1 Декември, 2020 16:33 2 493 8

Искат удължаване на локдауна в Гърция, премиерът Мицотакис решава до петък

  • гърция-
  • коронавирус

Областният управител на Северна Гърция, както и кметът на Солун предлагат ограниченията да останат в сила до края на годината

Искат удължаване на локдауна в Гърция, премиерът Мицотакис решава до петък  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцки епидемиолози настояват премиерът Мицотакис да удължи локдауна в страната до края на годината. Според тях намаляването на броя на заразените не е достатъчно условие за премахване на мерките, докато болниците са претоварени от пациенти с тежки симптоми на COVID-19.

В последните дни - след месец на пълна карантина, намаляват случаите на заразени с коронавирус както общо за страната, така и в районите, считани за активни огнища на заразата, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Спад до под триста случая за денонощие се регистрира в Атика, Солун, Серес и Драма, съобщават от гръцкото министерство на здравеопазването.

Въпреки това епидемиолозите от Съвета за контрол на разпространението на COVID-19 настояват постепенно, бавно и частично да се либерализират въведените мерки.

Областният управител на Северна Гърция, както и кметът на Солун предлагат ограниченията да останат в сила до края на годината.

От общинските болници съобщават, че все още смъртността е висока, а почти всички места в COVID-отделенията са заети от тежки случаи. Част от болните се настаняват в мобилизираните частни клиники.

Същевременно специалисти от клиниката по психиатрия в университета в Солун оповестиха свое проучване, според което тройно са се увеличили стресът, умората и гневът сред младите в Гърция, което поставя в риск психическото здраве на нацията.

Очаква се в петък премиерът Мицотакис да съобщи дали локдаунът ще се удължи и след 7 декември.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    9 2 Отговор
    Нашето момче Мицотакиц ще затвори гърчо;ята до другото лето, когато Ганьо вече ще е преболедувал масово.

    Коментиран от #3

  • 2 Той

    12 1 Отговор
    А не може ли да не е логдаун а затваряне или ако не е чуждопоклонническата дума няма да се получи затварянето.

    Коментиран от #4

  • 3 Hoho Boho

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    И те ще го преболедуват, защото от мерките няма полза,
    но нека си стоят затворени щом им харесва..
  • 4 Hoho Boho

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Той":

    Локдаун звучи по-научно, по-медицински
    иначе хората ще се усетят, че ги третират като затворници.
  • 5 QR Виза

    6 0 Отговор
    Гръцкият синдром, ще вземе своите жертви - "специалисти от клиниката по психиатрия в университета в Солун .... тройно са се увеличили стресът, умората и гневът сред младите в Гърция, което поставя в риск психическото здраве на нацията" !

    Коментиран от #7

  • 6 Кирилов

    7 0 Отговор
    Мицотакис, безумецо, - отвори православните църкви веднага!

    Цялата ситуация в Гърция ce cлучвa, зaщoтo упрaвлявaщитe зaтвoрихa прaвocлaвнитe църкви зa миряни, и c тoвa прoгнeвихa Гocпoдa!

    Тoвa рeшeниe нa упрaвлявaщитe в Гърция - хрaмoвeтe дa ca зaтвoрeни зa eнoриaшитe - e бeзумнo, aнти-църкoвнo и aнти-прaвocлaвнo!

    Cрeщу тoвa рeшeниe трябвa дa ce прoтecтирa дoкрaй, дoкaтo нe гo oтмeнят! Зaщoтo пocягaт нa вярaтa и cвoбoдaтa нa вярaтa нa прaвocлaвния хриcтиянин!

    Зaщoтo църквaтa ce cъcтoи oт хoрa и вceки прaвocлaвeн хриcтиянин имa cвeщeнo прaвo дa приcъcтвa нa Бoгocлужeниe в хрaмa и никaквa cвeтcкa влacт нямa прaвo дa зaбрaнявa или oтмeня тoвa!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мая Бугова

    0 0 Отговор
    Ако скоро не освободи Гърция Мицотакис ще догони Ципрас по стълбите надолу.