30 Ноември, 2020 08:10 2 267 1

Разходи! Коронавирусът оскъпи Олимпийските игри в Токио

  • токио-
  • олимпияда-
  • олимпиада

Първоначалният им бюджет е бил 12 милиарда и 300 милиона долара

Разходи! Коронавирусът оскъпи Олимпийските игри в Токио  - 1
Снимка: Shutterstock

Мерките срещу коронавируса на летните Олимпийските игри в Токио ще струват 960 милиона долара. Игрите бяха отложени за догодина, заради пандемията.

Разходите ще включват закупуване на допълнително медицинско оборудване и организиране на системата за тестване. Очаква се по-голямата част от тази сума да бъде отпусната от японското правителство.

А Организационният комитет на Олимпийските игри е решил да отпусне още милиард и 900 милиона долара за допълнителни разходи, свързани с подготовката и провеждането на игрите.

Първоначалният им бюджет е бил 12 милиарда и 300 милиона долара. Отлагането на Олимпиадата с цяла година доведе до увеличаване на тази сума. По-специално това се дължи на необходимостта от поддържане на олимпийските съоръжения, тяхната защита и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калинке-малинке

    1 0 Отговор
    То кой ще ходи на олимпиада?