Last news in Fakti

5 Декември, 2020 11:15 11 470 76

Как ме ваксинираха с руската ваксина. Наш колега разказва

  • ваксина-
  • русия-
  • коронавирус

В края на ноември ситуацията в Русия коренно се промени - броят на новозаразените нарасна силно

Как ме ваксинираха с руската ваксина. Наш колега разказва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Русия масовите ваксинации срещу коронавирус ще започнат след броени дни. Наш колега се включи в изпитанията на "Спутник V". Защо реши да участва, каква е процедурата и какви са страничните въздействия? Ето разказа му:

Още през септември в интернет набираха кандидати: "Станете доброволец при изпитанията на нова ваксина срещу COVID-19". По онова време още нямаше много информация за ваксината "Спутник V", а и инфекциите в Русия не бяха толкова много. В края на ноември обаче ситуацията коренно се промени - броят на новозаразените нарасна силно. И мои приятели се заразиха, а състоянието им беше тежко. Това ме накара да поема риска и да се включа в изпитанията.

Какво ми разказаха преди да ме ваксинират

На уебсайта на московските градски власти намерих формуляра, който трябваше да попълня, за да участвам в теста. В него се питаше дали вече съм се заразявал с новия коронавирус, дали през последните 2 седмици съм контактувал със заразен човек и дали имам хронични заболявания. Здравната служба оповести, че хора, които вече са прекарали COVID-19, не бива да се ваксинират. Седмица по-късно по телефона ми казаха, че мога да отида в московската болница "Шадкевич" на предварителен преглед.

Там лекарката първо ме разпита дали в последно време съм приемал някакви медикаменти, искаше да разбере също дали имам алергии и какви операции са ми били правени до момента. Тя ми връчи 16 страници с информационен материал и накратко ми разясни съдържанието му.

В информацията се казваше например, че цел на изследването е да провери ефективността и сигурността на тестваната ваксина Gam-COVID-Vac, по-известна с търговското име "Спутник V", а също и да се установи какъв имунитет създава тя. В предклинични изпитания тя била тествана върху животни - като хамстери и морски свинчета. При тях била доказана както сигурност, така и ефективност, докато върху хора доказана била засега само сигурността.

Научих, че общо 40 000 души ще участват в изследването: на 30 000 души ще бъде инжектирана ваксината, а на 10 000 души - плацебо. Втората доза ваксина се инжектира 21 дни след първата. Доброволците са длъжни да водят дневник за състоянието си. Други изисквания няма. Има обаче и друго паралелно изследване, в което лекарката ми предложи да участвам. Тя ми обясни, че основното изследване не проверява един важен фактор - способността на ваксината да създава антитела, които да неутрализират вируса - т.е. имунитет. Тази проверка се извършва в допълнителния тест. За участието в него държавата плаща по 8500 рубли - около 93 евро. За целта всеки доброволец дава по 95 милилитра кръв. Аз реших да участвам и в това изследване.

Застрахователна полица за всеки участник

"Макар че участието в изследването не Ви застрашава, е предвидена специална застраховка за всеки участник", обясни ми още лекарката. В нея се казва, че в случай на смърт упоменатите от мен лица - в случая родителите ми - ще получат два милиона рубли, т.е. 22 000 евро. В случай че ваксинацията доведе до инвалидност, те ще получат - в зависимост от степента на увреждането - между 500 000 и 1,5 млн. рубли - т.е между 5500 и 16 500 евро. А ако се стигне само до влошаване на здравословното ми състояние без настъпване на инвалидност, обезщетението ще е от 300 000 рубли - т.е. 3300 евро.

След като подписах, че съм готов да участвам в изследването, ми направиха тест за СПИН, сифилис, Хепатит С и B, както и ПСР-тест и теста за антитела срещу коронавирус. Урината ми също беше изследвана - за да се провери дали съдържа остатъци от медикаменти. След като се оказа, че всичките ми резултати са добри, бях допуснат до ваксиниране.

Седем дни по-късно дойде и моят ред за поставяне на ваксината. Първо ме регистрираха, после преминах през четирите етапа - даване на кръв за изследването за антитела, ваксиниране, лекарски преглед, почивка в специална стая.

