9 Януари, 2021 08:39 3 869 37

В САЩ е възникнал нов вариант на COVID-19

  • коронавирус-
  • сащ-
  • covid-19

Байдън обеща ваксини за всички американци

В САЩ е възникнал нов вариант на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Работната група при Белия дом, занимаваща се с проблемите на борбата с пандемията, предупреди за възможна поява на територията на САЩ на нов вариант на коронавируса, който започва да ускорява разпространението си, съобщи тв каналът Си Ен Би Си, цитиран от Ройтерс.

Според документ, получен от телевизията, с появата на този нов вариант експертите свързват почти резкия ръст на заболеваемостта от COVID-19 в САЩ в сравнение с пролетта и лятото, когато е циркулирал предишен вариант на вируса, уточни БТА.

Според университета Джонс Хопкинс до този момент в САЩ за регистрирани 21 776 072 случая на заразяване с коронавируса, като са починали 367 635 души. САЩ остават на първо място по брой на заразените и на починалите.

Новоизбраният президент Джо Байдън, който ще встъпи в длъжност на 20 януари, обяви вчера като една от първите си задачи да осигури повече ваксини срещу вируса и да ускори ваксинацията на населението, която изостава от набелязаната федерална програма. Според нея още до края на 2020 г. в страната трябваше да има 20 млн. ваксинирани хора, а до вчера в САЩ само 6 млн. бяха получили първата доза от ваксината.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПСР

    35 4 Отговор
    Деменция и КВ 21-две в едно,няма по-добра комбинация за САЩ.
  • 2 дедо Герчо

    23 1 Отговор
    КАТО ГО ГЛЕДАМ,МОЖЕ И ДА НЕ ДОБУТА ДО 20ти.СИРОМАШКИЯ...ХЪХЪХЪ....
  • 3 Охо Бохо

    41 3 Отговор
    Ще има да ваксинират всеки ден, с тези нови щамове на короната. Другите видове грип изчезнаха, за сметка на короната. Предполагам, че лятото също няма да има летен грип и ще продължат с опитите за тотално всекидневно ваксиниране.
  • 4 Айде стига вече

    42 3 Отговор
    Първа, втора, трета,........вълна, всеки ден нови щамове и варианти на ковид 19 ставате смешни! Изглежда, че това няма да има край! Създадоха вируса и го пуснаха с цел печалба на фармацевтичните компании! След близо година ни направиха ваксина,която е била готова много преди това с цел печалба! Е вече си продадох те ваксините оставете хората да живеят нормално вече!
  • 5 гост

    17 3 Отговор
    Днес 19, утре 20 , в други ден 21 ....до като свършат... числата !
  • 6 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    17 1 Отговор
    По думите на Перушан новият вид ще се нарича "краварски вирус" - CO(W)VID-19...
  • 7 Киро

    26 1 Отговор
    Това започва да става банално и досадно

    Коментиран от #32

  • 8 Ангелов никой не ти вярва

    21 1 Отговор
    Лъжата корона
  • 9 Кирливите ризи а Герб

    9 0 Отговор
    Корона вирус къшшшш
  • 10 Само да

    34 1 Отговор
    Питам къде изчезнаха сезонните грипове и вируси?
  • 11 Браво

    16 1 Отговор
    Краварчетата са умни, още другата седмица ще изкарат патентована ваксина за новия щам и си затварят пазара за конкуренти. Между другото, помните ли, че още миналата пролет се говореше за различни щамове? Чудя се защо чак сега ги раздухват.

