26 Декември, 2020 11:47 8 209 16

Държава е на прага на трета вълна

  • южна корея-
  • пандемия-
  • коронавирус

Южна Корея с пик на заболелите за 24 часа

Държава е на прага на трета вълна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Южна Корея бе регистриран втори най-висок брой новозаразени от коронавируса за 24 часа - 1132-ма души, съобщиха здравните власти в страната, цитирани от Ройтерс. Това не е далече от рекорда, регистриран предния ден с 1241 заразени. Силно нарастват случаите на инфекцията в домове за стари хора, църкви, както и в един затвор. "Вирусът се разпространява когато и където иска", каза новоназначеният здравен министър Куон Док-чол на междуведомствено заседание в столицата, като добави, че има случаи на заразяване на малки събирания на приятели и познати. "Намираме се на прага на трета вълна на инфекцията. Дали ще я предотвратим, зависи от това как ще прекараме периода на новогодишните празници", посочи той.

Властите призоваха да бъдат отменени всички частни събирания, а публичните и религиозните събития да се провеждат онлайн. Правителството ще разглежда утре поредното затягане на мерките срещу разпространението на коронавируса, най-вече в района на столицата Сеул. Това би означавало затваряне на още 1,2 млн. магазини и търговски заведения, а присъствено на работните си места да се явяват само онези служители с ключово значение за функционирането на дейността на съответните учреждения и фирми.

Правителството вече затвори нощните клубове, популярните тук караоке барове и други увеселителни заведения, ски-курортите и други туристически обекти. Ресторантите трябва да затварят в 21 ч. за клиенти, а в района на Сеул са забранени събирания на повече от 4 души.

Южна Корея до голяма степен успя да пресече ранните малки взривове на инфекцията с широко тестиране и щателно проследяване на контактите на заразените. Сега обаче правителството е под остра критика, че е изпуснало контрола над вируса заради самоувереност и недостатъчна подготовка за третата вълна на инфекцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз40

    24 5 Отговор
    Това е мафиотска тактика за всяване на страх преди "доброволните" ваксини.
  • 3 Просветен илюминат

    37 5 Отговор
    Пишете за вируси и нови щамове,стресирайте хората по цял ден с разни прогнози и статистики,затваряйте ги по домовете и после се чудите защо хората измират. Водите войни,убивайки невинни хора и после се чудите защо няма любов и разбирателство? Каквото проектирате и говорите това ще ви се случва и в живота.Говорите за вируси за болни болести и смърт,а искате да сте здрави и хората да не умират. Замислите се какво правят с вас и какво ви дават като храна по медиите и какви последствия носи тя за вас? Говори ли се за здраве за забавления за благополучие? Ами не и като не ви е в главите във вашето съзнание какво очаквате да получите в живота си?
  • 4 Странно

    27 1 Отговор
    При 20 починали на ден на близо 56 милиона население се опитват да си направят сепуко.
  • 5 Хаха

    13 2 Отговор
    Чудите се какви гръмки заглавия да напишете и в случая е нелепо, защото Южна Корея съвсем няма такъв проблем с коронавируса... Ние сме 5 пъти по-зле от тях с мижавото ни население от 6 и нещо милиона... смятай какви глупости се опитват да пишат за статии...
  • 6 Васил

    10 1 Отговор
    Каква трета вълна те 60 милиона а при нас имаше почти по 5000 на ден а се смяташе за нормално. За това Азия се справя успешно за разлика от България която е челните места по смъртност.
  • 7 овцебик

    2 1 Отговор
    А, това го знаем:
    Алвин Тофлър - Третата вълна
  • 8 кйхгфд

    4 0 Отговор
    Никъде да не може човек да излезе и да е спокоен.А някои си щъкат на произвола -винаги е било така де.за едни едно -за другите друго.
  • 9 Ох тежко се живее в българия

    5 1 Отговор
    Пак започват лъжите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 3 та мускетаре

    2 1 Отговор
    цирк-улацията продължава
  • 14 знайте

    2 1 Отговор
    3 та СВ е пред прага
  • 15 ВЕЛИК СТРАТЕГ

    1 0 Отговор
    НЕКА ИМ ПРАТИМ БОЙКО ДА ВИДИМ КАКЪВ ЛИ УСПЕХ ЩЕ ПОСТИГНАТ В БРАЦКА КУРЕЯ !
  • 16 ОН ИДЬОТ

    0 0 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът рaзкривa движeщaтa cилa, кoятo щe пoдтикнe бългaритe към eнeргийнa eфeктивнocт:
    Зaлaгaм мнoгo нa зaвиcттa нa бългaритe към cъceдa. Вceки cъceд щe иcкa дa cи нaпрaви и тoй тaкъв блoк."