Last news in Fakti

4 Декември, 2020 13:48 1 822 1

Унгария регистрира рекорден брой починали

  • унгария-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • рекорд-
  • заразени

Правителството на премиера Орбан въведе частична карантина

Унгария регистрира рекорден брой починали - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгария регистрира днес още 189 починали от COVID-19 - рекорден дневен ръст от началото на пандемията, с което общият брой на смъртните случаи от заразата в страната достигна 5513 души, предаде БТА, цитирайки "Ройтерс".

Броят на новозаразените за денонощието е 6212-ма и общият им брой вече е 238 056 души по данни на правителството. Към вчерашния ден Унгария е на четвърто място в Европейския съюз по брой на починалите от инфекцията на 100 000 жители, според показателите за двуседмичен период, базирани на данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Правителството на премиера Виктор Орбан въведе частична карантина преди три седмици, за да забави разпространението на вируса, включително полицейски час и затваряне на средните училища. Правителството ще обяви правилата за коледните празници в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Филипето

    0 1 Отговор
    Давай Орбанв, мачкай вируса като Динко бежанец