Last news in Fakti

8 Януари, 2021 16:41 2 446 9

Карантината отърва Нетаняху от челен сблъсък с правосъдието

  • бенямин нетаняху-
  • израел

Премиерът на Израел направи успехите във ваксинацията на населението централна тема в кампанията за своето преизбиране на изборите

Карантината отърва Нетаняху от челен сблъсък с правосъдието - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелски съд отложи следващото заседание по делото срещу премиера Бенямин Нетаняху за корупция заради затягането на карантината във връзка с коронавируса, което влезе в сила от днес, предаде Асошиейтед прес.

Ерусалимският окръжен съд заяви, че заседанието, насрочено за сряда ще бъде отложено за неопределен срок заради големия брой участници, които следва да присъстват лично, предаде БТА.

На Нетаняху са повдигнати обвинения за подкуп, измама и злоупотреба с доверие, свързани с три отдавнашни разследвания. Премиерът отрича да е извършил нещо нередно и казва, че е жертва на "лов на вещици" от страна на враждебни медии, полицейски и съдебни служители.

През последните месеци той е изправен пред ежеседмични протести с призиви за неговата оставка заради споменатите твърдения за корупция и начина, по който правителството реагира на кризата с коронавируса, отбелазвя АП.

Израел провежда най-бързата кампания за ваксинация срещу COVID-19 в света и вече е ваксинирал с първата доза от ваксината близо 20 процента от населението си.

Нетаняху направи успехите във ваксинацията на населението централна тема в кампанията за своето преизбиране на изборите през март, когато в Израел ще се произведе четвъртият поред парламентарен вот за по-малко от две години.

Междувременно премиерът призова израелците да направят "едно последно голямо усилие" за овладяване на предаването на вируса като спазват по-строгите правила, посочва АП.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    14 1 Отговор
    Този народа ще го обеси на накой стълб..

    Коментиран от #2

  • 2 Смотаняху

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    Само дяволски рогца липсват на снимката...същински дявол.

    Коментиран от #7

  • 3 Бат Бойко нощния бандит

    3 1 Отговор
    И мен също.
  • 4 Нетаняху

    3 1 Отговор
    Докато съществувам няма да кажа лоша дума за нито еди Еврейн ти си моят премиер.
  • 5 един българин

    5 4 Отговор
    Учете се от тази малка, но важна държава, на смелост , постоянство и ум!
  • 6 111

    6 1 Отговор
    Ако живеехме на тяхната територия щяхме да сме се на/кали от страх! Ние в идеално географско място сме в незавидно състояние, че там ли?!
  • 7 1111111

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Смотаняху":

    Завистта ти поражда рогца отзаде ти! От тях не мажеш седна на едно място! Пиши такива простотии и ще оставиш идеална карма на наследниците си!
  • 8 АМОН

    4 1 Отговор
    НЯМА ДА Е ЗА ДЪЛГО.
    Сблъсъка е неизбежен.
    ЗАТВОРА СЪЩО.
  • 9 Сатъра на Хана

    2 0 Отговор
    Арабите наричат Мисирките - Биби ....
    ...
    Та и Таз Мисирка е като Банкянската Мисирка - посрала се е да не попадне при бай Ставри :))