Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 13:33 3 373 27

Френският здравен министър: Маските ще са необходими и след ваксините!

  • ваксина-
  • коронавирус

Президентът Еманюел Макрон заяви, че властите няма да направят ваксинацията задължителна

Френският здравен министър: Маските ще са необходими и след ваксините! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският здравен министър Оливие Веран заяви, че страната му се готви да започне да разпределя ваксините срещу COVID-19 в края на декември, предаде Асошиейтед прес.

Министърът обаче предупреди, че хората ще трябва да продължат да носят маски и да спазват социална дистанция, дори когато ваксините станат масово достъпни.

Не може да каже дали масовата ваксинация ще ни позволи да се отървем от този вирус и напълно да възвърнем предишния си живот, защото не е ясно колко точно ще трае защитата, осигурена от евентуалните ваксини, каза Веран, цитиран от БТА.

Отбелязвайки широкоразпространения скептицизъм във Франция относно надеждността на ваксините, министърът обеща прозрачност в политиката за ваксините и скорошно обявяване на планове за това кой първи ще ги получи и как.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че властите няма да направят ваксинацията задължителна.

Франция регистрира днес 13 563 нови случая на COVID-19, спрямо 16 282 вчера и 21 150 преди една седмица, което показва, че разпространението на вируса продължава да се забавя в четвъртата седмица на националната карантина, предаде Ройтерс.

Броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 е намалял с още 662 до 29 310 души, а броят на тези в интензивни отделения - със 130 до 4018 души, продължавайки тенденцията, започнала преди две седмици, сочат данни на здравното министерство.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    36 6 Отговор
    Наморници цял живот,а?

    Коментиран от #9, #20

  • 2 Петър

    37 5 Отговор
    Добре бе кой го интересува вече тоя коронавирус то това отмина какво ни занимавате само с него още това отдавна си замина

    Коментиран от #8

  • 3 Жоро

    15 3 Отговор
    При първата ваксина ще измират хора и всичко ще приключи
  • 4 др Гей Билтс

    27 6 Отговор
    Маските са за винаги.

  • 5 Кокорчо🙄

    18 3 Отговор
    Да очакваме и дано да има тогава бунт на жълтите маски, па да та видим ти твоята къде ще си я сложиш, много удобно за вас политиците милионери
  • 6 Battlefield 4

    12 0 Отговор
    Маските са задължителни докато Франция не изсели всички араби африканци турци и арменци и останат само белите французи и белите европейци другите са заразни

    Коментиран от #12, #27

  • 7 Гост

    4 3 Отговор
    Какво се пенявите само маски за цял живот ау?! Ясно е , че тоя вирус не изчезне ли 2-2,6 години след избухването мерки маски всичко ще отпадне!
  • 8 Centurion

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Абе ти не си е заминало още но до два,три месеца трябва почти всички да са го прекарали.Вакдините ще дойдат,който иска да се ваксинира и да влиза в категорията "бели мишки".Но предполагам ,че добрите чичковци са се погрижили да не скучаем,и ще има други подобни "забавления".Та са едни големи човеколюбци!!!Разни Еврейски Рептилии!И после що не ги обичали?
  • 9 Нещо против

    2 23 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Ли имаш. Купи си наморник кучешки и си го слагай. Маската не е наморник.

    Коментиран от #17, #21

  • 10 любопитен

    5 2 Отговор
    Нищо не е сигурно , но за проба , само за проба , вие се ваксинирайте и в последствие ще се разбере дали СЪЩЕСТВУВА такъв вирус или е фискална измама ! ..........ВЕСЕЛЯК .......дава жокев на фратсетата !
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Ваксината СпутникV ще се произвежда и във Франция.....След,като НЕЩОТО е способно да Заразява и след ,като сте преболедували....каква ваксина ще помага....Вие кажете...Това биологично оръжие не е създадено да унищожи вас и всичко ,което се разиграва тук е за да не Ставаме преносители на Нещото!То е създадено за Владетелите на света!колкото до Антидота за да се открие ви Трябват хора ,познаващи Природата,а не професори.....
  • 12 любопитен

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Battlefield 4":

    А карамелизираните французите , тях какво ?

