Last news in Fakti

29 Декември, 2020 08:30 6 853 81

Ще имат ли ваксинираните специални права и привилегии

  • ваксина-
  • коронавирус

На въпроса дали имунизираните и неимунизираните да се третират различно засега не може да се даде окончателен отговор от медицинска гледна точка

Ще имат ли ваксинираните специални права и привилегии - 1
Снимка: Shutterstock

Ще получат ли хората, които са ваксинирани срещу коронавирус, по-специални права и привилегии в обществото - например за пътувания и работа? Примери за подобни привилегии има и при други, по-отдавна известни ваксини.

Германският здравен министър Йенс Шпан е категорично против това да има привилегии за имунизираните срещу коронавирус.Той добави и това, че „Никой не би трябвало да има претенции за специални права, докато всички не получат шанс да се ваксинират“.

Преди Шпан и федералният вътрешен министър Хорст Зеехофер зае позиция по отношение на привилегиите и увери, че държавата няма да допусне съществуването на предимства за имунизираните. В противен случай всичко би наподобявало задължителна ваксинация. Зеехофер подчерта, че е против принудата и отхвърли и различното третиране на ваксинирани и неваксинирани от страна на частни фирми, като например авиокомпаниите.

Сходно мнение изрази и здравният експерт и депутат от Социалдемократическата партия Карл Лаутербах. „Привилегиите нито биха могли да бъдат контролирани, нито пък биха били оправдани“, каза той.

В бъдеще може би ще има специални права за ваксинирани

Председателят на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри обаче смята, че в дългосрочен план имунизираните срещу коронавируса хора може и да получат по-специални права. „Сега, когато изобщо не можем да предложим ваксина на всички, подобен подход е недопустим“, подчерта Монтгомъри. Но по-късно, когато всички хора са получили шанс за ваксинация и се знае повече за наличието на имунитет в кръвта, биха били възможни и съответните решения.

Той даде други примери за подобен подход: някои държави са издали забрани за влизане на хора, които не са имунизирани срещу жълта треска. Освен това в Германия изискват задължителна ваксинация срещу морбили като условие за прием в детска градина.

Има нужда от още медицински доказателства

Германският информационен портал RND от своя страна пише, че на въпроса дали имунизираните и неимунизираните да се третират различно засега не може да се даде окончателен отговор от медицинска гледна точка.

От проведените досега изпитания на ваксините е известно, че имунизираните получават около 90%-това защита срещу COVID. Но имунизираните биха могли са се ползват със специални права, само ако със същата висока сигурност се докаже, че те не могат да заразяват други хора.

По данни на института „Роберт Кох“, засега няма сигурни сведения дали имунизираните могат да пренасят заразата или не. Това засега не се знае по отношение и на трите най-известни до момента ваксини.

Конституционни пречки няма

За други по-отдавна известни ваксини, като например тази срещу морбили, се знае, че тя предотвратява и разпространението на заразата. Т.е. ако се окаже, че ваксината срещу коронавирус води до имунитет, изключващ разпространението на заразата, имунизираните биха могли да поискат ограниченията, свързани с пандемията, да отпаднат за тях.

За евентуалните им предимства съществуват и конституционни основания, защото държавата може да ограничава основните права на гражданите само дотогава, докато е необходимо.

Има обаче и правни аргументи в полза на еднаквото третиране на имунизирани и неимунизирани. Политиката на еднакво отношение би могла да предотврати разединение в обществото. Т.е. има нужда политиката да обмисли две различни концепции – за привилегировано и за еднакво третиране. Съответното решение би могло да се вземе от законодателя – например чрез включването в Закона за защита от инфекции на правила, важащи в национален мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до кога

    142 5 Отговор
    Започнаха да се разкриват. Толкова им пука за нашето здраве...

    Коментиран от #29

  • 2 честен ционист

    116 8 Отговор
    Разбира се: ще прережда чакащите на опашка пред магазините, ще пътува в предната част на самолет, автобус, първи вагони на влак. Ще му се дава право на личен автомобил, в новите градоустройствени планове ще получава с приоритет право да купува жилища в чисти зони, останалите няма да имат нищо от изброеното и ще живеят в гетата, докато не приемат знака на Звяра.
  • 3 АНОНИМЕН

    112 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ще имат ли ваксинираните специални права и привилегии?!"
    До не толкова отдавна имаше борби на жените за равни права, сегрегация на расова основа.....! Сега ще е привилегията на ваксинационна основа! Тия рептили не се спряха! Ще направят всичко за да наложат пълен контрол над хората все едно какви са и къде живеят!

