Last news in Fakti

25 Ноември, 2020 07:55 2 221 4

До три семейства на Коледа в Обединеното кралство

  • великобритания-
  • коронавирус

Мерките за този петдневен период ще бъдат облекчени и хора ще могат да се събират по домове, религиозни центрове и на открито, като до голяма степен се съблюдават местните ограничения

До три семейства на Коледа в Обединеното кралство - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерите на четирите нации в Обединеното кралство, след дълги дискусии, постигнаха съгласие - до три семейства да могат да се срещат по време на петдневния коледен период от 23 до 27 декември.

След извънредно заседание на правителствения комитет за кризисни ситуации „Кобра“ с участието на лидерите на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, вицепремиерът Майкъл Гоув заяви, че „хората ще могат да се радват на нещо по-близо до нормална Коледа“.

Мерките за този петдневен период ще бъдат облекчени и хора ще могат да се събират по домове, религиозни центрове и на открито, като до голяма степен се съблюдават местните ограничения.

По-конкретно това означава събиране на не повече от три семейства на едно място и премахване на ограниченията за пътуване, за станат възможни подобни събирания на хора от различни части на Обединеното кралство.

В съвместна декларация на лидерите се казва: „Дори там, където всичко ще бъде в рамките на правилата, срещите с приятели и членове на различни семейства по Коледа ще бъде въпрос на лична преценка на отделните индивиди, като се вземат предвид рисковете за тях и останалите и особено за най-уязвимите“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъкаааа

    5 1 Отговор
    ДА,БЕ! Зависи колко големи са семействата. Две семейства може да имат 15-20 човека,пък знъйш ли?!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 БАЙ Х@Й

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "мъкаааа":

    38-годишната българка Зоя Руменова, която е от град Дупница роди 15-ото си дете,
  • 3 54R435T

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "мъкаааа":

    Именно, И аз това си мислих докато четох статията.
    Още почве, че не става ясно по колко ергргени могат да се събират. Зер те не са семейни. За разведените също не става ясно.
    Всички "мерки", които се визмат срещу, забележете, ИЗМИСЛЕНАТА болест, са точно толкова смешни, колкото и тия които ги взимат.
    Обърнете внимание, че нашите се казват НОЩ, а тия, англиските кауни са се кръстили КОБРА.
  • 4 Кой68

    2 0 Отговор
    Колко мъка и примитивизъм има в коментарите....Е как няма да сме първи...Затова сме на тоя хал....