Last news in Fakti

17 Декември, 2020 14:40 2 331 15

Швеция се бори с втора COVID вълна

  • швеция-
  • коронавирус

Общият брой на смъртните случаи, свързвани с коронавирус в страната с около 10,3 млн. души население, достигна в сряда 7802

Швеция се бори с втора COVID вълна  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въпреки по-строгия тон на властите и новите ограничения Швеция, която вече е добре известна с по-меките си мерки срещу COVID-19, се бори да обуздае втора вълна, която смяташе, че може да избегне, коментира АФП.

Столицата Стокхолм отново е епицентър на епидемията и тази седмица жителите с медицинско образование бяха призовани да помогнат на здравната система.

Ларс Фалк, лекар в интензивното отделение на болница в Стокхолм, заяви пред АФП, че втората вълна е ударила много по-сериозно от очакваното.

„Имахме три различни сценария от Агенцията за обществено здраве тази седмица. Подготвяхме се за най-лошото, а то се оказа двойно по-лошо“, каза той.

Общият брой на смъртните случаи, свързвани с коронавирус в страната с около 10,3 млн. души население достигна в сряда 7802. Над 1800 от тях са от началото на ноември.

С много малко принудителни мерки и без задължителни маски Швеция разчита на отговорността на гражданите си и не налага санкции, ако здравните препоръки бъдат игнорирани.

Все пак на 24 ноември влезе в сила забрана за събирания на повече от 8 души, преди това ограничението бе за 50.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко вечния дерибей

    1 9 Отговор
    Боко планира трета на 28-ми март
  • 2 Hoho Boho

    15 7 Отговор
    С много малко принудителни мерки и без задължителни маски
    починалите в Швеция са 76 на 100 000,
    а в България - 89 на 100 000

    И какъв е изводът?

    Коментиран от #3

  • 3 Изводът е

    20 12 Отговор

    До коментар #2 от "Hoho Boho":

    Че заради лигавщината на такива като теб, които не могат да си сложат маска в магазина и да си измият ръцете, умират невинни хора. Защо в Швеция няма толкова строги мерки? Защото хората са дисциплинирани. Тук обаче охлюви и плужеци като теб се мислят за най-умните. Накрая обаче стигат до ситуацията на Гошо бореца.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Иван

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "Изводът е":

    Много точно👍🏼
  • 5 ЛЪЧЕЗАР

    17 4 Отговор
    БЕЗОБРАЗНИ ЛЪЖИ. НАЛИ ЖИВЕЯ ТУК ОТ 16 ГОДИНИ,НА ВАС ИЛИ НА ОЧИТЕ СИ ДА ВЯРВАМ.МАСКИТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ,А САМО ПОЖЕЛАТЕЛНИ.НЯМА ГЕНОЦИД ,НЯМА ГЛОБИ И В НОВИНИТЕ НЕ ПРИСЪСТВА КАТО ВАЖНА ТЕМА И НЕ СЕ СЪОБЩАВА ПЪРВА.
  • 6 Юсуффф

    9 3 Отговор
    Анатоли от г@за си ли ги съчиняваш тези вести бе?
  • 7 Hoho Boho

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Изводът е":

    Не е вярно.
    Аз съм си жив.
    Не съм се разболявал и никого не съм заразил.
    В какво ме обвиняваш?

    Ако носех маска и вкъщи,
    умрелите в България щяха ли да бъдат по-малко?
    Опитай пак!

    А това, че не съм се заразил досега е, че спазвам необходимите правила и се пазя.
    И това няма нищо общо с безумните "мерки" на ЩАБА!
  • 8 Факт

    1 2 Отговор
    Пак го пуснаха без пари тоя вирус!
  • 9 Един от народа

    7 1 Отговор
    Едно нещо мисля, че всички добре разбрахме /съдейки по резултатите в далечният изток/. Този вирус може да бъде контрулиран единствено от пълна тотална изолация приложена персонално върху всеки човек. Тоест или пълна изолация или никаква такава, средно положение дори и на теоретично ниво няма. Там където има бял човек социална изолация не може да съществува, това ни е в гените /видя се и се вижда/. Единственото нещо, което можем да правим е висока лична хигиена. Всичко останало е Божа работа...
  • 10 От Швеция