Ваксината се съхраняваше в два хладилника на руската фирма "Pozis" при минус 28 градуса. Един такъв хладилник струва около 16 000 евро. А след като ми инжектираха ваксината, трябваше да полежа половин час в съседното помещение, защото след ваксинацията на някои от доброволците им спадало кръвното налягане. При мен обаче такъв ефект не се появи. Казаха ми също, че е възможно по-късно да вдигна температура. В този случай трябвало да взема парацетамол. Освен това ме помолиха да не създавам деца през следващите три месеца, защото действието на ваксината над сперматозоидите още не било проучено. Връчиха ми документ, че съм участвал в пробната ваксинация и ме изпратиха вкъщи.

Какво усетих след ваксината

Едва когато се прибрах у дома, прочетох какви други реакции е имало сред участниците в пробните ваксинации. В социалните мрежи бяха публикувани някои техни съобщения. В деня на инжектирането на ваксината или на следващия ден някои от хората имали температура и болки в мускулите.

В седем вечерта, след като си тръгнах от работа, аз също почувствах главоболие, леко втрисане и световъртеж, но реших, че си внушавам след всичките разкази на други участници, които бях изчел. Късно вечерта обаче вече нямаше никакво съмнение, че тялото ми реагира на ваксината. Температурата ми се повиши до 38,6, а болките в мускулите се усилиха - всичко това бе неприятно, но все пак означаваше, че съм получил именно ваксина, а не плацебо. Взех парацетамол, както ми бе препоръчано, записах симптомите в моя дигитален дневник и легнах да спя. На следващия ден температурата ми бе спаднала до 37 градуса, а още един ден по-късно бяха изчезнали и всички останали странични оплаквания.

След три седмици ще ми инжектират втората доза от "Спутник V", а около 42 дни след първата инжекция се очаква организмът ми да е създал антитела. На въпроса дали тези антитела могат ефективно да унищожат вируса засега обаче няма окончателен отговор.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    75 24 Отговор
    Искатили да ви разкажа как ма ваксинираха с турска ваксина 89-та?

    Коментиран от #14, #39

  • 2 Сандо

    101 8 Отговор
    Като информация за руската ваксина - добре.Но нас ще ни ваксинират с други ваксини,така че са нужни разкази на ваксинирани с тях.

    Коментиран от #50

  • 3 123

    29 10 Отговор
    Всеки да разкаже как са го ваксинирали като малък

    Коментиран от #52

  • 4 Сесесере

    31 77 Отговор
    Пратете и на нашите русофили от руската ваксина!

    Коментиран от #13

  • 5 Бесен Язовец

    67 27 Отговор
    Измислиците на DW наш колега колегата Х и от там бълвоч измислици! Те всичките им статии са такива довероно лице споделило, много запознат, доверен източник, вътрешн източнок...

    Коментиран от #17

  • 6 Леле

    143 18 Отговор
    Изследвания, прегледи, застраховки, дневници и т.н. Пълна грижа за пациента. А американската компания е поискала да и се подпишат, че не поемат никаква отговорност при странични действия върху хората.

    Коментиран от #74

  • 7 Мед сестра

    89 20 Отговор
    Ваксинирах се с руска ваксина работя в инфекциозно с Ковид болни и нищи ми няма вече 2 месеца!

    Коментиран от #25, #28, #73

  • 8 хаха

    18 40 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Освен това ме помолиха да не създавам деца през следващите три месеца, защото действието на ваксината над сперматозоидите още не било проучено.

    То това не е толкова важно дали ще създаваш деца, нали?
    Искате ли вие и децата ви да са безплодни?

    Коментиран от #15, #20

  • 9 Гюнтер Германеца

    33 10 Отговор
    ДВ и в Германия не ги оважаваме!
  • 10 Бил Гейтс

    50 6 Отговор
    Точно аз искам да ви стерелизирам с ваксина и руската ваксина затова пречи!
  • 11 111

    32 11 Отговор
    Дезинформация от Дойче Веле. Измишльотини.
  • 12 СССР ☭

    32 7 Отговор
    Другия път армията на Федерацията ще мине и през западна Германия за да не клеветят много фашистите после !

