4 Януари, 2021 07:13 4 893 16

Тревога в Гърция! Откриха мутирал щам на COVID-19 при завръщащи се след празниците

  • гърция-
  • коронавирус

Щамът VOC 202012/01 е локализиран в няколко държави, главно поради пътуванията по време на коледните и новогодишните празници и това предизвика още по-голямо безпокойство в научната общност

Тревога в Гърция! Откриха мутирал щам на COVID-19 при завръщащи се след празниците  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Щамове на мутиралия в Обединеното кралство коронавирус са открити при пътуващи до Гърция, съобщават гръцките медии. Това е същият щам, открит в Кипър през уикенда, добавят гръцките здравни власти, цитирани от портала „Кийп толкинг Грийс”, предаде БГНЕС.

Според тях мутиралият щам VOC 202021/01 е открит при пътници, които са се завърнали в Гърция.

Пътуващите са поставени под карантина в хотел, отбеляза новинарският уебсайт news247.

Щамът VOC 202012/01 е локализиран в няколко държави, главно поради пътуванията по време на коледните и новогодишните празници и това предизвика още по-голямо безпокойство в научната общност.

Членът на експертната комисия към Министерството на здравеопазването Гкикас Майоркинис наскоро каза в брифинг, че „има анализи, потвърждаващи, че този нов щам не е повече патогенен и че шансовете за повторна инфекция не се увеличават, в смисъл, че ако в миналото сме били заразени с предишния тип вирус, нямаме повишен шанс да се заразим с новата мутация”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    35 3 Отговор
    Ковид 19‼ Ковид 20‼ Ковид 21 .....
  • 2 Аз40

    48 7 Отговор
    Това е маркетинг! Знам, че може да е трудно за преглъщане, но медицинският картел, този на най-високо ниво, не е там за да помогне на хората, а за да им навреди, да ги отслаби. ЗСО е параван за тези интереси. Те са за обезлюдяване!

    Коментиран от #6

  • 3 Рошко

    24 5 Отговор
    Мутиралия щам привикнал на узо, пуснете му сиртаки
  • 4 Марс

    23 3 Отговор
    Почна се, значи и у нас има.
  • 5 яко ни лъжат

    34 4 Отговор
    ЕХА КОВИ 21 ГЕЙ БИЛИ НЯМА ДА ВИ ОСТАВИ ДОКАТО НЕ ВИ ИЗБИЕ ХОРА. ПРИГОТВЕНО Е И КОВИ21-1 , КОВИ21-2 , КОВИ 21-3 . ТО СЕГА С ГЕНОТО ИНЖ БЪРЖЕ СТАВАТ МУТАНТИТЕ ЗА 8 ДНИ. КАЗА НАША ВИРУСОЛОЖКА. ТРЯБВАТ 8 ДНИ И НОВ СМЪРТОНОСЕН ВИРУС ОТ ИЛЮМИНАТИТЕ. ПЪК ПОСЛЕ БИЛ ЕСТЕСТВЕН. ДА АМА НЕ. ПИТАЙТЕ ГЕЙ БИЛИ.
  • 6 Ленин

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40":

    СЗО е частна организация базирана в Брюксел.А сега си помислете чии интереси обслужва.
  • 7 Centurion

    19 4 Отговор
    Да,да,помпим главите на глупаците, нали трябва да ги ваксинираме!!! "Страшната" болест Ковид, която причинява смъртност 0.03,малко по малко от пролетният вятър!!!Това е отвличане на вниманието от истинските проблеми,като Исхемичните болести отговорни за половината от общата смъртност,от Рака,от диабета,от бъбречнната и чернодробна недостатъчност.Вдичко това показва едно ,че хората са лесни за внушения и обработка.Много са малко тези които могат да мислят трезво,и да отделят лъжата,от истината,да разберат истинските намерения на тези "Спасители"

    Коментиран от #15, #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Овчарник

    15 2 Отговор
    Нашийниците се произвеждат с пълна сила.....
  • 10 леле КАКО

    19 2 Отговор
    Откриха също и евро по 500 и злато в кюлчета на шкафа на Бойко и какво - НИЩО ! Така че - спокойно ! Стига ПАНИКА , ШОК и УЖАС.......
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сандокан

    3 0 Отговор
    Ердоганя е пуснал новия щам в Гръцко
  • 13 QR Виза

    12 0 Отговор
    Преди ден-два малка част от гърците взеха да се бунтуват и наддигат глава и изведнъж рязко им се появи "нов щам" за да оправдаят поредното безмислено, садистично вкарване в кошарата ?
  • 14 Гербераст

    5 1 Отговор
    Българите крадци , а Гърците са паразити на ЕС
  • 15 пророк Исай

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Centurion":

    Титaнитe нa миcълтa , cъздaли иcтeриятa КOВИД19 , ca били нaяcнo , чe cтрaхът oт нeуcтaнoвeнo и зaгaдъчнo дeйcтвиe нa КO19 щe cъздaдe нeoбмиcлeннa пaникa вcрeд чacт oт нaceлeниeтo ! Тe изпoлзвaт инфoрмaциoннитe плaтфoрми зa тoтaлнa прoпaгaндa , вoдeйки ce oт мoтoтo нa Гьoбeлc - eднa лъжa , пoвтaрянa мнoгoкрaтнo , cтaвa иcтинa ! Кoвид19 e oбeкт нa cтрaх и пaникa , пoрaди cвoятa мъглявocт и нeoпрeдeлeнocт . Именно - мъглявостта и неопределенността го правят разтеглив , като ластик , и му се преписват необикновенни прояви . Препиcвaт му се всякакъв вид свойства , именно защото е мъгляв и неустановен ! Което води до изводът - СЪЩЕСТВУВА ЛИ КОВИД19 ? Умишлeннo вcят cтрaх и пaникa c oпoртюниcткa цeл или злe възприeти фaкти
  • 16 пророк Исай

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Centurion":

    Рекламната кампания на КОВИД19 стартира в началото на 2020г. В дебюта си , съставителите на рекламата , изнасяха противоречиви факти и данни за вируса ! С течение на времето се обиграха и подобриха рекламната си кампания ! Вместо за умрели от КОВИД19 , започнаха да пишат за заразени с вирусът . Рекламата , НАСАДИ страх и паника в част от населението на света , което беше и целта на рекламата ! Един път , насаден , страхът започва да расте , подпомаган от медийното информационно влияние . Сега вече идва време за ЖЪТВА - инвестираните финанси , трябва да се възвърнат многократно , продавайки НАДЕЖДА на изпадналото в паника население .