Last news in Fakti

2 Декември, 2020 14:06 2 500 29

Русия представя ваксината си срещу COVID-19 в ООН

  • ваксина-
  • коронавирус

От руското министерство на здравеопазването твърдят, че двукратната ваксинация създава траен имунитет, който може да продължи до две години

Русия представя ваксината си срещу COVID-19 в ООН - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В ООН ще бъде представена първата руска ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“. В онлайн презентацията ще участват руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко и създателите на препарата от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „ГамалЕя“.

„Спутник V“ e първата в света официално регистрирана ваксина срещу коронавирусната инфекция. Държавната регистрация обаче беше получена в началото на август по ускорена процедура – преди приключването на третия и заключителен етап на клиничните изследвания, който продължава и в момента.

В речта си пред Общо събрание на Обединените нации през септември президентът Владимир Путин предложи препарата за доброволна ваксинация на служителите на световната организация.

Руският лидер увери, че по време на клиничните изследвания ваксината е показала висока ефективност и безопасност.

От руското министерство на здравеопазването твърдят, че двукратната ваксинация създава траен имунитет, който може да продължи до две години.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гра гра

    14 30 Отговор
    Да, руснаците са облечени в кожи и се изхранват чрез ловуване с лъкове... Пак се пробутва поредната руска пропаганда за малоумни.

    Коментиран от #7

  • 2 Phizer

    13 16 Отговор
    Русия представя COVID-19 ваксината си срещу ООН

    Коментиран от #9

  • 3 00000014

    13 10 Отговор
    Какъв честен автор! За първи път да няма разминаване между заглавието и текста!

    Коментиран от #5

  • 4 Петър

    22 33 Отговор
    Ако ваксината беше САЩСКА,щеше да има много фенове в България.
  • 5 да бе

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "00000014":

    Не виждаш ли малоумното му заглавие?

    Коментиран от #8

  • 6 Пацо

    9 6 Отговор
    Ще се наложи да се образовам на тема ковид ваксини. Видове,разлики, начин на действие, странични усложнения, ефект във времето, цена, и др неща. Не е сложно но трябва малко време. Сега само знам че ваксини на ниво клетка и ДНК не са изследвани сериозно и не се знае нищо категорично. Тази каква е не знам защото руснаците имат няколко разработки.
  • 7 Петър

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гра гра":

    Това баба ти ли ти го каза?
  • 8 00000014

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "да бе":

    Ти от майтап не разбираш ли?
  • 9 Проблемът е,

    29 9 Отговор

    До коментар #2 от "Phizer":

    че педеРашка има цели 2 "работещи ваксини", чакаме третата....

    Коментиран от #10

  • 10 Phizer

    25 7 Отговор

    До коментар #9 от "Проблемът е,":

    Русия представя COVID-19 ваксината си срещу ЕС и НАТО

    Коментиран от #11, #12

  • 11 ДудукА

    33 19 Отговор

    До коментар #10 от "Phizer":

    За жалост след налагането на диктатурата на Путин,вече не можем да им вярваме и грам. Няма независими международни наблюдатели, няма странични източници на информация,всичко е в здравата хватка на нисичкия диктатор-пропагандатор. Знаете ли как се изчислява процента на успеваемост на тая"ваксина". Отива главния вирусолог на Рашка,при Путчич. -Ваше височество имаме тука една ваксинка,ще благоволите ли да обявите света колко е успешна? -А колко е успеваемостта на западните?-Пита Путин. -Около 90 процента ваша диктаторска сиятелност-роболепничи главният подмазвач назначен за кражба от феодала. -Значи нашата е по добра пиши 95 процента!

    Коментиран от #21

  • 12 Пътник 5

    27 12 Отговор

    До коментар #10 от "Phizer":

    Бай Путя сам излекува света със БЕЗАНАЛОГОВА ваксина
  • 13 Бай Хитлер

    25 8 Отговор
    Спокойно :;)))по малко са от колкото избихме през втората световна война
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пияна рашка

    23 9 Отговор
    "САМАГОН 2020"
  • 16 Phizer

    6 9 Отговор
    Русия представя COVID-19 срещу ваксината си
  • 17 Бългaрин

    10 24 Отговор
    Късо. Лакеите на Брюксел и Hато в София вече прибраха комисионните от други производители. 😜
  • 18 Д. Петров

    33 7 Отговор
    Факти, следващата тема е за черният рекорд в Русия. В тази пък, как Путин хвали ваксината им...!???

