Last news in Fakti

8 Януари, 2021 15:42 4 290 28

Трети смъртен случай след ваксиниране в Норвегия

  • норвегия-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия

Ваксинацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари

Трети смъртен случай след ваксиниране в Норвегия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трети човек, на когото е била направена имунизация срещу коронавируса, почина в Норвегия, предаде БНР, позовавайки се на ТАСС.

Агенцията цитира съобщение на администрацията на общината Сула в южната част на страната. "Мога да потвърдя, че е починал възрастен пациент на болницата ни с основни заболявания. Малко преди кончината му е била направена ваксина срещу COVID-19", заяви главният лекар на населеното място Перниле Хегре Сгренсен.

Ваксинацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари. Неговата кончина на 6 януари не се свързва пряко с имунизацията, се казва в съобщението на местните власти. Специалистите ще проучат дали ваксината може да е предизвикала леталния изход. На 5 януари Норвежката агенция по лекарствата съобщи за два смъртни случая на хора, няколко дни след като са били ваксинирани. Ваксинирането с препарата на американската компания "Пфайзер" и на германския ѝ партньор "Бионтех" стартира в Норвегия на 27 декември 2020 година. Първи бяха имунизирани настанените в дом за възрастни хора в Осло.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    47 4 Отговор
    Ко ? Аааа, не !
  • 2 гост

    14 52 Отговор
    А без ваксиниране колко са случаите ?
  • 3 Behemoth

    15 40 Отговор
    Ако ваксинираш хиляди хора с най различни заболявания на младежка възраст 82 години все някой ще умре...от старост ХАХАХА...

    Коментиран от #15, #19

  • 4 ББ ГС

    34 4 Отговор
    Да бе не вервам аз .Ритнал е камбаната щото е ял киселец
  • 5 az #Победа75

    36 4 Отговор
    Пак Пфайзер!
  • 6 Мутафчийски

    35 2 Отговор
    Измреха ми 🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧.Спешно набирам още.
  • 7 хи хип Ура

    24 7 Отговор
    хахахахха вироза не изчисти паплачта но ваксината ще му помогне :)))))))
  • 8 Дедо

    30 3 Отговор
    Явно набора , корав викинг не е издържал на инжекцията .
  • 9 Българин

    8 29 Отговор
    Направете статистическа извадка на 82 годишните хора в болница и наблюдавайте дали някой няма да се спомине без да е ваксиниран. Чисто статистически.
  • 10 Аз от БЕХ

    9 18 Отговор
    Направете статистическа извадка на 82 годишните хора в болница и наблюдавайте дали някой няма да се спомине без да е имал COVID. Чисто статистически.

    Коментиран от #16, #24

  • 11 Тредстоун

    5 26 Отговор
    Явно тия в Норвегия не са наясно как да я поставят , само при тях има смъртни случаи , е макар и на по 82 и кусур години. Ама защо при милиони други по цял свят ,няма ,стига глупости само плашат гаргите с простотиите си , не помагат тия мисирки и това е, по са загрижени за рейтинга си , да цуцат парички от реклами пък било то и с фалшиви глупости.Смешници.
  • 12 Сандо

    23 0 Отговор
    Е,щом не е свързан с ваксината какво да кажем:Похабихме я,така ли?Защо боцкате тия възрастни хора със заболявания,кое от кое по тежко?Или си я пробвате и при отрицателен резултат да отчетете,че човека се е споминал от съпътстващо тежко заболяване?Алчни и нагли лицемери!
  • 13 смъдящ комунист

    5 24 Отговор
    Позовавайки се на ТАСС. Това е ключовото изречение. Ако четете руските СМИ / средства за масова информация / знаете, че те са в ступор задно с управляващите комунисти на Пухлер от това, че освен индианците в горното течение на Ориноко, никой друг не им иска зооваксината. E, сърбите ще я пробват на затворници, защото първите 1000 броя ще са аванта, а и ако започнат да грухтят, цвилят или им пораснат рога няма да е голям скандал. А и нали сърбите са руските подлоги в района. Руснаците може да им се обидят. Колкото до умрелите в Норвегия, не им берете гайлето. Тук нямаше да даживеят до 82 години, че да умрат от инфаркт, получен от радост, че са ваксинирани и най-после ще могат да се видят с оживелите набори.
  • 14 ми ,

    1 15 Отговор
    Щом го казва ТАСС
  • 15 То и

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    при заразените с ковид е същото , ама нещо не ти отърва. ГА ГА ГА
  • 16 ????

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Аз от БЕХ":

    Наблюдаваме, че 82 годишни получават инфаркт, но понеже са имали положителен ПСР ги записват като жертви на ковид.

    Коментиран от #22

  • 17 Случаят с Швеция

    6 5 Отговор
    Законът, позволяващ на шведското правителство да въведе по-строги мерки е бил приет днес. Нашите журналисти дали ще го споменат това?
  • 18 Азззззззззз

    17 0 Отговор
    Това са само официалните за които е изтекла информация в медиите.
  • 19 ...

