Last news in Fakti

2 Декември, 2020 13:27 1 933 6

СЗО засили препоръките си: Носете маски!

  • ваксина-
  • коронавирус

Здравните работници могат да носят маски от типа N95, ако са достъпни, когато грижат за пациенти с COVID-19, но единствената сигурна защита е преминаване през аерозолна процедура

СЗО засили препоръките си: Носете маски! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хората, които живеят в райони с разпространение на COVID-19 трябва винаги да носят маски в магазини, на работното място и в училища, където липсва адекватна вентилация, обяви Световната здравна организация (СЗО) днес.

Ако не може да се спазва физическа дистанция от поне един метър, хората в тези затворени помещения, включително деца и ученици на 12 и повече години, трябва да носят маски, дори при достатъчна вентилация на тези пространства.

Маски трябва да се носят и на открито, ако не може да се спазва физическа дистанция, се казва в засилените препоръки на СЗО.

Говорителката Маргарет Харис каза, че тези препоръки са най-големите промени в постановките на СЗО за носене на маски, като разширяват огласените през юни.

„На закрито, докато не бъде оценено, че вентилацията е достатъчна, СЗО съветва хората да носят немедицинска маска, независимо дали може да се спазва физическа дистанция от поне един метър“, посочва СЗО.

Тя съветва да се носят маски във всички помещения на здравни институции, включително в общи такива като ресторанти на самообслужване, стаи за персонала и други.

Здравните работници могат да носят маски от типа N95, ако са достъпни, когато грижат за пациенти с COVID-19, но единствената сигурна защита е преминаване през аерозолна процедура, посочва СЗО.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dj Urban

    17 1 Отговор
    В тоалетната,а в гробищетето също ли ?
  • 2 Гого

    9 0 Отговор
    Редно е да ни ги подсигури някой,
  • 3 АЙДЕ ОВЧИЦИ

    18 1 Отговор
    През ръчичка, маска на устичка, ходом марш да ви го набиват с 200!!!
  • 4 Цвъки асансьора

    15 1 Отговор
    Световната престъпна организация!
  • 5 Ахахайа

    11 0 Отговор
    Вас не ви ли закриха мафиоти?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.