29 Декември, 2020 07:31 3 918 4

Австрийски ски курорти затягат мерките срещу COVID-19

  • австрия-
  • коронавирус-
  • ишгъл

Много курорти в момента са отворени, но повечето места може да бъдат посетени само от местни жители, тъй като за пристигащите от чужбина е в сила 10-дневна карантина

Австрийски ски курорти затягат мерките срещу COVID-19  - 1
Снимка: Shutterstock

Няколко австрийски ски курорта затягат мерките срещу коронавируса след наплив на туристи през двата почивни дни, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Това включва по-нататъшно ограничаване на паркоместата, повече място за чакащи на опашка скиори и по-голям брой служители, които да осигуряват спазването на реда, съобщиха днес (18.12 б.р.) властите в провинция Горна Австрия, където в събота слънчевото време привлече големи тълпи от хора.

В духа на личната отговорност обаче призовавам също скиорите по възможност да идват в курорта в следобедните часове, защото дотогава много гости, дошли сутринта, си тръгват и те могат да се изкачат удобно до пистите, без задръствания, каза регионалният министър на икономиката Маркус Ахлайтнер.

Много ски курорти в Австрия в момента са отворени, но повечето места може да бъдат посетени само от местни жители, тъй като за пристигащите от чужбина е в сила 10-дневна карантина.

Освен това, всички скиори над 14-годишна възраст трябва да носят върху носа и устата си висококачествена маска за еднократна употреба по стандартите на ЕС, докато чакат на опашка или се возят на лифт.

В курорта Ишгъл, който по-рано тази година беше идентифициран като източник на случаи на коронавирус в цяла Европа, е едно от местата, решили да отложат началото на новия сезон за другия месец.

Операторите на ски лифта в Ишгъл посочват, че курортът е свързан с писти, преминаващи границата с Швейцария, така че скиорите, които се спускат по тях, трябва да се карантинират в Австрия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Га падне сняг

    2 1 Отговор
    И нашите така.
    Като натрупа сняг ще ги разхлабят
  • 2 Дамм...

    5 2 Отговор
    Не зная, какво правят австрийските курорти и как точно го правят, но Австрия е в пълен локдаун от 26 декември. Това защо не се казва никъде?
  • 3 Дамм...

    5 0 Отговор
    Сега видях. Статията е от 18 декември, т.е. отпреди 11 дни?!!!
  • 4 Аз40

    3 1 Отговор
    Носенето на маски, ръкавици и затягането на мерките са ограничаване на нашите естествени имунни бранителни процеси. Там ни удрят най-много, всеки кляка и завира глава в пясъка. Един няма да ви каже истината!