    Коментиран от #47

  • 13 доктора

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сесесере":

    На тебе ще ти пратя европейска ваксина на личини.
  • 14 КАСАПИНА

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Знам,турски митничар те е ваксинирал,както и много други от твоето племе.
  • 15 За да

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "хаха":

    съзрее един сперматозоид са необходими 3 месеца.

    Това означава че ако си ваксиниран вчера, а днес или след седмица забремениш жена си, то ваксината не би имала ефект върху ембриона.
    От друга страна ако си ваксиниран днес, а забремениш жена си след 3 или 4 месеца тогава вече не се знае знае ли се...
  • 16 😷😷😷

    70 5 Отговор
    Дотук нищо притеснително не прочетох, дори напротив отговорно отношение! Предупредили са го, застраховали са го и пр.! В БГ дали някой, ще застрахова хората, кой носи отговорност, като се появят издънки, А ? Хората трябва да знаят, че германо-американските IT дизайнерски ваксини никога досега не са прилагани и производителите си измиха ръцете и подписаха споразумения да не носят отговорност! Чувам, че нашите управници предвиждали хората да подписват информирано съгласие, айде бе "информирано" !? Ми информирайте ве, пунта мара, кайто казва Божествения Спасител!

    Коментиран от #23, #36

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ordo ab chao

    24 7 Отговор
    Дойче Веле е медия на Илюминатите-Сатанисти.
  • 19 Бесен Язовец

    21 9 Отговор
    Ххххаа пфууууу мър**ш* едно време разправяха, че в България спели по земята нямали кревати хха пфууу европедали с болни свинтеRи. Не се ваксинирайте с руска ваксина да не ви оздравеят случайно болните винкеRи
  • 20 Бачо Киро

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "хаха":

    Що, другите са изследвали специално това? Изследвали х.оя ти...
  • 21 Гери

    21 2 Отговор
    Хасане тая турска'ваксина" да не е с телестна температура и с кожена игла?
  • 22 Rado

    12 19 Отговор
    Ааа указа се, че и руската ваксина се държала в хладилник и то за 16000 евро. Една русофилска опорка срещу западните ваксини отпадна.
  • 23 Шматка

    23 2 Отговор

    До коментар #16 от "😷😷😷":

    Управляващите тикви още през 2014 с промяна в закона за здравето отмениха информираното съгласие. Така че чакай информация...

    Коментиран от #34

  • 24 ахоихо

    29 1 Отговор
    Която и да е отрова се съгласите да поемете,ако нещо ви стане ще отговаря бай Онзи.Демек ще получите един среден пръст.Вносителите са задължени да подписват декларации в случай,че ваксините се окажат "някакви си" и причиняват смърт,или разни други "дефекти".А,защо?Кой ще носи отговорност?Тивката пръв ще избяга от нея...
  • 25 Derfel

    6 14 Отговор

    До коментар #7 от "Мед сестра":

    Еваларка, как изпреварваш събиттията само ... преди два месеца още нямаше руска ваксина ама ... ти си знаеш ...
  • 26 abv

    6 5 Отговор
    Дойче веле...Пфу.Чифутската опорка.Ра'лтата е ясна.
  • 27 невъзможна

    30 3 Отговор
    Това , ако се изпълни по точки в България , вероятно това е правилната правилната стратегия за ваксиниране , то ще фалира не само здравната каса , но и държавата. От сега си мисля , че у нас такова ваксиниране просто няма да се състои , или ще пращат всеки един сам , и за своя сметка да си събере необходимият дълъг списък с изследвания.
  • 28 любопитен

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Мед сестра":

    Нима ??? Ще се похвалиш ли с онези 3 000 / три хиляди / лв. , които обещават ?
  • 29 Точно с тая ваксина

    7 13 Отговор
    си ваксинирам кучето.
  • 30 Невена Тодорова

    24 8 Отговор
    Браво на този Българин и Успех в имунитета! За съжаление напоследък установявам, че бг мъжете са драстично по-страхливи от бг -жените. Още малко и ще се понесат със скафандри. Защо е така? Вероятно е въпрос на психика и ако не са били войници също, докато повечето жени си остават бойци до края.
  • 31 АЙ, ай, ай