    Коментиран от #75

  • 4 Боже, Боже,

    98 4 Отговор
    Не ми се вярваше, но май наистина е дошъл антихристът!
  • 5 Диверсант

    118 2 Отговор
    Аз пък искам ваксинираните да ходят с жълта шапка и антенка като спринцовка. Така ще познаваме носителите на новата генно модифицирана зараза и ще се пазим
  • 6 Охо Бохо

    78 0 Отговор
    Защо да не се разделят още хората? Явно целта е да бъдат съвсем лесно манипулируеми! Този вирус да не е по страшен от морбили, коклюш, детски паралич, та и прилилегии? Имунизационния паспорт, който имат децата върши работа само за детска градина и у~ще. Освен това тези ваксини дават доживотен имунитет, за разлика от новата, чиято ефективност.... засега не се знае? А за тези, които ще ррпликират да поясня, че тетанус периодично на 10г, но ако не си се реваксинирал не е проблем при злополука да те боцнат.
  • 7 8ds78sd8

    96 0 Отговор
    В същност въпросът е задаен неправилно. Правилното е "ще се орежат ли правата на хората неискащи да се ваксинират"
    А отговорът мисля ,че е ясен, защото всичко върви на там.
    Да пътуваш, да пазаруваш и пр. не са СПЕЦИАЛНИ права, са права на всеки гражданин на тая Земя. Когато не ти разрешат да пътуваш това е орязване на изконни, човешки права.
    Учудващо е как хората безропотно потъват в ерата на новата ИНКВИЗИЦИЯ!!!
    п.п.
    Знаете ли какво означава думата "инквизитор"? Означва "изследващ".
    Изследванията се провеждат в лабораториите. Да, там където се произвеждат пандемиите. Сега по-ясно ли стана?

    Коментиран от #13, #40, #65

  • 8 джаба

    62 1 Отговор
    каквито и глупости да пишете хората още повече се отказват - много евтина реклама на нас.ра.ната вакцина бе ,....
  • 9 😷😷😷

    63 1 Отговор
    Ваксинизъм ( нощо, като расизъм) !!!!!! Това е новото "модерно", останалото 100% лицемерие, демокрация, толерантност, равенство, либералност дрън, дрън ! Запомнете "новата нормалност" налага Всксинизъм !

    Коментиран от #20

  • 10 Тиберий

    62 1 Отговор
    Как бавно и полека хората влизат в капана Жалко
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 а ви и т н

    29 1 Отговор
    Добре де , тия дето си имат здрава имунна система и са праскали с двеста разни западняшки глезотии за стерилен начин на живот, няма ли да получат поне по една брошка , не че държа де , ама все пак си е проява на разум , а в днешни времена разумът е в дефицит у човека.
  • 13 честен ционист

    39 1 Отговор

    До коментар #7 от "8ds78sd8":

    Това е защото Ганьо гледа по цял ден новини и се нада на Спасителят Баце да оправи работата и всичко да си е по старо му.. А Баце мисли само как да счупи държавата и да си обира крушите после. Ганьо не гледа филми, в които е показана съдбата му - Те живеят 1988, Еквилибриум 2002, Елизиум 2013, Гатака 1997, Децата на хората 2006, Дилър на време 2011, Живот назаем 2010, Лабиринтът 2009, Игри на глада 2012, Дивергенти 2014, Блейд рънър, Съдията Дред и т.н.

