Last news in Fakti

3 Декември, 2020 13:19 2 766 7

Двоен стандарт! Новите мерки срещу COVID-19 в Турция не се отнасят до чуждестранните туристи

  • турция-
  • туристи-
  • коронавирус

В понеделник президентът Ердоган обяви въвеждането на комендантски час от 21 ч. до 5 ч. в работни дни, а също така и забрана за излизане през целия уикенд

Двоен стандарт! Новите мерки срещу COVID-19 в Турция не се отнасят до чуждестранните туристи - 1
Снимка: Shutterstock

Въведените от турските власти нови ограничения в рамките на борбата с коронавируса не се разпростират върху чуждите граждани, които посещават страната, заяви пред ТАСС представителят на Федерацията на хотелиерите в Турция Неджип Боз.

"На чужденците им провървя в това отношение, защото новите ограничения, които обяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган не ги засягат", каза Боз.

Освен това в разпространен на 20 ноември циркуляр на турското министерство на вътрешните работи се казва, че "чуждестранните туристи са освободени от необходимостта да спазват режима на комендантския час", предава БТА.

В понеделник Ердоган обяви въвеждането на комендантски час от 21 ч. до 5 ч. в работни дни, а също така и забрана за излизане през целия уикенд.

Освен това е ограничен броят на посетителите в магазините и търговските центрове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йико

    4 14 Отговор
    Лирата стигна едно евро - двадесет лири, очаква да стане 1 евро към 50 лири
  • 2 Има логика

    12 7 Отговор
    Чуждите туристи снасят пари и си заминават. Дори да се разболеят не могат да предадат заразата на затворените турци!

    Коментиран от #5

  • 3 Лъжата

    5 5 Отговор
    ..."лъсна"
  • 4 Да бе да

    8 8 Отговор
    Глупости.всеки ден ги гледаме новините от Турция,няма такова нещо,а и къв чеп го дирят туристите в Турция,да си седят вкъщи
  • 5 Емил

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Има логика":

    Туристите=добитък!
  • 6 Standart

    12 2 Отговор
    Е то и тука е така. Всичко е затворено, ама не. Кръчмите си работят, някак полуотворени, полузатворени, скупчени отпред пияници. Отварят се много нови Коледни базари, вижте опашките, все едно е соца и са пуснали шоколад Милка. Столична община вчера отвори пързалката Юнак- допускат за час и половина 150 човека, площа й е по-малко от ¼ от нормална пързалка, докато чакат да влязат се скупчват и на влизане и на излизане. Фарс. Но пък учениците учат дистанционно, сега с гордост подготвят задължително онлайн обучение за групите в детските градини.
  • 7 Супер

    11 3 Отговор
    Планираме в Турция да посрещнем Нова година. Защо да харчим в стрес в България. Имаме 3 седмици отпуск, искаме да почиваме и да заредим батериите