    9 7 Отговор
    и след тази ваксинация все на водка ме пали
  • 32 ДжафДжаф

    51 3 Отговор
    Сигурно съм от последните поколения българи, които някога са виждали хора засегнати от полиомелит или детски паралич. Страшна гледка, като предполагам, че повечето които съм виждал като дете отдавна не са между живите! На отровената от соросоидната пропаганда младеж може и да и се струва странно, но СССР имаше основен принос при съзаване на ваксината против детски паралич! Това е сфера, в която руснаците имат огромен опит, а факта, че структурата създала ваксината е държавна, а не комерсиално- далавераджийска, определено поставя руската ваксина пред всички останали, които бяха обявени. Държавата ни прави наистина голяма грешка, като се отказва от руската ваксина и финансира ония доказани печалбари и разбойници. Е, Бочко Тъпото го искара, аз също, така, че на кой му пука. дори и да повтаря, поне знам, че мога да го понеса.
  • 33 Монгола

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ловеца на боклуци.💂🐕🔫":

    Кажи бе топ екскремент?
  • 34 😷😷😷

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Шматка":

    Шматка си определено! Проф. Ангелов: "COVID-ваксина, ще се поставя само след информирано съгласие" казано по Нова ТВ 03.12.2020 Факт!
  • 35 хаха

    6 24 Отговор
    Само като и прочета името "Спутник" и си представям как излитам в облаците към дядо Господ!
  • 36 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #16 от "😷😷😷":

    Не си прочел нищо притеснително,защото не си чел внимателно. Цитирания Х е участвал в проучване . Затова са всичките процедури,изследванияпрегледи,формуляри,застраховки и контролна група,инжектирана с плацебо.При масовото ваксиниране Русия,което тепърва предстои, тия процедури ,оцщо казано,няма да се прилагат. Отиваш,боц,и досвидания.

    Коментиран от #38

  • 37 Бай Шиле

    6 13 Отговор
    Добре че DW ни информира.Ясно е,че руската ваксина не е така сигурна като американската.Благодарим ти DW!
  • 38 😷😷😷

    20 2 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Времето, ще покаже! Проблемът е че българите нямат право на избор анериканска, руска, китайска и т.н. и никой нищо реално не ги информира, само им повтарят, като латерна, че ваксината е "полезна" и няма страшно! Да се вярва сляпо на точно тези управляващи е меко казано безотговорно за вас и вашето здраве! Фактите са такива!
  • 39 В.В.П.

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Оооо,я разкажи Хасанчо.!!!.От паркинга на Капъкуле ли е ,спомена???..Нататък карах горди турци,на връщане,с подвити опашлета...С таксито..де.
  • 40 фатки

    5 2 Отговор
    100% фейк
  • 41 Другия с коня

    9 8 Отговор
    Подценявате Руснаците Те са изключително Рационални.Изпипват детайлите и не оставят нищо да се случва Случайно.Ще имат Инфо как действа ваксината,но това не означава ,че ще огласят ако има странични ефекти...Строго секретно и ГРУ ти звъни на вратата ако се разприказваш пийнал някъде...

    Коментиран от #51

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Фатки

    14 3 Отговор
    Моето семейство сме с руска ваксина .
    Никакви проблеми никакви мускулни болки.
    Пропаганда е трудно да се птави при толкова информация в интернет.
    Всеки си избира аз моят избор го направих.
  • 44 Гергана Пасифлората предлага при...

    7 3 Отговор
    Нас всички да се хващат и ваксинират,който иска да напуска България и кожена ваксина за бонус..
    Е това вече ми напомня на едно друго време с един мустакат чичко..
  • 45 ужас

    4 6 Отговор
    И защо трябва да вярвам. Не съм без мозък. След време всичко ще се разбере. Ако 50 държави я удобрят за използване, значи всичко е наред, а кучетата като този нека си лаят.
  • 46 Наблюдател

