трябва да те психясват всеки ден умишлено и да умираш всяка минута от това. Всеки има право на избор в какво да вярва. Всички ще умрем един ден. Виждам ти си направил своя избор. Успех в свободата ти.
  • 16 Криеш името си страхливец

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й":

    Бай ли си, байян ли си не зная. Когато се разболееш те карантинират и не напускаш дома си. Личният ти лекар те лекува дистанционно, ако се влошиш тогава те приемат в болница. Ти ако се разболееш можеш ли веднага да постъпиш в болница? Да те наблюдават директно и да ти вливат кръвна плазма и приемаш адекватни медикаменти. Не можеш защото като повечето хора си бай Х или байян П!

    Коментиран от #18

  • 17 Криеш името си страхливец

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Covid":

    Може ваксините да са вредни за здравето. Не съм решил какво да правя. На въпроса с въпрос. Ако 5G мрежите са и те толкова опасни какво ще ме посъветваш другарю?

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ваксина ще има,

    3 0 Отговор
    Колкото има ваксина срещу грип.
    Това което ще изкарат за ваксинациия ще създаде иминитет за 6-7 месеца срещу опредрлен щам на sarscov2.
    A СЛЕД ТОВА??
  • 20 Опасен е

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Covid":

    Опасността може да не е толкова голяма за всички, но за някои е огромна Това че 80% не разбират даже, че са носители останалите 15% го карат като лека настинка 4.5% го карат тежко 0.5% умират прави вируса много по- страшен от един грип защото се разпространява мълниеносно през без симптомите или леко болните и стига до милиони. Вируса е опасен не защото е много смъртоносен, а защото е неконтролируем Такъв ефект няма как да се постигне с обикновен грип макар че статистически той може да предизвиква усложнения в много повече хора. 0.5% ат 7000000 са 35000 за България.
    0.5% от 7000 000 000 са 35 000 000 за света. А ако процента не е 0.5%, а е 5%.
    Кое е приемливото ниво на жертвите. Ако ти или твоите близки са в тези бройки тогава дали е безопасен?

    Коментиран от #24

  • 21 Гост

    2 0 Отговор
    Е нали някакви турци от Германия бяха разработили ваксина? Нали и руснаците преди това бяха направили? Как така първо има ваксина, а после няма?

    Коментиран от #26

  • 22 Covid

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Криеш името си страхливец":

    Ще те посъветвам да си останеш на 4G. Смисълът на живота е самият живот и здраве. А 5G- ито ми е на джиджи биджито. Искам хубава храна, чист въздух и вода, и хубави жени. Друго не ми трябва:)
  • 23 хахаха

    4 1 Отговор
    докато "европейците" тръпнещо очакват ваксина, Унгария вече внесе Спутник V с опция да си я произвежда сама...по тоя повод уршуля фон дер ляйнен изви на умряло...:)))
  • 24 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Опасен е":

    Кой си ти и за какво се бориш?
  • 25 Политолог

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й":

    И коментарите са като ника ти...
  • 26 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Първо братския американски учен трябва да регистрира ваксина....