4 Декември, 2020 07:38 3 045 5

Коледна блокада! Италия забрани пътуванията между различните области за празниците

  • италия-
  • коронавирус

Здравните власти съобщиха снощи за 993 жертви на коронавируса в страната за денонощие - повече от регистрирания най-голям брой смъртни случаи за 24 часа в края на март

Коледна блокада! Италия забрани пътуванията между различните области за празниците  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пътуванията между различните области в Италия ще бъдат забранени от 21 декември до 6 януари. Това съобщи премиерът Джузепе Конте, който описа детайлно ограничителните мерки заради коронавируса в страната по време на празниците в края на годината, предаде Франс прес.

Забраната ще се отнася и за гражданите, които пътуват до свое второ жилище в друга област. На 25 и 26 декември и на 1 януари ще бъдат забранени пътуванията и между различните общини в Италия.

Остава в сила вечерният час от 22 часа до 5 часа, като в новогодишната нощ той ще продължи до 7 часа. Ски пистите и лифтовете ще заработят отново от 7 януари.

Правителството запазва и разделението на страната на региони с различна степен на риск. В регионите с умерен риск ресторантите работят до 18 часа. В останалите - само в режим на доставки по домовете.

Здравните власти съобщиха снощи за 993 жертви на коронавируса в страната за денонощие - повече от регистрирания най-голям брой смъртни случаи за 24 часа в края на март.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    6 3 Отговор
    абе как ще забранява предвижването на хората-тия конституция нямат ли

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ехааааа

    5 2 Отговор
    Франция - 2 месеца с локдаун, Италия и Германия - месец и половина, резултатите са - рекорден брой умрели и в трите държави, България същата работа. Извода е - ако мерките носят резултати то целта им е намалят драстично населението на Европа, а не да се борят с китайската настинка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Има конституция, но ако още не си разбрал една от основите на глобализма е елиминиране на конституциите на държавите. В интернет са блокирани много профили на политици които говорят различно. Тоя фрошо на снимката никой не го познаваше,. Но след като 5 Звезди вземаха последните избори те го предложиха. Сега излизат фактите че той е сложен от Ватикана, а изборната кампания на 5 Пет звезди е била финансирана от фармацевтични компании. Прокурори са започнали разследване срещу някой но са получили факсове от СЗО че лицата имали дипломатически имунитет