25 Ноември, 2020 09:25 1 780 3

Стачка в Гърция ще прекъсне обществения транспорт

  • гърция-
  • коронавирус

Премиерът Кириакос Мицотакис обяви, че лекарите в интензивните отделения, които са назначени на временен договор по време на пандемията, ще получат постоянни назначения

Стачка в Гърция ще прекъсне обществения транспорт - 1
Снимка: Shutterstock

Авиокомпании отлагат или отменят полетите си в Гърция тази седмица заради решението на авиодиспечерите да се присъединят към общата стачка в държавния сектор, планирана за четвъртък, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Стачката ще прекъсне обществения транспорт, включително фериботните превози между островите и континенталната част. Синдикатът на държавните служители обяви стачка с различни искания, сред които затягане на мерките срещу коронавируса на работните места и в училищата, масови назначения в сектора на здравеопазването и обществения транспорт, както и увеличаване на заплатите на държавните служители.

Работниците в обществения транспорт настояват също да бъдат подлагани на тест за коронавирус за сметка на работодателя.

Авиокомпаниите Иджиън еърлайнс и Олимпик еър съобщиха днес, че са отменили всички полети в четвъртък. Променено е и времето на двайсетина международни и вътрешни полети в сряда, когато авиодиспечерите ще спрат работа за 6 часа.

Гърция отбелязва значително увеличение на случаите на заразени с коронавирус и починали от COVID-19, което претоварва националната здравна система.

Макар че правителството предприе масови назначения на медицински работници от началото на пандемията и почти удвои броя на леглата в интензивните отделения, много от отделенията, особено в северната част на страната, са запълнени. Здравните власти наредиха две частни клиники в Солун заедно с персонала им да бъдат използвани за лечение на пациенти с COVID.

Премиерът Кириакос Мицотакис обяви днес, че лекарите в интензивните отделения, които са назначени на временен договор по време на пандемията, ще получат постоянни назначения.

"Това е акт на признание от страна на държавата за важната работа, която вършат по време на пандемията, но имаме също и нужда от персонал за новите интензивни отделения, открити през последните месеци", каза Мицотакис.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези

    0 2 Отговор
    Спокойно може да ги причислим към джендерските държави. Те и от православието ще се отрекът. Абе,кажи му византиец и повече не е необходимо.
  • 2 Анелия Андреева

    0 2 Отговор
    Дреме минапрашките!
  • 3 Гост

    0 1 Отговор
    Поне протестират както трябва. Тука няколко бакшиша които не плащат данъци протестират срещу някой който е взел 10 лева за газ и искат затвор от 2 до 10 години.