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Ходи се боцкай наркоман
  • 20 ъхъ тъй де

    13 2 Отговор
    Толкова скоро и започнах да умират, а какво ли ще бъде по - късно? Да не говорим за страничните ефекти, проявяващи се след по - дълъг период.

    Коментиран от #23

  • 21 Защо въобще го ваксинират след

    2 2 Отговор
    като е пациент в болница. Явно е бил зле и преди ваксината. Не е просто обитател на старчески дом в напреднала възраст и с хронични болести. И такива умират често без и след ваксина, а в болница ваксината да не би да спасява от смърт пациентите? Там има доста голяма вероятност дори да са вече заразени с ковид и недоумявам защо се правят въобще ваксини на тежко болни в момента хора, където и да е по света. За да бъдеш ваксиниран трябва да си в кондиция, а не да береш душа в болница.
  • 22 Ами инфарктът след положителен

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "????":

    PCR тест си е доста често явление, заради повишената съсирваемост на кръвта по време и непосредствено след преболедуване. Не само на 82,ами и на 50 и 60 годишна възраст. Нямаш идея колко умират извън болниците и без положителен PCR, а реално са преболедували и са получили инфаркт до 15-20 дни след"оздравяване". А въобще не влизат в статистиките за умрели от/с ковид. Общата смъртност също расте доста. Не само тази от/с ковид, която дори в момента у нас е с изразен, но за съжаление най-вероятно временен спад. В Чехия, Словакия пак взе да им скача броят на заразени и умрели. В Израел също. Въобще на доста места. Дори в Китай започнаха на все повече места да откриват заразени, пак има блокиран милионен град там, заради нови случаи на зараза и въобще ни чакат трудна зима и пролет. Ваксинирането върви прекалено бавно на повечето места, за да очакваме скоро да повлияе положително на статистическите данни.
  • 23 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "ъхъ тъй де":

    деосега няма случаи на умрял от пряко въздеиствие на ваксината ,а са ваксинирани вече няколко милиона човека!тва е истината другото са щуротии ,дето си ги разправяте един на друг за да сте повече!смях!

    Коментиран от #25

  • 24 Сигурно е, че има над 20% смъртност

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Аз от БЕХ":

    след пациенти над 80 годишна възраст попаднали в болница по повод на сериозно заболяване дори в Норвегия. Част от тях сигурно влизат и в статистиката като починали с ковид(ако са били заразени в старчески дом или в самата болница, където са ги лекували от друго. Въобще не е невъзможно, дори в Норвегия, а у нас е още по-вероятно. На моя близка майка ѝ преди месец си счупи крака заради остеопороза и битов инцидент. Оперираха я в болница, престоя там около седмица, а 5 дни след изписването започна да кашля зверски и след положителен PCR тест я приеха в болницата както си е още обездвижена, този път в ковид отделение, където почина след дни. Но за 5-те дни в къщи вече беше заразила дъщеря си и зет си и те с мъка намериха някакви роднини, които да я погребат, защото и двамата вече бяха болни(слава Богу на домашно лечение). Болниците в момента са буквално инкубатори на заразата. Влизаш да ти лекуват друго, а се сдобиваш с "бонус" ковид. От някой съсед по легло в стаята(защото тестът при постъпване може и да е все още отрицателен, ама да е зарАзен и заразЕн. Или да ти го лепне някой безсимптомен с ковид от медицинския персонал. Все още процентът на ваксинираните лекари, особено извън ковид отделенията и Спешна помощ е малък, а дори и тези ваксинирани преди 10-12 дни с първа доза ваксина още не са защитени на повече от 50% и все още могат да се заразят.
  • 25 Чета, че от Moderna се надяват

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    ваксината им да защитава от заразяване 2 години. Дано да е вярно, защото учени от Австралия твърдяха, че антителата при преболедували изчезват напълно сред 6 месеца, а клетъчния имунитет се запазва още максимум 2-3.Ако ваксината пази 2 години, това би било добра новина. Но пък тя е от типа ваксини, от които пишещите тук много се страхуват. Защото щяла да ги направи безплодни, да ги чипира или да им промени генома. Нямам думи... И чакат да им внесат руска. Дано да има и такава след време у нас. За всеки влак си има пътници.

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Дълбоко виждащ

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Чета, че от Moderna се надяват":

    Теоретично не е възможно ваксина да предпазва по дълго от преболедуване!
  • 27 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Чета, че от Moderna се надяват":

    масовото ваксиниране би пресекло болестта ,а ако се възобнови някъде ще се третира локално.както стана с туберколозата!никои няма да си сложи руска ваксина освен малка група ексцентрици.българина много добре познава руското качество и колкото и да се пънат тук групата за реклама на русия няма да има много мераклии за руската ваксина.такава ще има в сърбия предвид че сърбите трудно ще договорят друга така че всеки фен на руската може да се ваксинира в сърбия!
  • 28 незнайко

    1 0 Отговор
    Всеки който почине отсега нататък и си е правил ваксина ще е в черния списък за ваксината !!! Досега ни затваряха да ни пазят сега ще ни УБИВАТ с ваксина . Да спрат да ваксинират хора над 70 години и да правят статистика от какво умират възрастните !!! Защо си вкарват АВТОГОЛ с тези изявления норвежците ???