Last news in Fakti

8 Януари, 2021 14:36 2 859 23

Иран забрани вноса на ваксини от САЩ

  • иран-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • великобритания-
  • сащ-
  • али хаменей

Иранският лидер заяви, че „няма доверие” на западните ваксини

Иран забрани вноса на ваксини от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран взе решение да забрани вноса в страната на ваксини срещу коронавирус от Съединените щати и Великобритания, предадоха световните агенции.

„Вносът на американски и британски ваксини в страната е забранен. Казах това на правителствените представители и сега го обявявам публично", заяви иранският върховен духовен лидер аятолах Али Хаменей.

Иранският лидер заяви, че „няма доверие” на западните ваксини срещу коронавируса. Той смята, че Великобритания и Съединените щати искат да „тестват” ваксината си върху други държави. „Ако американците бяха способни да произведат ваксина, нямаше да претърпят такова фиаско в собствената си страна”, посочи още Али Хаменей.

Иран, който е най-тежко засегнатата държава от пандемията от коронавируса в Близкия изток, започна изпитвания върху хора на първата си собствена ваксина срещу COVID-19 миналия месец, като заяви, че тя може да помогне на страната да победи пандемията, въпреки американските санкции, отразяващи се на възможностите за внос на ваксини. По данни на „Джонс Хопкинс" в Иран от началото на пандемията са потвърдени 1,2 милиона случая на заразяване с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    31 3 Отговор
    Аз ще ги взема.

    Коментиран от #2

  • 2 Хаха

    2 18 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко нощния бандит":

    Измисли нещо по-интересно. Само за това ли ти плащат.

    Коментиран от #3

  • 3 Бат Бойко нощния бандит

    34 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Плащат ми да осигуря пет милиона опитни зайчета.
  • 4 чичо Мичо

    31 2 Отговор
    ПЕРСИЙЦИТЕ СА УМНИ ЛЮДЕ....ДАА....

    Коментиран от #6

  • 5 браво

    29 1 Отговор
    Правилно решение на аетоласите.

    Коментиран от #23

  • 6 Цар Леонид

    4 14 Отговор

    До коментар #4 от "чичо Мичо":

    Умни ама в боя са гола вода.

    Коментиран от #13, #15

  • 7 чичо Мичо

    16 1 Отговор
    ПРАВ СИ ЛЕОНИД,ЗАТОВА СА ВЪВ ВОЕНЕН СЪЮЗ С РФ....

    Коментиран от #9

  • 8 Джон Хопкинс

    20 1 Отговор
    Ковид-19 статистика. 08.01.2021 г. 14:41 ч. българско време. България е на 9-то място по смъртност в света с починали 1158 души на 1 милион души население, а Иран е на 40-то място в света по смъртност от 663 души на 1 милион души население.
  • 9 Разгеле ,

    3 18 Отговор

    До коментар #7 от "чичо Мичо":

    ще вземат от руската , ама Вовата се моли на Меркелица да я произвежда . Та - нанайси ..

    Коментиран от #16

  • 10 Японеца

    13 0 Отговор
    Ще вземат от Китай, там я прилагат отдавна, но си траят!
  • 11 дедо Герчо

    10 0 Отговор
    НА МЕРКЕЛИЦА ИМАМ ГОЛА СНИМКА,А БАЩА МИ КАЗВАШЕ,КОГОТО СЪМ Е...,ОТ НЕГО АКЪЛ НЕ ИСКАМ....
  • 12 Човека Коза

    10 3 Отговор
    Томи аз не вярвам в западните ваксини...
  • 13 Левски

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Цар Леонид":

