Last news in Fakti

28 Ноември, 2020 18:17 5 087 10

Грешка разболя 1300 души от коронавирус

  • великобритания-
  • тестове-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • грешка

Инцидентът е станал във Великобритания

Грешка разболя 1300 души от коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Над 1300 души във Великобритания са били погрешно уведомени, че резултатите им от тестове за коронавирус са положителни. В действителност тестовете са отрицателни и става дума за лабораторна грешка.

Тестовете са били проведени между 19 и 23 ноември. Проблем с партида химикали за тестване обаче е довел до недостоверни резултати, посочиха здравните власти.

Хората, засегнати от проблема, са били призовани да си направят нови тестове и да продължат да се самоизолират, ако имат симптоми.

Британското правителство обяви допълнителни 7 млрд. паунда за системата за тестване и проследяване на контакти като част от разшитената програма за масово тестване. Системата бе силно критикувана след поредица сериозни проблеми, възникнали след задействането ѝ по-рано тази година и представители на правителството признаха, че тя не работи толкова добре, колкото се е очаквало.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Измама

    20 6 Отговор
    Таз корона е измамата на века... КОЛКО болни има в Северна Корея, Израел, Ирак, Афганистан и др подобни??!!!!

    Коментиран от #10

  • 2 Жак Фреско

    8 3 Отговор
    Хакерите ще объркат системата още повече ,не го ли разбрахте!
  • 3 Просветен илюминат

    3 8 Отговор
    Руският журналист Алексей Пивоваров е заболял от COVID-19, въпреки че се ваксинира с препарата "Спутник V" преди два месеца, когато се провеждаха изпитанията на ваксината, съобщи изданието rbc.ru.

    Самият Пивоваров информира в социалните мрежи, че от понеделник се е самоизолирал в дома си и работи дистанционно. Той заявява, че според него е правилно да съобщи за заболяването си, тъй като много хора вече знаят за него.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Просветен илюминат

    0 10 Отговор

    До коментар #3 от "Просветен илюминат":

    Междувременно обаче лекари, на които е поставена руската ваксина също съобщиха, че са се разболели. Същевременно няма информация медици да са били инжектирани с плацебо - при тях поставянето на плацебо би било недопустим риск поради средата, в която работят.
    Регистрирана е преди третата фаза на изпитания...

    Във връзка с това от руското министерство на здравеопзаването заявиха, че ваксината е двукомпонентна и че втората инжекция се поставя 21 дни след първата, а имунитет се придобива три седмици след втората инжекция. Това означава, че от началото на процедурата трябва да са изминали 42 дни.Междувременно обаче лекари, на които е поставена руската ваксина също съобщиха, че са се разболели. Същевременно няма информация медици да са били инжектирани с плацебо - при тях поставянето на плацебо би било недопустим риск поради средата, в която работят.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Ха ха

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Просветен илюминат":

    Зацикли нещо.Повтаряш ли ,повтаряш едни и същи опорки.
  • 7 Criminal

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Просветен илюминат":

    Толкова си просветен, колкото си и илюминат.........
  • 8 Criminal

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Просветен илюминат":

    Ей забравих да питам....нещо по хитро не измисли ли от Алексей Пивоваров ????
  • 9 big

    4 0 Отговор
    Оп-па, щом там се случва, какво ли е при нас, дивия капитализъм! Преди години си правех изследванията в една лаборатория, и аз и ендокринолога ми бяхме в ступор: лекарства и диета, пък шекера не пада месеци наред. По негово предложение смених лабораторията и направих изследвания едновременно в три други, резултатите там бяха почти едни и същи, но с 2.5 единици по-ниски!
  • 10 пророк Исай

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Измама":

    Титаните на мисълта , създали истерията КОВИД19 , са били наясно , че страхът от неустановено и загадъчно действие на КО19 ще създаде необмисленна паника всред част от населението ! Те използват информационните платформи за тотална пропаганда , водейки се от мотото на Гьобелс - една лъжа , повтаряна многократно , става истина ! Ковид19 е обект на страх и паника , поради своята мъглявост и неопределеност . Имeннo - мъглявocттa и нeoпрeдeлeннocттa гo прaвят рaзтeглив , кaтo лacтик , и му ce прeпиcвaт нeoбикнoвeнни прoяви . Прeписват му ce вcякaкъв вид cвoйcтвa , имeннo зaщoтo e мъгляв и нeуcтaнoвeн ! Кoeтo вoди дo извoдът - CЪЩECТВУВA ЛИ КOВИД19 ? Умишленно всят страх и паника с опортюнистка цел или друга схема за контрол !