    Коментиран от #17, #60

  • 14 Азазел

    44 2 Отговор
    В Испания вече официално има регистър с отказали да се ваксинират. Може би за да им дадат допълнителни права?!
  • 15 Фин

    14 1 Отговор
    Напишете в търсачката..... стрес-тестът Ариман.....излиза най отгоре....
  • 16 ха ха ха

    16 0 Отговор
    Има и равни права за всички, та не бързайте със заключенията 😁

    Толкоз лесно няма да стане, колкото си мислете!
  • 17 8сддс7дс898сд

    46 0 Отговор

    До коментар #13 от "честен ционист":

    За съжаление в цял свят е така. Хората се оказаха много слаби, неразумни, ненаблюдателни, неанализиращи, немислещи,неграмотни......
    В момента населението на Земята ми прилича на садс шилета, подгонени от овчарските кучета, които ги товарят на камиона. Шилетата се натискат едно в друго и търчат към камиона от страх, че кучетата може да охапят някое от тях. А камионът изглежда по-безопасно и там няма кучета. А на камионът пише "Специализиран Животински Превоз", апод това пише - кланница "Нов Път"- гр. Лесидрен
    Ама шилето не може да чете и да мисли.

    Коментиран от #26, #67

  • 18 Гост

    34 1 Отговор
    Зорът е явно да ни набутват стерилитет и импотентност, за което се изпусна един професор. Нали ваксинираните уж няма да ги хваща зараза и няма да са приносители? Ако е така, защо е тази истерия и анатемосване на неваксинирани, по-голямата част от които изкарали вируса?!
  • 19 злобар

    19 1 Отговор
    Ще са с приоритет за членство в ГЕРБ.
  • 20 Диверсант

    27 4 Отговор

    До коментар #9 от "😷😷😷":

    Може да се каже това е модерния ФАШИЗЪМ на глобалистите ВАКСИНИЗЪМ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 бай Дън

    34 1 Отговор
    Испания вкарва всички НЕ имунизирани в отделен списък. това си е живо чипиране, списъци, конспирации, привилегии, натиск, психоза, тормоз , терор ! Истерията ескалира !
  • 23 Азззззззззз

    30 1 Отговор
    Или излизаме по площадите да си търсим правата или ще бъдем ваксинирани. Така ще го направят че да няма къде да мърдаш.
  • 24 ИСТИНАТА

    35 1 Отговор
    Независимият германски депутат Хайнрих Фихтнер вчера в швабския парламент изкрещя: Не приемайте ваксината, тя ще ви унищожи!

    Това за привилегия ли го имате? Предимство да умреш?
  • 25 Реалист

    19 1 Отговор
    Като развият автоимунно заболяване ще влизатв болница с предимство.
  • 26 честен ционист

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "8сддс7дс898сд":

    Хората тестват отдавна колко скот е станал Ганьо. Като видяха, че поема с охота фалшиви новини и решиха да действат.
  • 27 Ехоо

    24 0 Отговор
    Всичко това противоречи на конституцията! Докога ще позвпляваме да я погазват и да тъпчат правата на суверена?

    Коментиран от #30, #73

  • 28 хмм

    27 0 Отговор
    Нали ваксинирания е защитен независимо дали другите не са ваксинирани. Какви права ще имат повече ваксинираните?

    Коментиран от #31, #35

  • 29 куку руку ку

    36 0 Отговор

    До коментар #1 от "до кога":

    Фашизмът се разкрива деца... неваксинираните в гета.
    А кога ще въведат жълти звезди на ревера за неваксинираните? Я, то в Италия предложили цветни обозначения за ваксинираните, цветенце на ревера. Пак същото като жълтата звезда, но се обозначава другата група- привилегированата.
    Филмите "Зараза" и "Гатака" се оказаха учебни помагала.
  • 30 не бързай

    33 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ехоо":

    Все още опипват почвата ... никой не иска ваксината им, нито на Запад, нито на Изток, нито на Север, нито на Юг - ако не се ваксинираме, са със завързани ръце! 😉
  • 31 фармацефтмафиот

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "хмм":

    Придобиването на имунитет чрез ваксинации ме прави богат , придобиването на естествен имунитет не ми носи парички.
  • 32 един от стадото

    14 0 Отговор
    и гледай какво става сега. Новия бизнес, като дипломите. ''Заверени'' лично от декана или лично от другарката от първо отделение- за някои малцинства борещи се за ''шафиорска книЖка''. А сега ще е- лично заверено от шефа на НОЩ..
  • 33 Бог е велик

    18 1 Отговор
    Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори. А всичко, което се изобличава, от светлината става явно: понеже всичко, което бива явно, е светлина. Затова е казано: стани ти, който спиш, и възкръсни от мъртвите, и ще те осветли Христос.
    Послание на св. ап. Павла до Ефесяни 5:11‭-‬14
  • 34 сара