    15 6 Отговор
    Усилено започна да се говори че всичко е конспирация и хората да не вярват че някой иска да ги следи и умъртви.... Как тогава ще ми отговорят за лекцията на
    Гейтс през 2015 година че човечеството трябва да се намали до минимум.... Не съм чела, слушах го с ушите си на видеото.. Как ще ми обяснят че е конспирация след като масово се изсичат и палят горите за
    5G антените защото им пречат... Цяла Австралия опожариха и в пълно с антени.... Как ще ми обяснят за мъртвите птици нападали на всякъде... Да ми обяснят защо роботиката навлиза и един робот ще замества 5 човека например... Вече има такива... Берът ягоди, заревица.... И това видях с очите си... Колко по 5 човека ще останат без работа.... Как ще ми обяснят всяка година със стотици 8зчезнали деца и възрастни от различни групи... Как ще ми обяснят за клетките където са държали децата и хората които са били за опити.... И това го има на видео... Спецчасти как спасяват деца от подземията.... Този вирус е планувано отдавна и Дейвид Айк го описва в книга... Самолети ни пръскат химия , от която се разболяваме.... С вируса който създават има едновременно и направени ваксини които са испитани върху тези отвлечените.... Слушах с ушите си агент под прикритие който разказва.... Кенеди младши също разкри на Тръмп замисъла и той ги погна още април... Иначе как се прави толкова бързо за 9 месеца ваксина.... Защо ваксината е различна и всеки трябва да избира... Това не е конспирация.... Как се вземат изследвани
  • 47 Червената армия

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "СССР ☭":

    Умря, свърши се вече с нея.
  • 48 Наблюдател

    9 1 Отговор
    Как се вземат изследвания за да се разбере дали си болен... С днк ли или с урина, кръв и рентген.... Достатъчно е един рентген и ще се видят белите дробове. Тия хептен 7скат да ни подчинят... Не се ваксинирайте и Кенеди младши ни го казва...
  • 49 ХАХАХХА

    2 1 Отговор
    ПЛЕМЕ ВАКСИНА ОТ КАКВО ?СЛЕД КАТО ГРИПЪТ ГО ПРЕДСТАВЯТЕ ЗА ЛЪЖАТА КОРОНКА.
  • 50 тикви от МС

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    има едни опитни хора в бразилия които умряха от американската ваксина на пфайер. това излезе в пресата.
  • 51 ГРУ

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Другия с коня":

    идваме, МНОГО СЕ РАЗПРИКАЗВА!
  • 52 незнайко

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Като малки ни ваксинираха с ИСТИНСКИ ваксини, които действат или създават анти тела за цял живот . Сега се разпространява информация, че ваксината за КОВИД ще действа като грипната , тоест 3-4 месеца и не е сигурно дали ще кара организма да си изгради имунитет !!! Защо казват, че прекарали вируса не трябва да се ваксинират ??? НЕЩО НЕ Е НАПЪЛНО ЯСНО ИЛИ СЕ КАСАЕ ЗА ПАРИ !!!
  • 53 Еееееее

    5 1 Отговор
    ПЛАЦЕБОТО Е ДРУГА ВАКСИНА - ВЕЧЕ РАЗРЕШЕНА, А НЕ ФИЗИОЛОГИЧЕН РАЗТВОР.
  • 54 О хо хо

    1 1 Отговор
    ВСИЧКО, КОЕТО Е ПРЕЖИВЯЛ НЕ ДОКАЗВА ЕФЕКТИВНОСТТА НА ВАКСИНАТА!!
  • 55 СПУТНИК 5

    0 12 Отговор
    СЕГА СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ СЪС СПУТНИК И СЛЕД 5 ГОДИНИ ЩЕ ВИДИМ /ЗАТОВА Е СПУТНИК 5/ ДАЛИ ПРИ ВАС СА СЕ ПОЯВИЛИ СТРАНИЧНИ ЯВЛЕНИЯ? МОЖЕ ДА ВИ ПОРАСТНЕ ОЩЕ ЕДИН ОРГАН, ПОЛОВ? ПРИ МАЙМУНИТЕ СИ ПОЯВИХА СТРАННИ НАВИЦИ? ВИСЯТ НА КЛОНИТЕ С ГЛАВАТА НАДОЛУ - ТАКА СПЯТ? МЕБЕЛИРАЙТЕ СИ ПОДХОДЯЩО СПАЛНИТЕ!
  • 56 О хо хо

    8 1 Отговор
    НИТО ЕДНА ВАКСИНА НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ, А ВОДИ САМО ДО ПО- ЛЕКО ПРОТИЧАНЕ!!! ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВСИЧКИ ВАКСИНИРАНИ, ПО- ЛЕКО БОЛЕДУВАЩИ ЩЕ МОГАТ ДА ПРЕНАСЯТ ЗАРАЗАТА ТОЧНО КАКТО ДЕЦАТА.
  • 57 Дюлгерова

