14 Декември, 2020 12:47 1 941 7

Гърция отвори фризьорските салони и книжарниците

  • гърция-
  • коронавирус

Втори месец са в сила строгите мерки, което доведе до спад на заразените и тежките случаи, но съществува риск при неспазване на указанията за празницитe

Гърция отвори фризьорските салони и книжарниците  - 1
Снимка: Shutterstock

В Гърция днес отвориха фризьорските салони и книжарниците. Останалите търговски обекти остават затворени до началото на януари. В сила остава забраната да се напуска районът по местоживеене, а навън се излиза само по необходимост и със SMS.

Властите в Гърция леко облекчават мерките от днес, като позволиха да отворят само фризьорските салони и книжарници. Разрешено е в тях да влиза само по един клиент.

Започнаха от сутринта проверки за маски и дистанция в тях.

Епидемиолозите, както и правителството, апелират за стриктно прилагане на наложените ограничения през празниците. Практически пътуването и събирането на роднини е невъзможно при забраната за напускане на района по местоживеене и вечерния час от 22 до 5 часа.

Търговските магазини работят само с поръчки по интернет, което според търговската камара води до загуба на приходи от около 3 милиарда евро.

"Коледа без събиране на приятели и роднини", категорични са от щаба за контрол по разпространение на заразата.

Намалиха от 10 на 3 дни задължителната карантина за влизащите в Гърция, защото всички влизащи в страната представят отрицателен тест на границата, където също им се прави бърз тест за проверка.

Втори месец са в сила строгите мерки, което доведе до спад на заразените и тежките случаи, но съществува риск при неспазване на указанията за празниците, през януари карантината да продължи, предупреждават лекарите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    1 0 Отговор
    Каква милост !
  • 2 Курнелия

    0 1 Отговор
    Дали ако ни затворят като Гърция ще спечеля изборите?
  • 3 гост

    0 3 Отговор
    Гърция "отвори" много по-важно нещо , оня ден газовия оператор DESFA обяви , че е спечелил търг за управление и експлоатация на новия завод за втечнен газ в Кувейт !!! Което значи , че двата терминала в Ревитуса и в Александополис ще са гарантирани с доставки за 100% от капацитета си !! Язък за потоците , хаха !!

    Коментиран от #4

  • 4 пройчо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    От Алексендруполис до Баумгартен ще го пренасят на банкянски крастави магарета и катъри.

    Коментиран от #6

  • 5 Матей

    0 0 Отговор
    Наказанието за гърците е толкова тежко,защото се показаха толкова вироглави,правиха щури протестърски купони,сваляха правителства,искаха пари,опрощаване на външни заеми ,заплашваха да излязат от ЕС.Сега ще ги докарат до просешка тояга,така както са били след германската окупация.И тия хай-ва-ни нищо не проумяват,сякаш чавка им изпи ума,и все пак няма да изтраят дълго,ще има фантомас се развихря и отново сандрапО.
  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "пройчо":

    Аха , само стой и гледай как ще се оползотворят тръбичките на Газпром в Сърбия , за нашите вече ясно !! И не само те , ами и старата тръба за Украйна и Полша !!
  • 7 Надарен

    1 0 Отговор
    Дано един ден станем като Гърция , 800 евро за всеки които не работи по време на карантината