    Коментиран от #22

  • 12 АНОНИМЕН

    26 1 Отговор
    Cтaр пocт oтпрeди избoритe:
    "Въпросът c глaвнo В е кого ще изберат американците за президент : Ако е Тръмп - коронавируса ще си отиде от информационните сайтове и ще стане като гриповете всяка година! Ако изберат Байдън - ще видите тогава кон боб яде ли или луканка на пръчка! Ще има още по напориста коронаистерия и такъв невероятен бизнес с всякакви дезинфектанти, ваксини, лекарства!"
    Зaпoчвa c мacки зa 100 дни oщe прeди дa e влязъл в Бялaтa къщичкa!
    CЛEДВA ПРOДЪЛЖEНИE!
  • 13 НАТО ВЕЦ

    21 0 Отговор
    Новият вирус с "корона" се казва Бай Дън. Ментално нестабилен е и заплашва света с глобална джендеро-либерастка, ядрена "пандемия".
  • 14 Иван

    9 0 Отговор
    От прилепите или от гейовете?
  • 15 Мишо

    9 0 Отговор
    коронавируса го сънувате от сутрин до вечер пишете за коронавируса имам чувство че се възбуждате докато пишете за коронката
  • 16 Иван

    5 1 Отговор
    САЩ на първо место,Китай на 82-ро место,България на 48-мо место.

    Коментиран от #25

  • 17 Иван

    9 1 Отговор
    Иэраел и той се похвали с негов щам.
  • 18 Иван

    7 1 Отговор
    Преди неколко хиляди години еврейските гейове в Содом и Гомор са били унищожени с атомна бомба
  • 19 Centurion

    17 1 Отговор
    Как няма да обещае,че нали производителите са негови господари,и той трябва да ги захрани със средства от бюджета,,!!!Същия е и Тиквата.Вчера ми се цепи , как ваксините били безплатни,абе аланкоулу,ти кого премяташ,нали ги плащаш пак с нашите пари от бюджета,от къде идват парите там,от данъци,налози, преки и косвени от глоби и щавене на това обеднял и оскотяване народ. Питсл ли си дали искаме ваксина?
  • 20 Тц тц тц..

    8 1 Отговор
    Всяка държава със свой щам- и това ако не е национализъм..Не може така - това е неприкрит антиглобализъм,против Ценностите е! Така мисля аз!
  • 21 Новият Стар Ред

    8 1 Отговор
    До 2025 ще се появяват.
    Докато не фалирате изкуствено малък и среден бизнес.
    Докато ТНК-тата, гуги, ейпи, туити, майкри,фейси не окупирате Свободният Свят.
    Едно световно правителство, един народ, една религия вече има опити Ватикана.
    Докато не ни изтребите тотално климатч. оръжия "сухи светкавици" 14 000 пожари Калифорния Австралия-животни умираха, хора се самоубиваха. Ваксини, некачествени храни, ГМО, хербициди, пестициди, добавки. За десерт новото оръжие G5- технология ползвана за локализация на дронове и др., война Ирак. 20 хиляди сателита, способни да унищожат всеки биологичен вид индивидуално на планетата.
  • 22 5ко

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Браво":

    Защото са демонкратично, патентовано творение. Сега като заграбиха властта, им се развръзват ръцете и няма кой да им пречи. Не си ли забелязъл, че само на техните сбирки всички, без изключение са с намордници.
  • 23 Израел

    4 0 Отговор
    В Израел Ехуд Барак се противопостави на ваксините, но неговите изявления не са важни нали.
    Много удобно цитирате васалите на ТНК-тата.
    В цял свят хората разбират геноцидът върху тях -Турция, Япония, Китай, Русия, Израел, Германия, Франция, Британия.
    Няма да им се размине на фармацевтините ТНК-та.
    Не успяха да пробият чрез ТТП и ТТИП, НАФТА, СЕТА-сега го раздават през просото, директно, колко са удобни Камила и Бай Дън.
  • 24 Имам

    6 1 Отговор
    Огромни,гигантски неизплатими борчове.Към цялото село,в околните села.В региона,в цялата Държава.Как да ги изплатя,и да изляза на печалба,след като умея и съм способен,да произвеждам само и единствено домати? Първо и задължително условие: Да накарам от селския кмет,до цялото правителство да убедят всички,че без ежедневно консумиране на домсти, сте загубени.След това да " убедя" всеки,че само моя" сорт" домати,има качестсста да ви спаси . Натам е лесно.Докато хапвате само моя сорт домати,аз вече съм подготвил друг сорт.Кийто пак ще ви спаси от затлъстяване,холестерол.За няколко години,съм " избил" всички борчове,и ще натрупам печалби.