    6 0 Отговор
    Тази статия е много поучителна, защото тук се вижда, как човека, участвал в експеримента на ваксината е питан от лекарите, дали има заболявания или алергии. Защото при алергии, пролапс на сърцето и непоносимост към лекарства, и асма, ефекта би бил отрицателен.
  • 58 стоян георгиев

    4 16 Отговор
    тази статия е рекламна на руската ваксина.кво е станало в русия с ваксината ще се разбере след 100-120 години.там се лъже или премълчава за всичко.затова и руската ваксина не я взе никои на сериозно.като в европа и сащ поискаха медицинската документация на опитите с нея се оказа че такива няма или са таина.сега изведнъж се оказа как спазили всичко!смях!освен това руснаците тръбяха как имали първи ваксина ,а се оказа че все немогат да почнат да я ползват докато не излезоха западните такива.няма да се учудя ако сега почнат да ваксинират със западни ваксини представяики ги за руската!

    Коментиран от #59

  • 59 Абе Каунь

    14 2 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    Ти в коя реалност живееш? От днес ваксинират масово, прочети в нета, а как става това- с произведени ваксини, а как се произвеждат милиони ваксини- иска се разработване на технологичен процес, настройка на оборудване, логистика, правни въпроси и мнооого други неща. Само в тъпите ти американски комикси идва Супер гърл и ти нацвъква ваксини по дупето.

    Коментиран от #66

  • 60 Тотю Топуза...

    3 9 Отговор
    И мен мъ въксинираа с руската ваксина. Както го е описъл пича така е, всичко е ОК. Значи поехаме две готини мед сестри, направиха ми еротичен масаж, пяха ми..Катюша и Калинка моя, подписвах някакви документи и застраховки, кво беше?..безплатен ковчег и опело, или безплатна кремация, четох някакви инкструкци, накараха ме да чета една книга, ИДИОТ от някой си Достоевски..отказах, поисках порно списание..дадоха ми. След това ме прегледаха основно, туй сърце, дробове, дали имам хемороиди, въшки, краста и др. Направиха ми клизма и ме въксинираа, в кабинета имаше и поп..абе всичко става, казаха ми да не правя деца, добре..аз вече бях направил на съседката, дадоха ми кашон водка и парацетамол. В къщи вдигнах температура 39 градуса, изпих водката, парацетамола и одеколона..напих се като руски обущар. Сабахлян нищо ми нямаше, като кукуряк бях, само че неможех да правя деца, беше ми омекнал като рахат локум. Дадоха ми и медал за храброст и грамота. Моят съвет е..веднага се въксинираате с руската ваксина.
  • 61 qwerty

    5 0 Отговор
    Според чен какво ще стане у нас: отиваш на работа и на входа на сградата на един лист “ако не се ваксинираш немоЖ работиш! от ръководството” искаш не искаш боцкаш се, защото трябва да правиш кинти.
  • 62 Хахаха

    14 1 Отговор
    В Русия мислят за безопасността на хората исключително много. В Русия са забранени ГМО продукти. Това е достатъчно умният човек да прецени в коя страна се мисли за здраве на нацията.
  • 63 Интересно

    0 0 Отговор
    ми е защо са я кръстили “сателит 5”
  • 64 Вълко Червенков

    3 6 Отговор
    Рускенефската ваксина няма наночипове,заради размера на наночиповете,които произвеждат в Кочината.Те са с големината на топка за тенис и ще се вкарват допълнително,през задника.Честито на печелившите.
  • 65 Ето

