Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 17:20 3 257 16

Нова криза в Италия! Почти 30 000 лекари и медицински сестри заразени с коронавирус за месец

  • италия-
  • коронавирус-
  • ваксина

От началото на пандемията на Апенините са се заразили 1,4 милиона души, а броят на жертвите достигна до почти 50 000

Нова криза в Италия! Почти 30 000 лекари и медицински сестри заразени с коронавирус за месец - 1
Снимка: Shutterstock

Над 27 000 лекари и медицински сестри са се заразили за последния месец с коронавируса в Италия и това се отразява много тежко на здравната система. Това заяви в ефира на телевизионното токшоу "Агора" специалният съветник на министерството на здравеопазването проф. Валтер Ричарди, цитиран от агенция АНСА.

В момента болниците в цяла Италия са под невероятен натиск. Само за последния месец са се заразили 27 000 представители на медицинския персонал, това прави по 900 души на ден. С тези темпове скоро никой няма да може да бъде лекуван, посочва той. Експертът настоява всякакво движение на населението да бъде ограничено само до случаите, когато то наистина е неотложно, предава БТА.

Общо по данни на професионалните обединения на медиците от началото на пандемията от усложнения от коронавируса са починали над 200 лекари.

От началото на пандемията в цяла Италия са се заразили 1,4 милиона души, а броят на жертвите достигна до почти 50 000. Понастоящем в болница от COVID-19 се лекуват 34 000 пациенти, а в интензивни отделения са 3800, посочва ТАСС.

Над 66 000 случая на заразяване на работното място с коронавируса са регистрирани в Италия за октомври, съобщи специализираната в областта на трудовите злополуки застрахователна компания ИНАИЛ, цитирана от АНСА.

Това представлява 15,8 на сто от всички регистрирани заразявания от началото на годината и 9,8 процента от всички случаи на заразявания с коронавируса в Италия за същия период.

ИНАИЛ посочи, че "след забавяне след края на (първата национална) карантина месец октомври, с 12 000 нови случая, е затвърдил тенденцията за увеличаване на заразяванията на работното място, наблюдавана вече през септември".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен овчар

    13 8 Отговор
    Не лъжете хората медии8ии , ....всичко ще излезе на явее.

    Коментиран от #6

  • 2 CoV TV

    7 1 Отговор
    Ами нормално като няма "чисти болници" за ковид! :\
  • 3 За година и половина

    10 4 Отговор
    Само толкоз ли са починалите. Ми то е хилядни от еди процент спрямо броя на общото население. То от пучи вьшки повече са умрели.....
  • 4 Последния Софиянец

    7 5 Отговор
    Чакам всички свободни хора след час на площада!
  • 5 Сила

    6 3 Отговор
    Коза Ностра яко лапа кинти ! НАШТЕ сикаджиичета още има да се учат!!!!
  • 6 Крайно време е

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен овчар":

    Докога шайката ще си играе със здравето на хората? Тотално затваряне на ресторанти и кафенета. Това е минимума. Вижте как е в Германия, там затвориха всичко - ресторанти, сервизи, фризьори, автокъщи, всичко! Какво мрънкате тук, че ще ви затворят кръчмата и мола. Колкото по-бързо стане, и колкото по-стриктно се спазват мерките, толкова по-бързо всичко ще заработи отново.

    Коментиран от #8, #14

  • 7 Запознат

    6 5 Отговор
    Вярно е,аз съм в италия в бергамо и тук положението е страшно. Вчера гледах как изкарват чували с починали от ковид сигурно бяха около 20. Не си правете шеги с това

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Крайно време е":

    Да така колкото повече отлагат толко повече не ни мърда до Април месец да е така! А именно още повече хора които няма да имат достъп до адекватно лечение за каквото и да било!
  • 9 Сила

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Запознат":

    Как се казва този филм! По кой канал го дават! Чист екшън ли е, или има и романтичен сюжет? Брус Уилис участва ли?

    Коментиран от #12

  • 10 цербер

    1 1 Отговор
    ИМА нова криза в Италия! Почти 30 000 лекари и медицински сестри СА заразени с коронавирус за месец.
  • 11 хаберих

    5 0 Отговор
    Тази ,тъмнорошавата сигурно е от рода на Юлий Цезар.
  • 12 Запознат

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Сила":

    Моли се да не те стига щото явно не знаеш какво е. Дъщеря ми е на 21 и е с ковид,не сме я виждали 2 месеца така че не ти е много уместен коментара

    Коментиран от #13

  • 13 Сила

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Запознат":

    Ма вижте я бе! Кой ви пречи бе хора?Ким Чен Ун ли????
  • 14 Venturа

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Крайно време е":

    Абе да те затворят при баба ми!
    А след отварянето, какво ще стане, статистика ли ще четеш? Вируса няма да изчезне, ей- така от самосебе си.
    След отхлабване на" мерките", статистиката отново ще отчита пикове.
    И всичко отново. Да си чул за изчезнал вирус, като птичи, свински и тем подобни? Те ще съществуват, до когато и света съществува. Така, че дай да си живееме живота, без страх и стрес.
  • 15 Диверсант

    3 0 Отговор
    Ами като си толкова запознат пиши че бившия губернатор на Ломбардия е в затвора 7 години точно за кражби от здравната каса, а настоящия е следствен за близо 500 милиона Евро за далавера с консумативи КОВИД... Е при такива управници това е резултата. 2011 година в Рим е затворена и превърната в свърталище на негри най голямата и модерна болница в света с 2500 легла за белодробни болни Карло Форланини основана 1920 година
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.