30 Ноември, 2020 10:10 2 112 1

Медици в Мадрид протестираха срещу съкращенията на пари за здравеопазване

  • коронавирус-
  • испания

Премиерът Педро Санчес призова испанците да избягват големи семейни събирания по Коледа, за да се избегне заплахата от нова вълна на заразата

Медици в Мадрид протестираха срещу съкращенията на пари за здравеопазване - 1
Снимка: Shutterstock

Лекари и медицински сестри биеха барабани и танцуваха по улиците на Мадрид, протестирайки срещу съкращения на разходите за здравеопазване, които според тях са ги изправили пред тежки проблеми в битката срещу пандемията от COVID-19, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Около 4000-те участници в протеста скандираха - "По-малко знамена и повече медицински сестри", подчертавайки, че точно Мадрид е бил най-тежко засегнат от коронавируса.

Те изтъкнаха най-вече неравностойното положение на частните и обществените здравни заведения в ущърб на последните.

Регионалното правителство на Мадрид отрича да има съкращения в здравните услуги.

Снимки в испанските медии показват тълпи от хора на предколеден шопинг по улиците и магазините на столицата, което поражда страхове от нов бум на заразени с коронавируса.

Премиерът Педро Санчес призова испанците да избягват големи семейни събирания по Коледа, за да се избегне заплахата от нова вълна на заразата.

"Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи. Експерти предсказват да очакваме критичен стадий в пандемията, съвпадащ с първите масови ваксинации", каза той пред свои съпартийци днес.

В момента лявото правителство обмисля да ограничи коледните събирания до шестима души.

През последното денонощие в Испания бяха регистрирани 10 853 новозаразени с вируса, което е по-малко от регистрираните 12 000 нови случая предния ден, съобщи здравното министерство.

Така общият брой на заразените достигна 1 628 208.

Починалите за деня се увеличиха с 294, или общо досега битката с коронавируса са загубили 44 668 испанци.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    0 0 Отговор
    добре че не са в българия.при нашите условия щяха да напуснат всичките.