    Коментиран от #20

  • 19 2020

    11 35 Отговор
    Има ваксина. Руска е. Надежна. Затова я купуват. Никаква злоба и завист от сащ и ЕС няма намалят качествата на руската ваксина.Българите ,имат разум .Ще си поставят руска ваксина.Разбира се доброволно ,а не под строй както мисли да го направи Б. Борисов/т. е.да приемем некачествената американска ваксина-да я постави на дъщеря си и двамата си внука /.

    Коментиран от #22, #29

  • 20 Е какъв е

    9 31 Отговор

    До коментар #18 от "Д. Петров":

    този черен рекорд в Русия,а в САЩ май са само бели рекордите по 30-40 хирляди заразени и по над 1000 починали. Стига с тази изолузена пропаганда срещу Русия,омръзна вече.

    Коментиран от #24

  • 21 Рико

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "ДудукА":

    Идва време когато трябва да се определи курс на рублата към долара.Сталин разпорежда. Икономистите угоднически правят една кошница и слагат стоки, които ще вдигнат "цената" на рублата(каскети например). Сметката излиза 14 рубли за един долар. Сега внимавай, Сталин хваща молива и ... задрасква единицата! Става 4:1. Разпорежда се валутна промяна 10 към едно и ... 1 щатски долар "струва" 40 копейки. Не е виц! Така работи руската икономика,пропаганда и статистика!

    Коментиран от #25

  • 22 Рико

    13 3 Отговор

    До коментар #19 от "2020":

    Ще купят ако има какво. Москва моли Унгария да и произвежда ваксината,защото те са неспособни! Унгария е в ЕС, ЕС да вземе решение: никакви помощи за други докогато не покрием страните в Съюза. Нали ЕС се разпадало, защо просят от страна на ЕС?
  • 23 USA

    2 11 Отговор
    Държaвнaтa рeгиcтрaция oбaчe бeшe пoлучeнa в нaчaлoтo нa aвгуcт пo уcкoрeнa прoцeдурa – прeди приключвaнeтo нa трeтия и зaключитeлeн eтaп нa клиничнитe изcлeдвaния, кoйтo прoдължaвa и в мoмeнтa.

    А нещо да попитам кога приключиха клиничните изследвания на американската ваксина щом тя не е по ускорена процедура - да не би пък времето в САЩ да тече по-бързо. А кога приключиха изследванията на американската ваксина в Европа че я одобриха в нарушение на собствените си закони.

    И нещо пълна тъмнина около американската ваксина - само колко процента е ефективна но безопасна ли е, какви странични ефекти може да има, какъв имунитет създава и за колко време - пълно мълчание.

    Това не пречи на евроджендърите да я купят че и наш бойко също - трябва да се подпомага "братска" америка че нещо са я закъсали - ваксинки на тройна цена, самолетчета на хартия на четворна и те така.
  • 24 Д. Петров

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "Е какъв е":

    Нищо не пропагандирам! Казвам заглавието на съседната тема! Като ти е омръзнало да четеш факти, аз какво да направя? Ето ти цитат и от друга тема:"Владимир Путин все още не си я е поставил, макар постоянно да рекламира нейната ефективност. Според говорител на Кремъл руският президент „все още обмислял“ дали да се ваксинира със „Спутник V“.

    Коментиран от #26

  • 25 Сорос

    2 17 Отговор

    До коментар #21 от "Рико":

    Хайде стига с тъпи опорки - не вървят вече - сменете репертоара и измислете нещо ново - все пак трябва да си заслужите парите.
  • 26 Антитрол

    1 12 Отговор

    До коментар #24 от "Д. Петров":

    Ами той и американския президент не се е ваксинирал с ваксината на Phizer но нашите вече я платиха - хайде стига с тъпи опорки.

    Коментиран от #27

  • 27 Д. Петров

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "Антитрол":

    Твоята отпорка, каква е? Тръмп хвана вирусът, а болен не може да се ваксинира!
  • 28 пуТНиняка

    34 0 Отговор
    Добре е факти да пускат повече такива новини за рАЗИЯ, да има с какво да се повесели човек в тая пандемична обстановка!
  • 29 УФСЪ рАЗИЯтска

    24 0 Отговор

    До коментар #19 от "2020":

    Кой я купува бре, зомби, я дай факти? И какви са й "качествата", щото дори крепостните не я щат. А в "донбаската народоосвободителна армия", дето ги вакцинираха по задължение, 40% ритнаха кофата...