2 Декември, 2020 11:42 2 859 3

Закон за безплатна ваксина срещу COVID-19 в Япония

  • япония-
  • коронавирус-
  • ваксина

Страната сега е изправена пред трета вълна, като през последните седмици има рекорден брой на новозаразени на дневна база

Закон за безплатна ваксина срещу COVID-19 в Япония  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Япония ще дава безплатна ваксина на всички свои жители, гласи приет днес законопроект., предаде АФП.

Правителството ще покрива цената за ваксините на всичките 126 милиона жители на страната, се посочва в проекта, който бе приет от горната камара на парламента, след като преди това бе одобрен от долната.

Япония досега си е осигурила ваксина срещу COVID-19 за 60 милиона души от фармацевтичния гигант „Пфайзер“ и за още 25 милиона от „Модерна“. Ще получи и 120 милиона дози от „АстраЗенека“.

Япония не е сред най-силно засегнатите страни от пандемията, като досега са регистрирани 150 000 случая на коронавируса, от които около 2100 с фатален изход.

Страната обаче сега е изправена пред трета вълна, като през последните седмици има рекорден брой на новозаразени на дневна база.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с магарето

    8 0 Отговор
    правителството покрива цената? с пари от джоба си или на данъкоплатците?
    Кое е безплатно?
  • 2 Деспасито

    5 0 Отговор
    Безплатна вечеря ,)
  • 3 Гаус

    0 0 Отговор
    Да посмятаме - 150 000 случая , от които 2100 с фатален край - смъртноста е 1,4% ! Няма и колкото обикновен грип - тия са безсмъртни ! По-скоро са полудели !!!!