    Коментиран от #26

  • 25 По брой заразени обаче.

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    По смъртност от/с ковид отдавна сме в челната десетка в света. А в Китай пак има блокиран град, който жителите му не могат да напускат, заради 50-на новооткрити заразени. И там продължават изпитания на ваксини и ваксиниране с експериментални такива.
  • 26 Щом смяташ, че е толкова лесно

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "Имам":

    и сравняваш ваксините с домати, дерзай! Ама не съм чул, че неяденето на домати е смъртоносно. Дядо ми не кусваше домати в суров вид и доживя все пак до 80.Да ви имам ненормалните сравнения. Хайде дерзай и създай нов сорт, който да е с превъзходни вкусови качества и супер полезен за здравето. Милиардер от производство на домати едва ли ще станеш. Аман от форумни "умници", на които форумни балъци им слагат плюсчета. Сякаш на някого му харесва, че има пандемия... Но е факт и поне засега не е измислено друго решение за справяне с нея, освен ваксините. При това трябва да продължава и съблюдаване на останалите мерки още дълги месеци.Иначе вместо средно 60 починали от/с ковид дневно ще се върнем твърде бързо към стойностите от края на ноември-началото на декември и ще започнат пак да измират по 150 души и повече всеки ден, включително и на стълбите пред болниците. Дано поне повече медицински персонал да се ваксинира(от непреболедувалите), за да се бревърнат болниците в лечебница, а не в развъдници на коронавирус както е сега. Влизаш за операция на счупен крак, сдобиваш се там с ковид и след 10 дни си пак в болница, но в ковид отделение и този път изходът е летален. Но междувременно си заразил и близките си, които са се грижили за теб. Случката е абсолютно истинска и едва ли е изолирано явление. По подобен начин най-вероятно се заразяват и някои от обитателите на старчески домове и после пламва заразата и сред другите възрастни хора там и сред персонала. Всички пр
  • 27 Баи

    2 0 Отговор
    Сатанинския план на - демократите в деиствие - баидьн обеща ваксина за всички американци , появява се нов щам на короната - точно по време на избирането на баидьн - ако сьдин по делата му досега е избрал живот след ваксината за малка част от - белите превилигировани американци
  • 28 дада

    0 0 Отговор
    сега дали ще платят патент на китайците.
  • 29 Продължение на коментар 26

    0 3 Отговор
    По подобен начин най-вероятно се заразяват и някои от обитателите на старчески домове и после пламва заразата и сред другите възрастни хора там и сред персонала. Всички противници на ваксините да се замислят. Да, има естествено и пострадали от ваксинирането, може би дори и умрели от тежки странични реакции. Такива е имало не по-малко при ваксиниране и с други ваксини. И на мен ми се иска да има друг начин за завръщане към живота ни отпреди година. Но за съжаление няма светлина в края на тунела... И игнорирайки проблема не го решавате по никакъв начин.Сега може да започнете да слагате минуси на воля. Това за съжаление по никакъв начин не променя ситуацията по света, нито пък у нас. Плюенето по здравния министър и щаба също. След броени месеци ще има ново правителство, нова управляваща коалиция, нов здравен министър и може би нов щаб. Но ваксинирането ще продължи(с все повече одобрени ваксини обаче. Мерки и локдауни също ще са налице още дълго и ту ще ги отпускат, ту ще ги затягат... Такава е новата реалност в света за съжаление. Ще продължаваме и да носим маски и да правим тестове сигурно поне още година(в най-добрия случай) , колкото и да ни е писнало вече от всичко това.
  • 30 Аз40

