Last news in Fakti

15 Декември, 2020 08:08 2 483 5

Чехия затяга мерките от петък

  • чехия-
  • коронавирус

Правителството ще разшири схемите за компенсиране на засегнатите браншове на фона на разрастващи се протести в ресторантьорския и хотелиерския сектор

Чехия затяга мерките от петък  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Чехия затяга мерките срещу коронавируса - от петък, 18 декември, ресторантите, хотелите и спортните съоръжения на закрито, които бяха отворени само преди две седмици, ще трябва отново да затворят врати заради нов ръст на инфекциите, обяви чешкият премиер Андрей Бабиш, цитиран от Ройтерс.

Преминаването към четвърто ниво на риск по 5-степенна скала означава затваряне на заведения и услуги и вечерен час от 23 ч. до 5 ч., както и по-ранно начало на коледната ваканция на учениците. Новите мерки предвиждат събиране на не повече от шестима души на едно място, както на закрито, така и на открито. Въпреки това магазините остават отворени.

От 16 декември всички чешки граждани ще могат да си направят безплатно бърз антигенен тест, с което властите се надяват да се намали броят на неустановените досега случаи на зараза.

Правителството ще разшири схемите за компенсиране на засегнатите браншове на фона на разрастващи се протести в ресторантьорския и хотелиерския сектор.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40

    9 4 Отговор
    Сега ще затягат на всякъде, за да ни навият да се ваксинираме доброволно, защото знаят колко дела ги очакват след масовите ваксинации. Е, поне това щеше да бъде, ако не бяха си нагласили всичко този път, че да не могат да ги съдят бъдещите засегнати.

    Коментиран от #4

  • 2 Баце

    1 0 Отговор
    След ваксинация ще изчезнат ли комунистите?
  • 3 Азззззззззз

    0 1 Отговор
    Или европейците ще излезнат по площадите да се борят за живота си или ще умрат. Няма друг вариант.
  • 4 Osman

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40":

    Щото сте все много умни и разбирате от всичко ,затова мрете от Ковид като мухи. Ганьовска работа

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.