    25 0 Отговор
    Не се казва нищо за тези, които ще имат медицински противопоказания за ваксиниране. Примерно хората с автоимунни заболявания, които не са никак малко.
  • 35 Физиотерапевт

    20 1 Отговор

    До коментар #28 от "хмм":

    Ваксинирания не е защитен изцяло.Първо той може да е вирусоносител и да заразява,второ ваксината не го предпазва от това да се разболее симптомно само,че ще го кара по-леко(90% официално са безсимтомни)И трето действието на ваксината спада след 6мес и всяка год трябва да се ваксинира(справка противогрипните ваксини)

    Коментиран от #72

  • 36 Мисля

    23 0 Отговор
    Зимата не е най-подходящото време за ваксина.Трябва да си задължително здрав,има период от 25дена до втората ваксина в който трябва да трепериш да не се разболееш,защото вирусният ти (товар)ще стане висок и сбора от две дози плюс твоя си вирус не се знае какъв ефект ще даде
  • 37 БРЦК

    24 1 Отговор
    По големи ИЗРОДИ ОТ ООН И СОРОСОИДНИТЕ РЕПТИЛИ НЯМА . СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ . ЩЕ СЕ КОЛИМ НЯМА НАЧИН . ПО ДОБРЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА НЕЖЕ ЛИ РОБ ДА БИДА БОТЕВ

    Коментиран от #68

  • 38 Аз40

    25 1 Отговор
    "засега не може да се даде окончателен отговор"
    До там! Идва "време разделно"! Ще ни разделят на ЗОМБИТА и ... неваксинирани! После ще ни предавате в концентрационните им лагери! Малко по малко, но уверено на там са ни насочили!
  • 39 ares

    4 13 Отговор
    Тези които не са трябва да бъдат ограничени и това ще стане 100%.
  • 40 Усещане за принуда

    27 0 Отговор

    До коментар #7 от "8ds78sd8":

    Правилно! Въпросът е: ще се санкционират ли неваксинираните? Нарочно го замаскират в разсъждения дали за ваксинираните да има привилегии. Дано е ясно на всички, че ръководят хора опитни, обиграни, сигурни в действията си и перфидни. Само забележете как си оставят вратички-засега не, но на по-късен етап , може би, вероятно и т.н. Подготвят ни леко, леко, неусетно почти. "А ти ваксинира ли се?" - That is the question!

    Коментиран от #43, #48

  • 41 8878

    15 2 Отговор
    Ще имат право на вазелин, усмирителна риза и безплатно жилище 2 на 2 метра в Бакърена фабрика.
  • 42 овцефоб

    14 0 Отговор
    в тубата има видео с/ д-р райнер фулмич/,човека обяснява много добре!,а за ваксинираните с неизвестно какво и срещу какво,само бъдещето ще покаже. за търсене използвайте името заградено в скоби
  • 43 др Гей Билтс

    0 5 Отговор

    До коментар #40 от "Усещане за принуда":

    Първият ваксиниран в Англия се казва Уйлям Шекспир..

    Коментиран от #69

  • 44 6323

    7 1 Отговор
    Ваксиниран звучи като нае..н, оно..н, прее..н. Ако все пак останат живи, ще се нуждаят от психолого-психиатрична помощ.
  • 45 бачо

    18 1 Отговор
    А до скоро тези филми се водеха фантастика,но май скоро всичко ще стане реалност,както едно време летенето в космоса е било фантастика.Само се пита в задачата дали ще стане като филмите или тоз народ по света ще се пробуди.