    Да затова изпепелиха цяла военна база на сащ в Ирак!
  • 14 Moderna OS

    13 0 Отговор
    Moderna: Инжектираме ви с „операционна система“ и със „софтуер на живота“
    Производител на иРНК (mRNA) „ваксина“ признава, че това е генно-модифицираща платформа, която не само не подсилва имунната ви система, ами старателно я заобикаля.
    Традиционно ще потърсим първоизвора. И има ли по-достоверен сайт от официалния на Moderna? Както се казва, там информацията е „от кухнята“, а епитетите, с които фарма картелът обрисува своя буламач, би трябвало да подействат отрезвяващо на читателите — стига у тях да се е запазил инстинкт за самосъхранение.
    „Нашата операционна система“
    Да, точно това гласи първото вътрешно заглавие в това описание на Moderna. Подробно се обяснява, включително с илюстрации, че иРНК технологията няма нищо общо с ваксините, но има много общо с генното модифициране. И на няколко места се набляга, че след като веднъж нано платформата е инжектирана (например с „ваксина“ за дадено заболяване), впоследствие тя може да се (пре)програмира за всевъзможни „терапии“ и на други болести.
  • 15 А май ти е

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Цар Леонид":

    къса паметта за военната база на краварите където я направиха на дреп и кораба който им отстреляха и "янки гърлс" нищо не направиха. Преди да пишеш си поразмърдай пихтияята в скоростната кутия на раменете ти,че изглежда жалко и смешно.
  • 16 За твое

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "Разгеле ,":

    сведение не Путин се моли,а е точно обратното,защото лека полека започнаха да проглеждат тъпите западняци,че от краварите ще получат голям среден пръст и въобще не им дреме за европейците,които смятат за нищожни. За това в Германия затвориха големите ваксинационни центрове,защото се оказа,че ваксини йок,защото не са фактор германците и не пеят в хора с разпределението им. Те за това Меркел се моли на Путин да спасява положението. Само ние се правим но по-големи от папата и все сме в калта.
  • 17 един българин

    5 14 Отговор
    Най-опасната за света държава управлявана от ислямско радикален режим е Иран! ООН трябва да вземе тази страна под постоянен режим на наблюдение и санкции, докато се реформира в светски и демократичен път!

    Коментиран от #18

  • 18 ЦЪЦЪЦЪ

    3 12 Отговор

    До коментар #17 от "един българин":

    Така е, но има по голямо зло което в никакъв случай не трябва да се допуска, Германия да се сближи с Русия, това ще е фатално за демократичния цивилизован свят! Независимо с Франция и ЕС ли го прави!

    Коментиран от #21

  • 19 Некой си

    8 5 Отговор
    Китайската ваксина - с най-дълъг период на клинични изпитания, включително след масово ваксиниране. Според фармацевти, това е най-добрата ваксина с най-много данни. Повтарям - най-много публично достъпни данни. От Китай, не от САЩ или от Великобритания, или от Русия, или от която и да е европейска държава.
    Китай изнася само за Далечния и Близкия изток.
    За Европа - няма предвидени.
  • 20 Путин

    2 2 Отговор
    Браво и Болсонаро така каза😂 Все велики умове! Ама аз не искам на вас а на някоя бяла държава да продам Спутника...Досега само такива псевдо държави го взимат...

    Коментиран от #22

  • 21 Знаещ

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "ЦЪЦЪЦЪ":

    Бе ти редовен ли си. За силна Германия - движещата сила на Европа ли си или за васална на САЩ Германия.
    САЩ са Злото на тоя свят - страна инструмент на тези които печатат доларите - 10-на частни банкерски клана, завзели от САЩ печатането на пари и тероризиращи целия свят, чрез САЩ.
    Момче, живееш в телевизионна реалност, съчинена от глобалните медийни духалки. И си се объркал яко - сбъркал си основата - добро и зло
  • 22 Знаещ

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Путин":

    Кой решава коя държава е псевдо държава.
    Колониалните държави, които разориха целия свят, наченаха две Световни войни, използваха химическо и ядрено оръжие, измиха милиони из колониите., ловейки хора като животни и правейки ги роби, които измислиха комунизма и либерализма, които окрадоха света и разтуриха начина на живот на народите ...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.