29 Декември, 2020 13:38 4 512 6

Стотици туристи купонясвали на плаж, може да ги депортират

  • австралия-
  • коронавирус

Според очевидци мнозинството от шумните купонджии са от Великобритания или поне не са австралийци

Стотици туристи купонясвали на плаж, може да ги депортират - 1
Снимка: Shutterstock

Австралия твърди, че може да депортира британски туристи, които нарушават правилата за COVID-19, след като стотици били забелязани да купонясват на плаж в Сидни на Коледа.

Видеозаписите от събирането, широко разпространени в социалните мрежи, показват орди от млади веселяци, които пеят и танцуват на плажа Бронте в нарушение на разпоредбите.

Районите около северните плажове на Сидни са под строга карантина, след като петима души се заразиха в нова вълна на епидемията и така общият брой новозаразени след 10 декември достигна 129 души.

Събитието предизвика гняв сред местните жители, а здравните служители го нарекоха "абсолютно ужасяващо".

Във вторник министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук заяви, че е "шокиран" от сцените на плажа Бронте. Той отправи предупреждение към други посетители, предаде NOVA.

"Ако някой заплашва обществената безопасност или здраве, визата му може да бъде отменена и отнета", каза той. Хоук обаче не уточни как и дали властите ще издирят купонджиите - никой от тях не е глобен или наказан по друг начин, съобщи полицияга на щата Нов Южен Уелс.

На Коледа са забелязани стотици неносещи предпазни маски на лицата си туристи, които пият, танцуват и пеят в парка до плажа Бронте, който е разположен в съседство на популярната плажна ивица Бонди в източен Сидни. Празничните партита сред туристите в района са често срещано явление през други години.

Според очевидци мнозинството от шумните купонджии са от Великобритания или поне "не са австралийци".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николова

    4 2 Отговор
    Да ги пуснат у нас по ресторантите по хотелите, бг поема транспорта и пиенето, но само до 0.30 часа. Яденето по цени на едро.
  • 2 Българин

    3 3 Отговор
    Законите са писани за робовете.
  • 3 Винкело

    2 4 Отговор
    Англичани на почивка в Австралия... Не мога да го разбера - да прахосаш една семица по пътища, за да изкараш друга една седмица някъде си.

    Коментиран от #6

  • 4 Рошко

    4 0 Отговор
    Как да депортират като са едно
  • 5 бг Сталин

    3 0 Отговор
    Скапаните ингилизи, за пореден път доказаха че са долни,недодялани пияндета.А пред Европа,и евросъюза са голяма работа хахаха.
  • 6 бг Сталин

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Винкело":

    Няма нищо за разбиране.Една седмица път и пиене ,една пиене,и пак една път и пиене.И накрая като се приберът у англето,даже няма и да помнят че са били в Австралия