Last news in Fakti

6 Януари, 2021 13:04 1 777 8

Мицотакис: Масовата ваксинация в Гърция започва на 20 януари!

  • гърция-
  • ваксина-
  • коронавирус

В момента в страната се ваксинират по около 5000 души на ден и ако това продължи по същия начин, планът за ваксинация ще бъде успешно изпълнен

Мицотакис: Масовата ваксинация в Гърция започва на 20 януари! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че масовата ваксинация на населението против коронавирус ще започне на 20 януари и че първи ще получат ваксина възрастните хора над 85 години, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

След среща с членове на Секретариата за цивилна защита Мицотакис каза, че онлайн платформата за насрочване на ваксиниране ще бъде отворена на 11 януари за обществеността, съобщи АНА.

Той изтъкна, че в момента се ваксинират по около 5000 души на ден и оцени, че ако това продължи по същия начин, планът за ваксинация ще бъде успешно изпълнен.

До вторник вечерта в Гърция бяха ваксинирани 16 400 души, а запасът от ваксини в момента е 150 850 дози, бе казано на срещата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    9 1 Отговор
    Нормално да са тея от 85 нагоре. Нали трябва да се облекчи пенсионния фонд. После 75+, после 65+ и така...
  • 2 стоян георгиев

    6 16 Отговор
    ето ги и тъпите гърци,дето не пуснаха българския ватник на море тази година.сега се ваксинират масово с течни чипове.нашия соцносталгик обаче е много умен и знае че гърците скоро ще измррат от рак или ще станат биороботи на сорос!е има лека подробност че глупавия грък живее с над 10 години повече от умния български соцносталгик ама тва са тъпи подробности и тях никои не ги гледа!та другари чакаите руската ваксина ,тия западни боклуци не са минали трета фаза и са с течни чипове.до руската приятен коронавирус и никакво гръцко море!

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Стоенчо,

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Много слабичко, соросня, много слабичко ! Напъни се разтвори бузки можеш повече !

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Стоенчо,":

    слабичко ама верно.я ми кажи бе другар колко живее средно един грък?бил ли си там да гледаш баби на 80-90 как припкат?после им даваш акъл по здраве.типично по комунистически.едно време тук в беднотията и гладнотията обяснявахме на половината свят как да живее правилно.рефлекса от тогава ти е останал!само че уви гърците много добре ни познават и лесно се оправят с нас.особено като се дотътриш до моренцето им.та тази година тва ще бъде основния мотив за ваксинацията ти.гръцкото море,щото без ваксина море нанаи!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Турист по море

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Аз пък тази година ходих два пъти до Гърция на едни чудесни места на юг от Лариса с лодката за по две седмици. Вярно имаше затворени хотели тук-там, обаче местните си лайфеха без много притеснения. Радваха ни се, черпеха ни и тъй нататък.
  • 8 там и тук

    0 0 Отговор
    Всяко лято наблюдавам в едно малко градче в Гърция местните възрастни жени. До 11 часа готвят, после идват на плажа, където пушат по една цигара, влизат в морето и си говорят около час и половина. Всички умеят да плуват. После излизат и си отиват да обядват. Вечер са на разходка за сладолед. Повечето са над 75 годишни.Радвам им се и съжалявам нашите майки, които са уморени от градини, консервиране и т.н.