Last news in Fakti

1 Декември, 2020 18:51 2 341 6

Нова инфекциозна болница в Мадрид поема всички пациенти с COVID-19

  • испания-
  • коронавирус-
  • пандемия

Мадрид е най-пострадалата от пандемията област в Испания, която от своя страна е сред най-засегнатите в света държави с над 1,6 милиона заразени и над 45 хиляди починали

Нова инфекциозна болница в Мадрид поема всички пациенти с COVID-19  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Мадрид днес бе открита нова инфекциозна болница, в която ще постъпват пациенти с COVID-19. Тя носи името „Изабел Сендал” и има за цел да поеме всички позитивни за коронавирус от останалите лечебни заведения и по този начин да облекчи дейността им.

Болницата бе построена за рекордно кратко време, след като решение за нея бе взето по време на първата вълна от коронавирус.

Тогава властите изградиха полева болница в изложбения център заради огромния брой заразени, за които нямаше свободни места в останалите здравни заведения.

Сега на площ от 80 хиляди квадратни метра има възможност да бъдат приети 1 000 пациенти. Изградена е и супер модерна система за избягване на заразяването.

Още преди откриването на лечебното заведение обаче имаше критики към управляващите, че са вложили над 100 милиона евро в него при предвидени 49 милиона. Обект на политически критики е и наемането на персонал, за който се твърди, че не е достатъчен за такъв огромен леглови капацитет.

Мадрид е най-пострадалата от пандемията област в Испания, която от своя страна е сред най-засегнатите в света държави с над 1,6 милиона заразени и над 45 хиляди починали.

След април по време на първата вълна, вторият по смъртност месец е ноември от втората вълна. Въпреки това честотата на 100 000 души продължава да пада и вече е 272 случая.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дончо

    6 1 Отговор
    Понеже испанците са най тъпите в Европа и затова първи и задължително тях ще ваксинират.
  • 2 ПАЛАВРА

    4 1 Отговор
    Корупция като в България само че по рафинирана,в поносимите 10-20% лапане.
  • 3 Гледайте

    8 4 Отговор
    Цяла болница направиха в Мадрид за Ковид по китайския модел, докато ние чакаме на стълбите и в линейките прехвърляни от отделение в отделение и от болница в болница. Хайде със здраве да се лекуват там. Нас не ни мислете. Тук за пореден път сме в ръцете на господ и на който каквото му е писано. Така ли е бе гербави калинки?

    Коментиран от #5

  • 4 асимптоматичен

    2 4 Отговор
    Испанците са най-ялови. Затова се нарича и Испански грип, по ново му Ковид.
  • 5 гербаджия

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гледайте":

    Некачествен матриал.
  • 6 Моамба

    0 1 Отговор
    КАКВО ЩЕ ИЗМАНГЪРКА БАЛАБАНКАТА НА СЛАВИ - ИМА ЛИ НУЖДА ОТ ТАКАВА БОЛНИЦА ? . . . А ГЕРОЯТ НА СТИВЪН КИНГ - МАНГЪРОВ - ТОЙ КАКВО ЩЕ КАЖЕ . . . ЗАЩО НЕ СЕ ДОПИТВАТ ДО НЕГО ОТ ЧУЖБИНА ?