    Коментиран от #46, #47, #70

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 the truth

    14 0 Отговор

    До коментар #45 от "бачо":

    Така като ги гледаш как сляпо вярват на телевизора и на простотиите в медиите, дали ще се пробудят? Щото отговорът е не.
  • 48 Кви ги говориш

    11 0 Отговор

    До коментар #40 от "Усещане за принуда":

    Знаеш ли ко ще стане ако ми наложат санкции? Ще ги убя. Не може ваксиниран да ме санкционира. Ще ги изк*рмя. А тея в затворите? Ядене пиене купони неваксинирани живот бате. А ние които сме навън да им играем на тея по свирката няма да стане. Или ще ги изб*ем или те ще изб*ят. Това е.
  • 49 Бесен Язовец

    14 1 Отговор
    Ако станат членове на SS ще имат още повече привилегии. Зората на новя соросоиден фашизъм!!!
  • 50 Професора

    14 2 Отговор
    Днес ваксина утре татос баркод на шията, то така се почва с привилегиите!
  • 51 Манафоглу

    21 0 Отговор
    Вчера, здравния министър час след ваксинацията даде интервю и каза:
    Носете си маските и спазвайте социална дистанция, защото ваксините не ви предпазват от Ковид 19.А тогава за какво са....
  • 52 ежко

    11 1 Отговор
    Защо?Нали ваксинираните не са застрашени!Т.е. неваксинираните са опасни само за други неваксинирани Ако не е така, за какъв чеп се ваксинираме?

    Коментиран от #54, #63

  • 53 без

    4 3 Отговор
    превилегийте на ваксинираните е че чичо бойко ще им разреши да ходят където си поискат без маски той вируса бяга на далече от ваксината.
  • 54 един от стадото

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "ежко":

    за лична употреба. И пет ваксини да имаш, пипаш нещо заразено в супера, после правиш едно здрасти с познат вънка и оня е готов.. Ставаме нещо като норките и прилепите. Тях не ги лови, но ваксинирания носи вируса като прани гащи от простир

    Коментиран от #64

  • 55 Завистник

    2 2 Отговор
    Да - ще ги кастрират
  • 56 МАЛКО ПО МАЛКО

    18 2 Отговор
    МАЛКО ПО МАЛКО МАЛКО ПО МАЛКО ДОКАТО НЕ СЕ ПОСТИГНЕ ПЛАНЪТ НА ИЗТРЕБЛЕНИЕ КОЙТО ВИЕ СЪЩИТЕ ГО НАРИЧАХТЕ КОНСПИРАЦИЯ ,КЪДЕ Е КОНСПИРАЦИЯТА СЕГА ДОЛНИ УБИЙЦИ?????

    Коментиран от #57

  • 57 Да бе

    2 10 Отговор

    До коментар #56 от "МАЛКО ПО МАЛКО":

    Убийци само че на вируси
  • 58 Toto

    3 0 Отговор
    Да, надяваме се!
  • 59 Робърт Кох

    2 5 Отговор
    Ганьо това не го вълнува, той не пътува, стои си на село и работи на къра в селото..така че няма страшно
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Шукариева

    4 1 Отговор
    Докато не очистят земята от б..лука няма да престанат .
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ежко

    9 3 Отговор

    До коментар #54 от "един от стадото":

    Ваксинираният носи вируса,ама не може теоретично да навреди на ваксинирани, а само на неваксинирани, нали!Който не се е жаксинирал -да си бере плодовете на решението, не да му ограничават правата!
  • 65 даскала

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "8ds78sd8":

    Инквизитор е значело - разследващ , търсач на истината в „името господне“.............. но животът върви в спирала и фрагменти от средновековието се вмъкват в настоящата действителност ! Нищо ново не е измислено , само му сменят името !
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 даскала

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "8сддс7дс898сд":

    В средновековието , населението се е деляло на ТРИ прослойки - пастири , кучета и паство /стадо/ ! Пастирите са насаждали страх от господ-бог и са следяли паството/стадото/ да е послушно и да изпълнява техните желания - да работи и да плаща ! Кучетата са изпълнявали желанията на пастирите за „отстронаване“ на „черните овце“ ................ подобно разслоение имаше в Съветския съюз до разпада му - ЕЛИТ , СТРАЖИ , НАСЕЛЕНИЕ !!! Но тази форма на ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ е формулирана още от ПЛАТОН за идеалната държава - ГОСПОДАРИ , СТРАЖИ И РОБИ ! Схемата е стара и пра-стара , от момента когато възниква Първата авторитарна държава !
  • 68 Левски

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "БРЦК":

    Няма народ за борба...
  • 69 Лъжата не е от днес

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "др Гей Билтс":

    По по-прост начин(пари и слава) са убедили полуграмотния Шекспир, който не е оставил в завещанието си една написана страница, да припознае гениалните творби на един аристократ-ерудит за свои.
  • 70 бармалей

