1 Декември, 2020 17:30 4 106 6

От днес задължително носене на маски в тази европейска държава

  • коронавирус-
  • пандемия

На нарушителите в Нидерландия могат да се налагат глоби до 95 евро

От днес задължително носене на маски в тази европейска държава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Закон за задължително носене на маски с цел ограничаване на разпространението на коронавируса влезе в сила днес в Нидерландия, предаде Ройтерс.

От 13 октомври в страната действа "частична карантина". Днес се очаква властите да оповестят седмични данни, които ще покажат, че заразяванията остават на почти същото ниво като през предишния седемдневен период, завършил на 24 ноември, през който бяха регистрирани 36 931 случая, предава БТА.

Изискването за носене на маски в обществените сгради, включително училищата, супермаркетите и ресторантите, ще бъде в сила първоначално за три месеца. На нарушителите могат да се налагат глоби до 95 евро.

Мярката бележи промяна в политиката на правителството. От март до септември властите не препоръчваха използването на маски на обществени места, освен в градския транспорт, след съвет от Националния институт по здравеопазване.

Но на 30 септември правителството промени тактиката и реши "силно да препоръча" използването на маски на обществени места, където се събират много хора.

За приемането на мярката беше необходимо парламентът да одобри специален закон, с който да бъдат преодолени конституционните гаранции за личните свободи.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гербаджия

    2 3 Отговор
    Само гербаджийте и децата ни ще сме без маска, останалите..

    Коментиран от #2

  • 2 Ха сега

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "гербаджия":

    Аре стига, вярно ли? Егати кефа, а? Нещо друго се похвалиш?
  • 3 To be continued...

    0 1 Отговор
    с Швеция.
  • 4 Стоянов

    8 2 Отговор
    И сега като направихте задължителни маските - вече ще се прочуете и ще станете известни?!
  • 5 Маски ли

    2 0 Отговор
    Няма ли да разберат най накрая че ефективната мярка не са маските а социална дистанция, избягването на затворени помещения с много хора, и затваряне на съответните развъдници на вируса с такива условия. Има сума ти документирани случаи на работното място с маски и вирусът пак се предава по въздуха. Ако разчитат само на безполезните маски, ще се докарат като БГ.
  • 6 волен сидеров

    1 0 Отговор
    анатоли ТИ НЕ СИ ЛИ НАМЕРИ ЗА ДРУГО ДА ПИШЕШ ИЛИ ДИРЕКТНО ДРУГА РАБОТА-МЕЧКАТА ИДВА И ЩЕ ПОХЛОПА И НА ТВОЯТА ВРАТА КАТО ПЛАШИШ ХОРАТА....МАСКАТА Е ЗА ДА ТИ СВАЛИ ИМУНИТЕТА И ОТ ТАМ ПО БЪРЗОТО ПУКВАНЕ-ЗАЩО СА ИМ ХОРА ДА ЖИВЕЯТ НАД 50 ГОДИНИ -ТЕ ВЕЧЕ СА НЕПОТРЕБНИ ЗА МАСОНИ,ИЛЮМИНАТИ,КАБАЛА И СВРЪХ БОГАТАШИТЕ КОИТО СИ ИГРАЯТ С ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ НА ТОТО