Last news in Fakti

6 Декември, 2020 16:35 2 876 5

Корупция по време на пандемията

  • корупция-
  • пандемия-
  • индонезия

Индонезийският министър по социалните въпроси може да получи смъртна присъда, ако бъде признат за виновен в кражба на финансова помощ по време на национално бедствие

Корупция по време на пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

Индонезийският министър по социалните въпроси Джулиари Батубара беше арестуван днес по обвинение, че е взел над 1 милион долара подкупи от фирми за доставка на помощи за борбата с COVID-19, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Батубара и двама негови подчинени са заподозрени, че са приели 17 милиарда рупии (1,2 милион долара) подкупи от фирми, които са получили държавни поръчки да доставят хранителни продукти на пострадали от пандемията от новия коронавирус индонезийци, съобщи председателят на Комисията за премахване на корупцията Фирли Бахури.

Батубара може да получи смъртна присъда, ако бъде признат за виновен в кражба на финансова помощ по време на национално бедствие.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    11 0 Отговор
    Баце гледа и си вика "АМАТЬОРИ" !
  • 2 Един съвременен българин

    8 0 Отговор
    Човекоядците може да са всякакви, ама поне закони имат
  • 3 Бърлгарин

    6 0 Отговор
    Да пратим нашите там!
  • 4 666666

    8 0 Отговор
    А Тиквата при нас когааа !?!?
  • 5 Българин

    4 0 Отговор
    Някой видя ли нещо от милиардите които се изсипаха уж заради пандемията в България?