Last news in Fakti

3 Декември, 2020 15:01 2 144 2

Лондон отхвърли твърденията: Не получаваме по-бързо ваксина заради Брекзит!

  • великобритания-
  • ваксина-
  • брекзит

Някои британски политици побързаха да се похвалят с това, че Великобритания е първата държава на Запад, одобрила използването на ваксината и масовото имунизиране

Лондон отхвърли твърденията: Не получаваме по-бързо ваксина заради Брекзит!  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската агенция за лекарствата и здравните продукти отхвърли казаното от министъра на здравеопазването Мат Ханкок, че Великобритания ще получи по-бързо първата ваксина срещу COVID-19 благодарение на Брекзит.

Първите пратки с новата ваксина на Пфайзер-Бионтек се очакват да пристигнат на Острова още днес и някои британски политици побързаха да се похвалят с това, че Великобритания е първата държава на Запад, одобрила използването на ваксината и масовото имунизиране.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок дори заяви, че това е станало благодарение на Брекзит, че това е победа за Обединеното кралство, за което бе критикуван в Европа.

Изпълнителният директор на британския регулатор Джун Рейн обаче заяви, че процесът на одобрение е бил в съответствие с европейските закони, които остават в сила до края на „преходния период“.

Самият Борис Джонсън не се ангажира с казаното от Мат Ханкок. А водещият експерт на Съединените щати по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи коментира, че Великобритания не е подходила достатъчно внимателно в опита си да бъде няколко дни преди останалите.

“Ако лекомислено избързвате, хората могат и да не искат да се ваксинират“, посочи Фаучи. Между другото тази сутрин повече от два часа по Би Би Си заместник главният медицински съветник на правителството професор Джонатан Ван-Там отговаря на лавината от въпроси на граждани по повод на ваксинацията, която трябва да започне следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИНИ БОКСЬОРЧЕ

    0 6 Отговор
    Лондонски мързеливи полухора,брекзита ви присяда,дихание,полухора,ши ва спЪсим,

    Греенпийс)))
  • 2 Сандо

    0 1 Отговор
    Ако някой извънземен гледа сеира с ваксините,ще се спука от смях.