    10 0 Отговор
    Стайков ,каквото и да пишеш ,първо си погледни родината и после драскай ?
    Нашите смъртни слуцай са три пъти повече от тези в Швеция , не успокоявай народа,
    с пир по време на Чума?
    Швеция е10.5 мириона жители със смъртност от Ковид19, от7800 случая.
    България със 6150 смъртни случая до вчера и сме 6 милиона жители.
    Разбираш ли, колко по-зле сме в България?
    Тук няма не приети в болниците и такива които да си купуват лекарства и да
    ги карат да си намерят придружител за да ги приемат в болницата , което е най-малко скандално?
    Също не съм чул линейка или хеликоптер да липсват , при сигнал за помощ?
    Тук болниците, по нищо не се различават от луксозни Спа заведения.
    Никой не ти иска застраховка, за да те настани?
    Пет пъти съм посещавал Болниците във връзка с лечение, което ми се е
    налагало , и винаги един и същи стандарт на висока медицинска помощ.
    В България само можем да мечтаем, за такъв живот!
    Всички знаем причините , за Българската трагедия но никой не прави нещо.
    Докато се крием зад партии и комисионни ще страдаме!

    Коментиран от #11

  • 11 Ein Stein

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "От Швеция":

    да, вярно е! Но Швеция е и по-богата и по-голяма! А и пренадлежи към блока заедно с Китай, Швейцария, Индия... и като не иска да влезне в Нато и се праща някоя ру. подводница, дето капитана нарочно форсира, та да стане невъзможно да излезне. Или се застрелва важен човек в центъра на града. Така беше и в Рим. ... Скандинавското равновесие (Дания, Финландия) е също причина те да живеят по-добре. Ние на тяхното спокойствие не бихме издържали и 5мин. На Б.Г. Чалга му дай! И сега към основното: Алеко е писал за Б.Г. преди 9.09.44! Но Б.Г. не чете и не си прави домашното! Все другите са виновни, все съседа е причината... Така няма да излезнем напред. Няма да сме като Щвейцария, Австрия,..., макар и те да са на кръстопът. Причината е ЧУЖДОПОКЛОНИЧЕСТВОТО ни. Без интригите на англосаксонци, французи, .... света щеше да е по-добър! Пандемията е пропорционална мин. 50% на националните навици и култура. Но дойде време, всеки да бъде принуден да плати за хитрото си отношение! Немците се подготвят от 2003г. SARS-Co1, Prof. Christian Drosten в най-голямата болница в Европа - Charté. PCR-Test'a е от него/тях! И какво се оказа? Немците нямаха маски FFP2/FFP3, нямаха облекло, и ако не бяха срашните кадри от Италия и немците щяха да затънат. ... Истината е по средата!
  • 12 Един от народа

    6 1 Отговор
    Незнам защо се измъчваме всички. Загубваме работни места, губим позиций в бизнеса, всички сме с психични отклоне ия вече. Децата ни са заключени в къщи. Гладуваме, студуваме, самоубиваме се.... Медиците изнемогват. Решението е едно. Отваряйте всичко, дайте европейските пари на хората, направете заплатите на на всички медицински работници огромни и няма да чуете никой от тях да се оплаква.
  • 13 Ein Stein

    2 1 Отговор
    допълнение! За разлика от Швеция, Германия, ... в БГ не вярвам на цифрите, защото само се отчитат PCR-Test! Ако се прави отопсия, така, както се наложиха патолози в Германия в началото на Април UKEppendorf Hamburg, и окриха, че вируса е МУЛТИОРГАНЕН, че е открит в стените на сърдечносъдовата с-ма, в бъбреците, в нервната с-ма/мозъка,... Срам за "цивилизована България"/Политици, че тестовете не се правят бързо и достъпно. Като не можем това да организираме, как ще управляваме скъпите б.самлети? или друг щени ги управлява? Важното е че сме ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 петела

    0 0 Отговор
    Лекарство!!! Лекарство няма! хората мрат и за толкова време няма успешен протокол за лечение.това си е стедновековие в 21 век. живееш в миша дупка, не контактиваш с никого, не те хваща и живееш. И колко време може дасе живее така?!!? лекарство трябва. някой знае ли колко време ваксината предпазва, а след това кво прайм?!!?