Last news in Fakti

7 Януари, 2021 10:20 2 059 7

Китай: Преследването на лични интереси по време на пандемията вкара американската политика в задънена улица

  • сащ-
  • коронавирус-
  • доналд тръмп

Според прогноза на Института за оценка за здравето при Вашингтонския университет през следващия един месец 115 000 души ще станат жертва на вируса

Китай: Преследването на лични интереси по време на пандемията вкара американската политика в задънена улица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Данните за смъртните случаи от COVID-19 са истински. Ако не вярвате, идете в болниците и вижте“, призова Антъни Фаучи онези американски политици, които през изминалите месеци поставяха постоянно под съмнение информациите за епидемията на Националния център за контрол на заболяванията.

Ситуацията с епидемията от COVID-19 в САЩ е извън контрол – над 20 милиона потвърдени случая, над 350 000 смъртни, но това не пречи на някои тамошни политици да игнорират фактите, да говорят неистини и прехвърлят вината върху други. „Вашингтон пост“ съобщи, че заради погрешна информация САЩ, които разполагат с водещи медицински технологии, остават страната с най-голяма смъртност от COVID-19, пише Радио Китай.

Заради разпространението на фалшиви новини и политизирането на епидемията, американските граждани загубиха доверие в мерките на правителството, а това е причина много хора да се откажат от ваксиниране, въпреки че в страната вече има два вида ваксини, разрешени за използване. Според съобщения в медии, 60% от служителите в старчески домове в щата Охио са решили да не се ваксинират.

На фона на продължаващата епидемия, някои американски политици продължават да разпространяват фалшиви новини. На връх Нова година държавният секретар Майк Помпео написа в Туитър, че в днешните Съединени щати са много по-безопасно място, отколкото преди четири години. И това стана, когато на всеки 33 секунди в САЩ регистрират по един починал от COVID-19.

Според прогноза на Института за оценка за здравето при Вашингтонския университет, през следващия един месец 115 000 души ще станат жертва на вируса. А това поставя въпроса, САЩ, които омаловажават по този начин човешкия живот, могат ли да продължават да се наричат „лидер на свободния свят“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    14 0 Отговор
    21 век принадлежи на Китай. Те първа ще им сложат шапо на краварите.
  • 2 БОЗА

    12 0 Отговор
    Пусти двойни аршини...за едните с рулетка в инчове...за другите с неразгънат дърводелски метър... ;-)
  • 3 Аз40

    12 0 Отговор
    Фаучи е от главните виновници за тази инсценирана "пандемия". Проверете кой участва в Институтa по вирусология в град Ухан за коронавируси при прилепите. Да, Тони е пак там с около 4 млн.

    Коментиран от #6

  • 4 Covid

    7 0 Отговор
    Никой не ви вярва вече, не разбрахте ли... Сценарият няма да мине. Даже ще има Видовден.
  • 5 Мнение

    7 0 Отговор
    От министерството на правосъдиео на САЩ има запечатано обвинение срещу д-р Антъни Фаучи, Директор на националния институт по алергия и инфекциозни болести и член на оперативната група за корона вируса, е бил обявен за предател на Америка, според източник от Вашингтон. Обвинителният акт в момента се намирал на бюрото на Resolute в Овалния кабинет, обвинява Фаучи в многбройни, тежки престъпления и неправомерни действия, много от които могат да доведат до отнемане на лекарския му лиценз и депортиране до GITMO до края на живота му. Може да бъде обвинен по член 2, раздел 4 от Конституцията на Съединените щати.
  • 6 Мнение

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40":

    Тръмп възлага на Министерството на правосъдието да разследва връзката Фаучи с Обама. Разследващите Установяват неопровержими факти и данни, доказващи, че през 2015г. Обама е инструктирал Фаучи да разреши прехвърлянето на 3,5 милиона долара "дарение" за лабораторията по вирусология в Ухан. Освен това подслушването на телефоните и електронните устройства на Фаучи доказват тясното приятелство и сътрудничество между двамата.

    Коментиран от #7

  • 7 Аз40

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мнение":

    Абсолютно правилно. Затова бързаха да премахнат Тръмп, който още от 2014-та (с множество други публични фигури) говореше/пишеше по темата за последствията от множество ваксини причиняващи аутизъм, парализа и т.н. Браво, Мнение. Добро и конструктивно изложение на реални данни. Да видим кога нашенските "журналисти" ще започнат наистина да си вършат работата, както и лекарите да излизат с реалното като множеството медици вече по цял свят. Много опасна практика имат тези тук, много.