3 Декември, 2020 10:28 2 594 14

СЗО: Ваксините няма да решат проблема в следващите 6 месеца

  • сзо-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • ваксина-
  • мерки

Хората трябва да осъзнаят, че няма да имаме достатъчно ваксини, обявиха от СЗО

СЗО: Ваксините няма да решат проблема в следващите 6 месеца - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световната здравна организация предупреди, че през следващите три до шест месеца в световен мащаб няма да има достатъчно ваксини срещу коронавируса, за да се предотврати ново нарастване броя на случаите.

„Хората трябва да осъзнаят, че няма да имаме достатъчно ваксини, за да предотвратим ново нарастване на броя на случаите поне три до шест месеца“, каза директорът на програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) Майкъл Райън на сесия от въпроси и отговори в Туитър, съобщи БНР.

От организацията изразиха очакване първите ваксини в страните да са налични през второто или третото тримесечие на 2021 година. Въпреки това „ограничен брой ваксини могат да бъдат налице за високорискови групи още през първото тримесечие на 2021 година“. Тъй като първите дози ще са ограничени, ще трябва да се даде приоритет на уязвими групи като здравните работници и възрастни хора.

От Световната здравна организация апелираха спазването на предприетите превантивните здравни мерки да продължи, заради възможна нова вълна от заболяването. Същевременно изпълнителният директор на американската фармацевтична компания „Пфайзер“ призова световните правителства да не бързат с отваряне на икономиките си, обнадеждени от очакванията от разработваните ваксини. Според Алберт Бурла началните етапи в националните програми за ваксинация вероятно ще окажат значително въздействие, тъй като ще бъдат насочени към уязвими групи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    11 2 Отговор
    Трябват ваксини само за рисковите групи!
  • 2 Гладен брокер

    21 2 Отговор
    Да тичаме бързо демек,да не свършат като бананите през комунизма.
  • 3 Дада

    24 1 Отговор
    Ние българите няма да се ваксинирваме и им предоставяме нашите ваксини да се боцкат на воля
  • 4 Така е

    20 2 Отговор
    Проблема ще изчезне когато вируса премине през цялото население събирайки "сухите съчки" но фармацефтичните компании це спечелят 9 цифрени суми продавайки "панацея".
  • 5 AAAAAA

    15 1 Отговор
    „Хoрaтa трябвa дa ocъзнaят, чe нямa дa имaмe дocтaтъчнo вaкcини, зa дa прeдoтврaтим нoвo нaрacтвaнe нa брoя нa cлучaитe пoнe три дo шecт мeceцa“, кaзa дирeктoрът нa прoгрaмaтa зa извънрeдни cитуaции нa Cвeтoвнaтa здрaвнa oргaнизaция (CЗO) Мaйкъл Рaйън нa cecия oт въпрocи и oтгoвoри в Туитър, cъoбщи БНР.

    Oт oргaнизaциятa изрaзихa oчaквaнe първитe вaкcини в cтрaнитe дa ca нaлични прeз втoрoтo или трeтoтo тримeceчиe нa 2021 гoдинa.....
    колко идиотизъм е нужен за да се разбере целият този капан?????
    да не говорим,че бочко бащицата каза ,че до 30 дни щял да почва да "ваксинира".....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Петьо Петров

    19 0 Отговор
    Нормално е да се пуснат ограничен брой ваксини първоначално,даже безплатни.Нали знаете,само сиренцето в капана е безплатно.След това ,разчитайки на Плацебо ефекта,понеже вече вирусът ще е преминал през по-голямата чат от населението,ще се трупат пачки.Но ви казват,страните да не бързат с разхлабването на мерките,икономиките не са важни.
    Няма такава наглост!
  • 8 Сзо

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти си сложи 3 ако искаш ,но не давай акъл кой какво да прави промит мозък.
  • 9 Корона глад

    9 1 Отговор
    Е как ще го решат,нали трябва да ни държите затворени и в постоянен страх
  • 10 ха ха ха

    5 0 Отговор
    Няма, щот никой няма да се ваксинира и мантрите за лагери и насилствена ваксинация, само ще довършат глобалистите - като коледни играчки по дърветата ✨
  • 11 JEFF

    12 0 Отговор
    Хорат трябва да знаят, че СЗО е статистически център и нищо повече .
  • 12 Боцкай се

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няколко пъти,за да мирясаш,и после иди за гъби.
  • 13 Sara

    4 0 Отговор
    Искате да сме здрави? Спрете да ни пръскате с отрови и спрете да правите тестове. Това е достатъчно за да тече живота повече от нормално. Аааа, ама сте прибрали там някакви п...и и сте обещали в замяна какво??? Проблема си е?ваш...

    Коментиран от #14

  • 14 DILI

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Sara":

    През 2008 излиза книгата Коронавирус: Голямата световна трансформация на Робин де Руйтер /най-превежданият холандски автор,придобил международна известност заради изключителната си способност да тълкува геополитическите събития/,Taм пише,че ще бъде пуснат коронавирус,за да послужи като оправдание за глобално заключване.Кризата ще създаде редица правила-само,които са ваксинирани,да имат право да работят,учат.През 2015 фондация Ротшилд патентова система и метод за тестване на Covid-19.През 2017г., главният американски епидемиолог Антъни Фаучи,гарантира избухването на световна пандемия през мандата на Тръмп.През 2017 и 2018г. 2 години преди избухването на пандемията стотици милиони тестови комплекти са разпространени из целия свят.
    През 2014г. Антъни Пач /репортер и изследовател/ пише: те ще пуснат изкуствен коронавирус. В резултат на това хората ще искат ваксина за да се защитят. Тази ваксина ще добави трети щам ДНК към тялото на човека, като по същество това ще го направи хибрид. Почти веднага след инжектирането неговото ДНК ще претърпи трансформация. Тази генетична промяна ще накара хората да загубят способността си да мислят за себе си без дори да са наясно, че това се е случило. По този начин те ще могат да бъдат контролирани по-лесно ,за да станат роби на световния елит.
    Д-р Кари Мадей ръководи две големи американски биолаборатории в Грузия. Тя изучава ДНК и ваксините през последните 20 години и отправя видео послание с което алармира, ч