Last news in Fakti

3 Януари, 2021 18:41 2 483 13

Тежка загуба! Заради пандемията 1 милиард халби наливна бира са изтекли в канализацията

  • бира

Трайността на кег с пастьоризирана бира е до 4 месеца след напълването му, докато непастьоризираната изкарва само от шест до осем седмици

Тежка загуба! Заради пандемията 1 милиард халби наливна бира са изтекли в канализацията - 1
Снимка: Shutterstock

Ново проучване установи, че през пандемичната година заради карантинните мерки, съдържанието на един милиард халби бира по половин литър са изтекли в канализацията, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

От месец март насам огромни количества наливно пиво са били бракувани, тъй като неговата трайност е ограничена в рамките на 2-4 месеца. Британските пъбове, барове и ресторанти, които са се били запасили с редовните количества, не са могли да ги реализират след избухването на COVID-19 кризата през март 2020 г. С бракуваната бира са могли да бъдат напълнени 180 олимпийски басейна.

В материално изражение понесените загуби са на стойност около 4 милиарда лири. Британските любители на пивото са шокирани от изхвърлената продукция. Вместо да я излеят в канализацията, бирата трябваше да бъде раздавана безплатно с по едно буре на всяка улица, е преобладаващото мнение в социалните мрежи.

Британската пъб култура е много важна част от социалния живот на поданиците на Нейно Величество. Нереализираното и бракувано пиво говори и за нереализирани социални контакти, което със сигурност ще се отрази на психичното здраве на нацията. Пъбовете в Обединеното кралство са не само място за консумация, но и за срещи и социализация.

Според проучването, проведено от компания за кухненско оборудване "Кичън стоър", всяка година британците консумират 8 милиарда халби наливна бира в пъбове, ресторанти и закусвални. Това означава, че през миналата година една осма от това количество е било бракувано, като е изтекло в канализацията.

Трайността на кег с пастьоризирана бира е до 4 месеца след напълването му, докато непастьоризираната изкарва само от шест до осем седмици, уточнява изданието.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто човек

    25 5 Отговор
    В света още има деца, които си лягат гладни, вие сте се разтъжили за някаква си бира... Срам!

    Коментиран от #10, #11

  • 2 Pompev 🇧🇬

    3 1 Отговор
    Еоии. Да бяхме га изпили еее
  • 3 Последния Софиянец

    4 11 Отговор
    Поздрави от Орлов мост!Пийваме си биричка в най добрата компания.
  • 4 Селския пияница

    4 0 Отговор
    Аз вода не хабя
  • 5 канал

    8 2 Отговор
    Дали ще я изхвърлиш или изпиеш и направиш на свиня и изпикаеш все тая. Пак в канализацията отива.
  • 6 Али Раза

    3 3 Отговор
    По-добре, че тоз свят стана алкохолизиран и надрусан.
  • 7 гоШТ

    5 0 Отговор
    А пък при съседите РАЗДАВАТ БЕЗПЛАТНО останала торта и сладки от нова година на болниците...хм...всеки с приоритетите си
  • 8 🍻🍻🍻

    6 2 Отговор
    Те така или иначе изтичат в канализацията просто не са минали бъбречно пикочна преработака !
  • 9 ттт

    0 1 Отговор
    Боли ме к.ра.
  • 10 Само да питам

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Просто човек":

    За черните и циганите ли става въппос?
  • 11 Criminal

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Просто човек":

    За приматите и останалите гладни, заради капитализма и толерастията не ми дреме..........
  • 12 Порно

    4 0 Отговор
    То и аз редовно я изливам в канала. Но първо през гърлото, после в през бъбреците и през шланга , та в канала. Нищо не останям да се развали.
  • 13 яко ни лъжат

    1 0 Отговор
    АМИ ДА Я НАМАЛЯТ ИЗЕДНИЦИТЕ, ДА Я НАМАЛЯТ АМА ИМ Е ПО ИЗГОДНО ДА Я УНИЩОЖАТ. ПРАВЕТЕ СИ ВИНО И РАКИЯ И ДА НЕ ВИ ПУКА ЗА КАПИТАЛИСТИТЕ ИЗЕДНИЦИ. БУТИЛКА ВИНО КОЛКОТО БУТИЛКА ВОДКА.