Last news in Fakti

6 Януари, 2021 10:37 2 321 10

Израел готви ново затягане на мерките

  • израел-
  • коронавирус

Местните власти се надяват страната да излезе от пандемията до февруари, ако ваксинирането продължи със същото темпо

Израел готви ново затягане на мерките  - 1
Снимка: Shutterstock

Израел ще затегне карантинните мерки срещу COVID-19 на фона на започналата в страната кампания за ваксиниране. Това предаде Ройтерс, като цитира офиса на премиера Бенямин Нетаняху.

По-строгите правила ще влязат в сила от петък и ще действат 14 дни.

Израел е световен лидер по поставени ваксини срещу COVID-19, като до момента са ваксинирани 15 процента от населението, наброяващо 9 милиона и 300 хиляди души.

Израелските власти се надяват страната да излезе от пандемията до февруари, ако ваксинирането продължи със същото темпо.

От началото на кампанията по ваксиниране на 19 декември обаче броят на заразените с коронавирус се увеличи, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опулен

    7 2 Отговор
    Е как нали изповаксинираха дори овцете из кибуците.
  • 2 ke da

    2 2 Отговор
    Само така, яко карантина в цял свят, като с добро не се очовечвате и модернизирате, обръщаме другата страница! Гени и манталитет от старото време не ще търпим, предстои ни покоряване на космоса, а не мързелуване и лентяйство!

    Коментиран от #3

  • 3 111

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "ke da":

    Те винаги са първи в цял свят, за пример и поука на народите! Първи създадоха еднобожията религия, основа за създаването на всички големи сегашни религии на еднобожия основа - ФАКТ!!! Първи издигнаха в култ човешките права без оглед на етнос и религия - изпълнявайки божията повеля да обичаме ближния си!!!

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Факт!

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "111":

    В Азия има еднобижна религия бая преди юдаизма.
  • 5 Охо Бохо

    9 1 Отговор
    Хем лидер по ваксинирането хем затягане на мерките? Няма се окаже читава тази работа, ама на кого му пука, нали и там се "усвояват пари, а фармацевтичните компании трупат печалби.
  • 6 юда

    7 1 Отговор
    чудя се откъде идва думата мошеник,мисля,че е от името моше!
  • 7 Аз40

    4 1 Отговор
    Е ми те от ротшилдовата Ройтерс си го казват: "От началото на кампанията по ваксиниране на 19 декември обаче броят на заразените с коронавирус се увеличи".

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Аз40":

    увеличава се очаквано другар,щото местните обнадеждени от ваксината не спазват мерките.затова и ги затягат ама на теб родшилд ти е в акъла.роджилид в израел не пее!там има един надпис на митницата.не се прави на хитър тук всички сме евреи!ако родшилд евреина стъпи на криво срещу израел има една организация казва се мосад появяват се и после фамилията родшилд е в черно!между другото така ще постъпи и цру или руската фсб.та не плаши хората с някакви си родшилди дето нито имат парата нито възможностите на въпросните служби!

    Коментиран от #9

  • 9 Аз40

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Нещо не си в час, приятел :) До 86-та банкнотата от 500 шекела е с лицето на Едмонд Ротшилд. В северната част има природен парк посветен на него (Ramat HaNadiv), там е погребан. На юг от Тел Авив има цял град (вече), който помага да се построи (Ришон ле Цион). Дори Върховния им съд е построен от Ротшилд (има портрет на входа). Палестинската еврейска асоциация за колонизация е също с негово участие. Едмонд Р. е от бащите създатели на Израел. По-ротшилдово място просто не съществува по света :) А, и да не забравя: Още началото на март 2020 Фондация Едмонд Ротшилд прехвърли 50 млн. на тамошното здравеопазване по програмата с корона19.
  • 10 111

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "111":

    И коя е тази религия която криеш?!