    Коментиран от #16

  • 13 волен сидеров

    4 1 Отговор
    АНАТОЛИ ГЛАДЕН ЩЕ СИ УМРЕШ ДА ЗНАЕШ-КОЙТО ПРАВИ ЗЛО НА ХОРАТА НЕ ПРОКОПСА НИКОГА
  • 14 XMAN

    3 4 Отговор
    ВСИЧКО ЩО Е ФРЕНСКО Е БОК ЛУК.

    Коментиран от #18

  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    за днес са починали до 14,41ч-176човекасмъртноста е по ниска от 2019г има статистика и е Трудно да ....сложите 1000живи при мъртвите за да ги УИ дурдисате и да изкарате генерал-плъх от нафталина!
  • 16 Stéphanie 🎲

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "любопитен":

    Ами карамелите и тях същата участ 😁 и те са пътници.Накрая може да ги направим коледен подарък на баба германка тя ги обича най много.Тук вече ги изселват поЕтапно резнаха им социалните 😉 в понеделник голям бой падна в Париж ми...те 😂БРАВО на полицията 👍респект ,всяка вечер вчера пак афро певец 😉 май нещо не им стиска да се бунтуват.Макрончо си върши работата човека .
  • 17 куку руку ку

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Нещо против":

    Хубаво че така го приемаш. Явно вече си готов си да ти отнемат фундаментални права без да протестираш. Като да кажем правото на свободно придвижване, правото да работиш, правото на достъп до обществени сгради. Правото да летиш със самолет.
    Освен ако не се съгласиш да се ваксинираш, но тогава пък се отказваш от правото ти, дадено от Нюрнбергският кодекс и чл. 29 от Конституцията на България, да не се извършват медицински опити с тебе.
  • 18 Stéphanie 🎲

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "XMAN":

    Ходи с китайско и руско 😂 свикнал си по подразбиране се усеща 😅.В следващият ти живот Made in France че по скъпо и по хубаво не е за като теб
  • 19 Japan

    3 8 Отговор
    Японците си ходят с маски от доста години.
  • 20 Гай Баньо

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    За вас ганьовци неграмотни, и наморници и нашийници!

    Коментиран от #22

  • 21 Верно ли

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Нещо против":

    Като те гледам, ти си за наморник, не аз. Ама ти даже и не можеш да вденеш...

    Коментиран от #23

  • 22 Верно ли

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гай Баньо":

    А за теб - ваксинка изотзад! Ай със здраве!

    Коментиран от #24

  • 23 Гай Баньо

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Верно ли":

    Аз!? Или ти, който Бил Гейтс ще го ваксинира и ще управлява през 5G -то😂
  • 24 Гай Баньо

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Верно ли":

    Бил Гейтс ти е приготвил едно дебело черно страпонче......Живо!😂

    Коментиран от #25

  • 25 Верно ли

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гай Баньо":

    Къде ви учат на тия "страпончета", бе? Или викаш на теб не ти е излизал, а? Та го препоръчваш. Като п.рдиш с не чува, само мирише :))) Ай бегай у лево и си турни един противогаз, не за друго, ами да не си надушваш смрадта, дето ти излиза от устата!
  • 26 TRoskOt

    3 0 Отговор
    Французите ионалата година със закон забраниха БУРКИТЕ а сега всички французиики с БУРКИ и ПЕЛЕРИНИ берабер с французите. Божие наказание ли е това?
  • 27 Колония

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Battlefield 4":

    Те сами са си напълнили държавата със "сенегалци". Колониалната политика до нищо добро не води. В един момент роби, в следвашия - горди "французи".