Last news in Fakti

4 Декември, 2020 09:03 2 397 21

Невиждан брой заразени в Съединените щати за един ден

  • сащ-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • рекорд-
  • пандемия

Броят на хоспитализираните пациенти в САЩ продължава да расте

Невиждан брой заразени в Съединените щати за един ден - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените щати регистрираха рекордните над 210 хиляди случая на заразяване с коронавирус за 24 часа, предаде AFP, като се позова на данни на университета "Джонс Хопкинс", съобщи БТА.

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ през последното денонощие е 2900. Здравните власти предупредиха, че пътуванията по повод Деня на благодарността миналата седмица могат да доведат до допълнителни случаи на заразяване.

САЩ, които през последните седмици се сблъскват с увеличаване на броя на заразените, вече на два пъти регистрира по двеста хиляди заразените на ден през изминалия месец, но досега не бе регистрирана стойност като днешната. Броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 в САЩ продължава да расте, като в сряда техният брой за първи път от началото на пандемията стана над сто хиляди. Общият брой на заразените с коронавирус в САЩ е над 14,1 милиона. Общият брой на смъртните случаи от вируса в САЩ е 276 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нулев мандръсан

    15 10 Отговор
    последователите на мънгъра.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мангъров

    8 9 Отговор
    Чудесна новина! Сега да пият чай, и да чакат да им мине! И после - хоп, и са имунизирани! Е, без сухите клечки де!

    Коментиран от #5, #13, #17

  • 5 Цървулче

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "Мангъров":

    Я си мишкувай под юргана бе келеш,слагай маската и си трай,ще излезнеш от вас през 2022
  • 6 Притежател

    10 12 Отговор
    КОВИД ваксините са подготвяне за чипирането на населението. Разработени са да действат психологически на човек. НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 ВАКСИНАТА......ДЕЗОРИЕНТАЦИЯ ЗА БСП

    0 8 Отговор

    До коментар #6 от "Притежател":

    В РУСИЯ, ПО ЗАПОВЕД НА БАТЮШКА МАСОВО СЕ ЧИПИРАТ ПИЯНИТЕ МУЖИЦИ

    Коментиран от #10

  • 8 Халкбанк

    1 5 Отговор
    И какво? Чичо Дони да се чувства добре, да играе голф, да оспорва изборите и да подготви закон за предоставяне на имунитет за престъпления от страна на семейството си в сътрудничество със семейство Ердоган.
  • 9 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Притежател":

    Не знам ваксините дали ще вършат работа не знам дали ще имат странични ефекти ама на тсмиеа кратуни като с теорията за чипирането много се смея!

    Коментиран от #11

  • 10 ПАК ДАВАМЕ АКЪЛ

    0 9 Отговор

    До коментар #7 от "ВАКСИНАТА......ДЕЗОРИЕНТАЦИЯ ЗА БСП":

    В РУСИЯТА ДА ИЗМИСЛЯТ ВАКСИНА ПРОТИВ ПРОМИТИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ НА ПИЯНИТЕ МУЖИЦИ
  • 11 логика

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    да бъдеш чипиран, но да умреш от вируса няма смисъл. ваксините ще бъдат добри, без съмнение.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Аноним

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "логика":

    Да те чипират манафите
  • 13 чай не може

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мангъров":

    по света има недостиг. консумира се в огромни количества в турция. от месеци ученият барба ердос ги убеди че който няма хляб за ядене, нека пие чай. за вируса, дума да не става. каза им че го е победил миналия март, преди дори да се появи там. велика държава, велик лидер, велика нация. имперска. ужас.
  • 14 Сбъркана държава

    7 3 Отговор
    Само забележете в Сащ какъв тротоар имат колкото Цариградско Шосе платното.А ние тука нямаме тротоари в София ходиш по улицата с колите като на село.

    Коментиран от #16

  • 15 ПАК ДАВАМЕ АКЪЛ

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "логика":

    БАТЮШКА РАЗПОРЕДИ НА ПИЯНИТЕ МУЖИЦИ........МАСОВО ЧИПИРАНЕ...ДА МУ СЛУЖАТ ДО ГРОБ
  • 16 един

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сбъркана държава":

    Това с което я сравняваш, си е село!
  • 17 Я се ваксинирай

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мангъров":

    с говеждите ваксини за който производителя предварително е обявил, че не носи отговорност за последствията след прилагането им и ще се успокой завинаги.
  • 18 Българин

    3 2 Отговор
    Ако тези данни са верни, значи там смъртността е около 2%, каквато няма никъде отчетена. В щатите умират близо 15 хил души на ден по принцип, от различни причини, което е нормално при 340 млн население. Значи ковида е съборил нищожен процент. Манипулация нещо май? Аз в момента съм 8 ден с ковид, само първите три дни е гадно и се повръща и др..ска, после се оправяш, остава липсата на обоняние и страха на околните, които те имат за чумав!

    Коментиран от #19

  • 19 А данните

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    за починали показват около 0,6%...Разбира се всеки живот има значение !
  • 20 Дядо Николай

    1 3 Отговор
    При този обем на смъртност, жертвите в САЩ сле около три месеца ще надхвърлят загубите им във Втората световна война. Ега ти държавата. Никой народ не би търпял такива управници като техните шизофреници садисти които мислят само как да запазят високите си постове. Жалко че мрат обикновенните хора.
  • 21 туйонуй

    3 0 Отговор
    За периоа Февруари-Октомври в САЩ за умряли 299,000 повече отколкото за същия период средно през последните 5 години. Това го публикуваха в (реферирана) статия на CDC. Има подобна статия на JAMA където показват, че са загинали около 20% повече хора тази година в период от 6 месеца. Това са научни статии, а не опит за привличане на внимание на нищо-незначещи сайтове или посотове по фейсбук. Положението е изключително тежко, а починалите от Ковид-19 ще се окажат повече отколкото съобщават в момента. Може да са окаже, че само за една година в САЩ са умряли половин милион човека. Всички ковидиоти дето разпространяват информации, които по един или друг начин окуражават хората да ходят без маски стават неволно част от тази гиганстка машина за убиване.