22 Декември, 2020 14:07 3 396 19

Китай: Мащабите на епидемията в САЩ са катастрофа, причинена от човешката безотговорност

  • ваксина-
  • коронавирус

Президентът Доналд Тръмп е постоянно критикуван, че е разпространявал фалшиви новини за вируса и на практика е дезертирал от отговорностите си за управление на здравната криза

Китай: Мащабите на епидемията в САЩ са катастрофа, причинена от човешката безотговорност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 19 декември американският телевизионен канал ABC съобщи, че за изминалите седем дни до тази дата броят на починалите е надхвърлил 18 000, а потвърдените случаи на заразени с новия коронавирус са достигнали рекордните 210 000 на ден, предаде "Радио Китай".

На този фон в САЩ продължават опитите на някои политици да извлекат дивиденти от задълбочаващата се здравна криза.

Неотдавна сайтът Politifact определи „подценяването и отричането на епидемията от COVID-19“ за лъжа на 2020 г. и посочи, че това е било не само вредно, но и смъртоносно.

На 19 декември вестник „Вашингтон поуст“ публикува статия, в която се изброяват грешките на американското правителство при овладяване на епидемията, една от които е поставянето под въпрос на носенето на маски. Президентът Доналд Тръмп пък бе разкритикуван, че е разпространявал фалшиви новини за вируса и на практика е дезертирал от отговорностите си за управление на здравната криза.

В момента в САЩ се възлагат големи надежди на ваксината за справяне с епидемията, но както предупреди и генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейусус, дори в този случай, хората трябва да се придържат към антиепидемичните мерки и наблегнат на личната си защита. На този фон, освен че се показаха неефективни при справяне с разпространението на вируса, американските власти провокират конфронтации, но хората по света са наясно с тяхната цинична политика, поставяща на първо място единствено техните собствени интереси.

Според Института за здравни показатели и оценка при Вашингтонския университет, през следващите три месеца се очаква 237 000 американски граждани да починат от COVID-19. И въпросът е ще останат ли политиците безразлични и равнодушни пред подобна ситуация? Ще позволят ли епидемията да се разпространява безпрепятствено? Колко време ще продължи причинената от човешка безотговорност здравна катастрофа?

За единствената държава с претенции да бъде суперсила това несъмнено е и унижение, и болка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Утре

    14 10 Отговор
    ги минаваме по брой жертви на 1млн. честито на герберугите
  • 2 адаша

    20 3 Отговор
    А пиенето на белина...?
  • 3 В цял свят

    23 6 Отговор
    има Ковид, само в Китай няма. Чудна работа.
  • 4 Гласоподавател

    5 14 Отговор
    Тръмп си свърши работата като руски агент
  • 5 КОВИД20

    15 3 Отговор
    Китай много се загрижиха за популацията в САЩ?
    Знаем, че те спретнаха изборната победа на Байдън.
    След 1 месец епидемията ще затихне, когато Тръмп си тръгне и тогава мерките ще са точни и навременни.

    Коментиран от #16

  • 6 САМ СЕ СВАЛИ

    6 16 Отговор
    ТРЪМП ТРЯБВАШЕ ДА СФОРМИРА ЩАБ ПО ПРИМЕРА НА ББ. ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ПРОФЕСОРИ, МЕДИЦИ, А НЕ ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ЗА БЕЛИНАТА!

    Коментиран от #19

  • 7 Behemoth

    2 1 Отговор
    Бе дето са вика цар да е ама книги да е чел ХАХАХА..ако е прост кат нас е готин ама и дупе да ни е яко... хихихи...
  • 8 Шамара

    2 11 Отговор
    Отговора е в заглавието! Сменете САЩ с България или, която и да е държава безотговорноста е # 1 ! Интересно ми е какво ще каже нашия,,брезидент " с юмручито защото и той ходеше по събори и дрънкаше глупости?
  • 9 Тираджия

    6 5 Отговор
    Ами те жълтите точно на това разчитаха когато пуснаха вируса! И ние ги задминахме вече! Те се ваксинират от август!

    Коментиран от #13

  • 10 15 младеж върви по стъпките на Бил Гейц?

    1 0 Отговор
    До него министъра на Образованието на снимка!! Въпросните стъпки може да се окажат, чее" стъпвал много накриво" НЕЕ далече времето да се разбере!!! Младежа да си върви по неговия път, да не рискува да ходи в чужди стъпки!!
  • 11 Наблюдател

    8 7 Отговор
    Всъщност Китай проведе перфектната биологична атака в Света! А Света се оказа тотално неподготвен! За да не бъдем голословни в САЩ умрелите от СО19 вече са повече от колкото жертвите им във Втората Световна Война!! Ако това не е война провеждана от Китай с крайно минимални средства "Здраве му кажи"! Понеже Запада продължава по политически и икономически причини да "лежи на кълката" че вируса се е появил ей така от нищото още много народ ще измре! Тази глупост както се вижда има и ще има изключително висока цена!

    Коментиран от #14

  • 12 Защо им честитиш!

    1 5 Отговор
    Да не би да е тяхна заслуга , че ще минем и САЩ по смъртност. Може да имат принос, но този на един единствен дребен човечец със звучната фамилия Мангъров е доста по-голям. От слушане на Мангъров я докарахме до там. Сега и на антиваксър се прави същият. Нямам думи просто.
  • 13 По смъртност на милион души сме ги

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тираджия":

    задминали Китай още по време на пролетната карантина. Сега сме близо триста пъти по- зле. Не че вярвам на 100%, че в Китай жертвите са само 4500.Но и 10 пъти повече да са били пак сме отчайва що по-зле от тях.

    Коментиран от #15

  • 14 Вече въобще не е сигурно, че

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    ковид-19 първо се е появил в Китай. Просто поради огромната гъстота на населението в Ухан там са забелязали първи, че има нещо нередно. Иначе има доказателства, че и в Италия и в САЩ вече е имало заразени преди да дойдат новините от Китай преди година.
  • 15 Тираджия

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "По смъртност на милион души сме ги":

    Така е ама върви го обяснявай на мангъровци!
  • 16 един от многото

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "КОВИД20":

    Ами къде ще си продават боклуците , затова са загрижени.
  • 17 Отново

    1 0 Отговор
    ChinaVID-19 пропаганда....
  • 18 ПЕС пушистый

    1 1 Отговор
    Който не иска да се ваксинира да губи право на болнично лечение
  • 19 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "САМ СЕ СВАЛИ":

    в грешка си! трябваше му щаб като на ББ да си спечели протоколите от изборите!