Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 16:46 2 424 3

Намаляват заразените в Англия

  • англия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • великобритания-
  • пандемия-
  • локдаун

Наложените по-строги мерки дават резултат

Намаляват заразените в Англия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Заразяванията с коронавирус в Англия са намалели с една трета след локдауна, показва ново проучване. Очаква се Борис Джонсън да публикува още данни, за да убеди бунтарите в неговата Консервативна партия, че карантините дават резултат, предаде БНР.

Проучването на лондонския Имперски колеж се основава на повече от 100 000 тестове за периода от 13 до 24 ноември. Авторитетното проучване показва, че репродукционният коефициент е спаднал до 0,88. Едни от най-тежко засегнатите райони бележат най-голямото подобрение, но въпреки това се отчита, че като цяло броят на случаите в Англия продължава да е висок.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок обобщи, че данните показват, че „страната не трябва да си позволява да вдигне крак от педала“. Премиерът Борис Джонсън имаше нужда от подобна по-оптимистична статистика, тъй като в редиците на консерваторите назрява бунт срещу новите местни карантини, които трябва да влязат в сила от 2 декември, когато изтича локдауна.

Очаква се Джонсън да представи днес още доказателства в подкрепа на карантините. Мярката ще бъде гласувана утре в парламента и както призна тази сутрин министърът на околната среда Джордж Юстъс около 100 тори продължават да имат резерви към карантините и че изходът от гласуването ще зависи до голяма степен от опозицията. Юстъс не изключи трети локдаун през януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 наркопласьор

    3 3 Отговор
    Ей овчар,знаеш ли колоко стотици хиляди ресторантьори,бармани,доставчици,певци и певици,цветарки и много други останаха без работа?Този бранш прави 50% от БВП на България!
  • 3 Pete

    2 0 Отговор
    Не съм убеден в твърденията ти.
    Туроператорите и те ли....
    Короната показва излишни бизнеси