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "бачо":

    Никога няма да се пробуди ! Народът е „шарен“ - опъни си пръстите на ръката и ги погледни : пръсти пет , но всеки работи различно и едновременно заедно ! Всеки има различна функция и все пак за заедно . Метафората е идентична за всички народи - едновременно заедно и самостоятелно !
  • 71 6Х6

    6 0 Отговор
    Всички хора ще имат право да си боцнат поредната ваксина, както е било и досега. С толкова панически психоновини хората забравиха, че досега са им поставяни ваксини и срещу други болести. Уклончивото поведение на властимащите намирисва на опит за геноцид, който не остава незабелязан. Бъдете умни, за да са умни децата ви!

    Коментиран от #76

  • 72 пророк Исай

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Физиотерапевт":

    Това се нарича „ДАНЪК ЗДРАВЕ “ постоянен приход в държавната хазната , като ДДС ............. като стане ваксинирането задължително , държавата ще „ продава “ ваксина и приходът ще постъпва в черната каса - за хонорари на ЕЛИТА !
  • 73 пророк Исай

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ехоо":

    Докато се усетим , ще променят и Конституцията ! Никой няма да ни пита , както не са ни питали НИКОГА досега ! И нека не забравяме , че всичко се прави за „ благото на човека “ , за „ светло бъдеще “ и т.н лозунги от миналото !
  • 74 любопитен

    7 0 Отговор
    Прочетох внимателно всички коментари ! Всеобщото мнение е срещу ваксинацията ! Не прочетох един коментар в защита на ваксината , но , ГОЛЯМО НО , на доста коментари има отррицание ........ което предполага , че кандидатите за ваксинация стоят в „ сянка “, изчакват и четат , но какво изчакват ........ те не знаят , просто мислят и премислят ! Но аз се досещам , тях ги е СТРАХ от ваксината , страхът и паниката са се загнездили надълбоко ! Защото , тази ваксина е нов продукт , без доказани резултати или странични ефекти .
  • 75 Крокодил

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "АНОНИМЕН":

    Да обачее в този случай, тези които се го преболедували трябва да се третират като ваксинираните!!!
  • 76 Дон

    11 1 Отговор

    До коментар #71 от "6Х6":

    Това не е поредната ваксина,а първата ваксина,носител на чуждо РНК,което да ,,сработи" в организма на човек.Дали е полезно или вредно за хората не мога да кажа,но четох,че до миналата година беше забранено да се експериментира върху хора.Може вирусът да е разработен първоначално за да послужи за ваксина срещу спин или нещо друго,както и да е,вече е изпуснат.Имам усещането,че се прилагат Австралийски похвати в тази ситуация:да пуснем зайци,да видим какво ще стане,да пуснем жаби ,лисици и т. н.Последиците ги видяхме.Кутията на Пандора вече е отворена.Да ни е честита,, Новата реалност"!
  • 77 “Прозореца на Обертон”!!!

    7 1 Отговор
    Как ЯВНО ни казват че, ще ни се “наложи” да приемем БЕЛЕГА НА ЗВЯРА!!!
    Ан@тема!!! Ан@тема!!! Ан@тема!!!
  • 78 пророк Исай

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ще имат ли ваксинираните специални права и привилегии ..............да ще имат , няма да плащат данъци , глоби и такси следващите 5 години ! ....................При тези условия напливът дали ще е пълен ???
  • 79 волен сидеров

    2 0 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА А ТАКА,ПОЧНА СЕ
  • 80 волен сидеров

    6 0 Отговор
    ЧИПОВЕТЕ ЩОМ ДОЙДАТ Е ТОГАВА ЩЕ ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ ВЕЧЕ-БАВНО НИ ПОДГОТВЯТ-ЗАСПАЛ НАРОДЕ,ПЪРВО ЩЕ РЕДУЦИРАТ СЪСТАВА С ВАКСИНИТЕ И ПОСЛЕ ПО МАЛКО ХОРА ЗА ЧИПОСВАНЕ-ЧЕСТИТО ЗАСПАЛ НАРОДЕ
  • 81 1520

    1 0 Отговор
    подготвя се нов вид дискриминация