Last news in Fakti

3 Януари, 2021 19:30 1 689 7

На ски в Италия? Може, но най-рано след 18 януари

  • италия-
  • коронавирус

Официалният брой на починалите до момента в страната е около 75 000, което ѝ отрежда първо място по този показател в Европа и пето място в света

На ски в Италия? Може, но най-рано след 18 януари - 1
Снимка: Shutterstock

Италия реши да отложи за 18 януари отварянето на ски курортите си, което беше предвидено за 7 януари. Това стана, след като местните власти поискаха повече време за подготовка, предаде Франс прес.

"Оказва се, че няма условия за отваряне на обектите на 7 януари", смятат регионалните власти, цитирани в решението на здравния министър Роберто Сперанца.

Макар броят на новозаразените за ден да спадна от около 40 000 в средата на ноември до малко над 20 000 през последните дни заразата започна да се разраства и стотици хора продължават да умират всеки ден, отбелязва Ройтерс.

Официалният брой на починалите до момента в Италия е около 75 000, което ѝ отрежда първо място по този показател в Европа и пето място в света.

Ваксинацията в страната започна в неделя, като се предвижда поставяне на по 470 000 инжекции седмично.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Stéphanie 🎲

    1 2 Отговор
    Голяма работа 😂хората на опашка чакат за ски курорт боффф .Собствениците на хотели и ресторанти да му мислят.А лятото за океана и морето ще има ядосани много хора ако не свърши цирка с корона вирус.И няма да мога да спрат никой ,за ските никой не рита студено тъжна и грозна картина няма нищо красиво и романтично зимата особено в ски курорт 🥴
  • 3 Stéphanie 🎲

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    С тази корона за тях няма работа па едва ли за чузденци,не плащат хубави пари и са със сигански манталитет 😉внимавай.Инак Рим,Венеция,Милано и Флоренция са хубави да останалото синганиЯ глад ,мизерия има градове по зле и от България беше преди хубава Италия има голяма престъпност Европейското Мексико е сега Италия
  • 4 Наркос

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Последните години са го закъсали и се напълниха с отрепки. От 2 години не дават работа на българи и чужденци като цяло. Заплатите за чужденци са минимални 900 евро , а разходите за квартира са между 700 и 1300 евро + купчина такси... т.е седиш за нищо. Ако говориш перфектен италиански и втори език холандски , немски или гръцки може и да достигнеш нормалните заплати 2500-3500.

    Коментиран от #5

  • 5 Пламен

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Наркос":

    Стига плаши МЕЧО, може да му върже в чужбина. Иначе си писал глупости за Италия.

    Коментиран от #6

  • 6 Stéphanie 🎲

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пламен":

    Човека не лъже така е,ти кога ходи в Италия ??Сега са бедни цър**ли престъпноста малки деца още 12 годишни а и по големите са дилъри или работят в нарко лаборатории 😉. А какви изгнили згради даже и по центъра на Рим си личи мизерията да не говорим за предградията.В Испания е по-добре беше велика Италия едно време
  • 7 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Мечо, с този правопис мога да те назнача максимум за оператор на бел за 25 лв на ден. Сигурен съм, че не знаеш какво е. Не, не е български език и литература.