Last news in Fakti

24 Ноември, 2020 19:07 1 667 4

Строго! Глоби за над 4 млн. евро са наложени в Гърция за нарушения на мерките срещу коронавируса

  • гърция-
  • коронавирус-
  • карантина

Междувременно 22 души бяха арестувани за нарушаване на правилата относно дейността на бизнеса

Строго! Глоби за над 4 млн. евро са наложени в Гърция за нарушения на мерките срещу коронавируса - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцките власти са издали хиляди глоби, с които ще се съберат над 4 милиона евро за нарушения на свързаните с коронавируса ограничения от началото на националното блокиране на 7 ноември, показват официални данни, цитирани от в. „Катимерини”.

Според съобщение на гръцката полиция инспекциите, насочени към разследване на нарушенията на здравословната безопасност, са довели до общо 9 602 глоби от 300 евро и още 663 от 150 евро за по-малки нарушения. От сумата от около 4 милиона евро, малко под 3 милиона евро се дължат за това, че глобените не са носели маска на публични места или я носят неправилно и за нарушаване на ограниченията за общественото движение.

Междувременно ограниченията продължават, като от полицията заявиха, че са извършили над 59 000 проверки в различни части на страната в понеделник, от които над 6000 са били на международното летище в Атина.

Общо полицаите са издали 1 907 глоби, 1341 от които за неразрешено движение. Повече от 480 от тези нарушения са били в Атика, където също има 179 от 556 нарушения, свързани с маските.

Междувременно 22 души бяха арестувани за нарушаване на правилата относно дейността на бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просветен илюминат

    7 3 Отговор
    И спасиха ли Гърците тези милиони от Ковид?
  • 2 QR Виза

    7 1 Отговор
    И каква е ползата ит този садизъм, освен няколко кирливи милиона евракита, които след още несец такива "мерки", ще съберат на куково лято !
  • 3 Primatenwunder

    0 1 Отговор
    Да вземат пример наще, и да видят как се усвояват 4 милиона евро за нула време.😂
  • 4 Primatenwunder

    0 1 Отговор
    Да вземат пример наще, и да видят как се усвояват 4 милиона евро за нула време.😂