    5 2 Отговор
    През 2008 г. излиза книгата „Коронавирус: Голямата световна трансформация“ на Робин де Руйтер /най-превежданият холандски автор, придобил международна известност заради изключителната си способност да тълкува геополитическите събития/ , Taм пише, че ще бъде пуснат коронавирус, за да послужи като оправдание за „глобално заключване“. Кризата ще създаде редица правила – само, които са ваксинирани, да имат право да работят, учат др.
    През 2015 г. фондация Ротшилд патентова „система и метод за тестване на Covid-19“.
    През 2017г., главният американски епидемиолог Антъни Фаучи, гарантира избухването на световна пандемия през мандата на Тръмп.
    През 2017 и 2018г. (2 години преди избухването на пандемията) стотици милиони тестови комплекти са разпространени из целия свят.
    През 2014г. Антъни Пач /репортер и изследовател/ пише: „те ще пуснат изкуствен коронавирус. В резултат на това хората ще искат ваксина за да се защитят. Тази ваксина ще добави трети щам ДНК към тялото на човека, като по същество това ще го направи хибрид. Почти веднага след инжектирането неговото ДНК ще претърпи трансформация. Тази генетична промяна ще накара хората да загубят способността си да мислят за себе си без дори да са наясно, че това се е случило. По този начин те ще могат да бъдат контролирани по-лесно ,за да станат роби на световния елит“.
    Д-р Кари Мадей ръководи две големи американски биолаборатории в Грузия. Тя изучава ДНК и ваксините през последните 20 години и
  • 66 стоян георгиев

    2 13 Отговор

    До коментар #59 от "Абе Каунь":

    красавец,за толкова години съветско и после руско господство не се ли научи бе че там нищо читаво не правят?кво руско или съветско имаш дето да става за нещо?та пожелавам ти и руска ваксина щом токлова я желаеш.заедно с руска кола,руска къща,руска магистрала ,руски дрехи и т.т. и т.н. стоки и услуги дето позваш!

    Коментиран от #67

  • 67 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "стоян георгиев":

    Нямаш достатъчто пари за да имаш поне едно от изброените неща. Това е най малкото.

    Коментиран от #69

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #67 от "Хахаха":

    така е !наи-евтините обаче от изброените са в русия.интересно що?руската кола струва колко четирите джанти на западната и пак никои я неще дори в русия.та ти я пожелавам искренно,заедно с русската ваксина.само така ще се излекуваш от комунистическите си комплекси.

    Коментиран от #70, #75

  • 70 Хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "стоян георгиев":

    Ето. Щом става дума за Русия в главите на хората с ограничено мислене се ражда една асоциация- комунизъм. Не се лекува. Съжалявам.

    Коментиран от #71

  • 71 Рико

    1 2 Отговор

    До коментар #70 от "Хахаха":

    Не Русия е функция на комунизма, комунизмът е функция на Русия.Първопричината е материала генетичен. На такава почва,такива китки никнат.

    Коментиран от #72

  • 72 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Рико":

    Идеята на комунизма не е възникнала в Русия.
    Това е първото. Второтое, че комунизмът не е осъществена идея никъде по света. Епохата на соца е траела само 70 години. Ако това е достатъчно, за да обявите нас, руснаците, в генетическа обремененост, която е възникнала след 70 години соца, тогава оценете своята, след 500 години турско робство. Давам като пример, макар, че ми звучат вашите констатации не само абсурдна а и недопустимо.
  • 73 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мед сестра":

    Колто е истина, че си се ваксинирала преди два месеца с руската ваксина, толкова да е здрав президента!
  • 74 Coronaviridae

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Леле":

    Лично моето мнение е че въпросната ваксина Спутник V е може би най-добрия продукт на пазара към момента. Но да не ставаме смешни все пак - грижата за "пациента" липсва и при западните производители и при руснаците. Тестовете на изпитващите ваксината НЕ са за да са сигурни, че те са добре, а за да не се прецака експеримента. Дали те карат да подпишеш документ, че не носят отговорност или при смърт те оценяват на 22000 евро е горе долу все тая.
  • 75 Coronaviridae

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "стоян георгиев":

    Тъпо е за пореден път да се политизира проблем, който не е политически. Нито ти ще станеш американец, нито опонента ти руснак. Тъпо е и това, че нямам право да си избера с какво да се ваксинирам. Лично аз смятам, че Спутник V е по-добрия вариант към момента. И това не се базира на политически пристрастия, а на обективно експертно мнение, което може и да се промени, при промяна на фактите и обстоятелствата.
  • 76 истинко

    1 0 Отговор
    Оооооо.... чак след като прочетох статията видях, че дезинформацията е публикувана от европейския клон на ЦРУ-САЩ - фирма DWelle!!!!
    Вярвам им безприкословно! ;-) Ха ха ха!