3 Януари, 2021 20:15 1 569 9

Нагоре! Случаите на COVID-19 по света вече са над 84 милиона

  • коронавирус-
  • ваксина

Съединените щати започнаха да прилагат две ваксини, за да предпазят здравните работници и населението над 80-годишна възраст, но процесът на ваксиниране е критикуван като бавен и хаотичен

Нагоре! Случаите на COVID-19 по света вече са над 84 милиона  - 1
Снимка: Shutterstock

Случаите на заразяване с коронавирус по света са над 84 милиона, а 1 829 384 души са починали, показва статистиката на Ройтерс.

На първо място по брой на заразени и смъртни случаи в света продължават да са Съединените щати с над 20 милиона потвърдени случаи на COVID-19, от които почти 348 хиляди с фатален край.

В Германия потвърдените случаи на коронавирус за последното денонощие са 10 315, показват данните на Института по заразни болести „Роберт Кох“. Регистрираните смъртни случаи се увеличават с 312 до 34 272 от началото на пандемията.

Общо потвърдените случаи в Германия стават 1 765 666.

Броят на починалите с COVID-19 в Съединените щати надхвърли 350 хиляди. Експертите очакват нов скок на новите случаи и на починалите след събиранията за коледните и новогодишните празници, предаде Асошиейтед прес.

Съединените щати започнаха да прилагат две ваксини, за да предпазят здравните работници и населението над 80-годишна възраст, но процесът на ваксиниране е критикуван като бавен и хаотичен.

През последните няколко дни множество щати, сред които Северна Каролина и Аризона, отчетоха рекорден брой новозаразени.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    11 1 Отговор
    ИЗЛИШНА ЗА ХОРАТА ИНФОРМАЦИЯ...ПРОСТО СИ ДРАСКАТЕ...
  • 2 тарикату

    6 1 Отговор
    Бавни са в щатите щото нямат бус за кремвирши.

    Коментиран от #5

  • 3 Лелее

    1 0 Отговор
    Нагоре , надолу , изчезне , па вземе че мутира ,па с бус за кремвирши, а както разбрах от по- ранна статия , професор кака Радка , забърква ваксина за 8 дни ?
    С нетърпение чакам ваксината , която ще ни “спаси” от ваксината и така до безкрай ...
  • 4 Asdfg

    1 0 Отговор
    Е и?
  • 5 Миризлив пор

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "тарикату":

    Там а карат с камиони с които обикновено карат риба, ама не видях американец да крещи като откачен. Хората са малко по-умни от нас и са на ясно че е по-евтино да се наеме от колкото да се купи.

    Коментиран от #6

  • 6 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    ... както винаги , Никът ти казва всичко ...

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рошко

    0 0 Отговор
    От има няма 7 милиарда, 84 милиона колко са? И за какво беше тази дандания? Питам аз и отговор не искам
  • 9 пророк Исай

    0 0 Отговор
    Нима ??? Но написаното , естественно е хиперболизирано , с цел ! Целта е продължаване на страхът и паниката , за налагане на тотален контрол . Подгатвят нашийниците на хората - това е статия , която може да прочетете ! Причина , начини , подходи и форми на налагането на този контрол .