    5 1 Отговор
    Този нов "вариант" се казва 🦠🦠 Джо Байден 🦠🦠
  • 31 big

    1 0 Отговор
    Щамовете, вариантите или както ги наричат ще се множат като "бълхи"! Крайно време е хората да се оставят на мира и вируса ще изчезне постепенно! Както обикновения грип с десетки щамове, птичи, свински, "управленски" и т.н. изчезва, така и този. Това, че има болни и починали е нормално развитие на природата! Опита за намеса в нея от страна на хората, създава по-големи проблеми, дори да се живее в стерилна среда!

    Коментиран от #33

  • 32 Да. Досадно и банално е.

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Но докато не почнете да игнорирате всички теми за коронавирус те ще ви заливат отвсякъде. Като пишете и коментирате генерирате трафик и затова няма да се спрат подобни новини скоро. Още повече, че скоро не се очаква да успеем да се справим със заразата ковид в световен мащаб. Дори и ваксинациите да вървят успешно и по план и да са с обещаната ефективност няма как да бъде ваксинирано едновременно цялото население на земята, а това означава, че най-вероятно в обозримо бъдеще ще въведат повсеместно нещо като "зелени" паспорти само за ваксинирани, които ще им дават право да пътуват със самолети, кораби, да посещават концерти, курорти, СПА центрове. Не казвам, че не е дискриминационно по някакъв начин, но най-вероятно ще се случи. Защото милиарди за тестове,локдауни карантинни хотели и т. н. струват много повече от еднократно ваксиниране например веднъж годишно. Стига да даде очакваните резултати ваксинирането разбира се... Това още няма как да го знаем със сигурност. Въобще нищо не знаем със сигурност... А несигурността плаши и стресира повече от самия коронавирус.
  • 33 Няма да изчезне сам защото

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "big":

    явно е по-вирулентен от грипните вируси. А и явно новите щамове не са сезонни вече както е при грипа, който обичайно се среща от ноември до март по нашите географски ширини. В момента в ЮАР е лято, а заразата с ковид не само че не намалява, а се разраства заради новия щам явно. Интересното беше, че в южното полукълбо през зимата почти нямаше случаи на грип(бяха в пъти по-малко). Подобна е тенденцията сега и в северното. Възможните причини са две. Мерките, маските, онлайн обучението, работата от къщи, по-добрата лична хигиена, дезинфекция и социална дистанция препятстват разпространението на грипните вируси(обикновено с пик през януари и февруари) Или коронавирусът по някакъв начин се конкурира с грипните вируси и засега взима превес. Е, със сигурност и противогрипните ваксини може би имат някаква роля, защото действието на тези срещу коронавирус въобще още не се е усетило.Изключително малко са хората по света получили втора доза от ваксината все още. Пренебрежимо малка брой от човешката популация са ваксинирани с две дози от няколкото ваксини, които се прилагат в момента. Все още ваксинираните са поне стократно по-малко от заразените и преболедувалите, чийто точен брой е изключително труден за установяване, защото дори хора със симтоматика далеч не винаги се тестват и реално не знаят дали точно с ковид са се заразили или с някой друг рино или парагрипен вирус.
  • 34 Цар Вул

    2 0 Отговор
    Нов щам - нова ваксина... и така, докато всички хамериканки заприличат на заготовка за козунак.... и също толкова умни.
    Тва с лай*ата в храните и напитките беше само подгрявка.
    Тва 300 милиона парчета да ти дойдат на крака да им завиеш чалмата на ДНКато си е майсторско изпълнение.
    Гьобелс,Мьобел - тапи да ядат.
    Че скоро и нашия ред иде! Нема мърдане
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Събуди се

    2 1 Отговор
    Смехотворно е да се "обяснява" нарастващата зараза с "нови щамове". Истината е че населението просто не спазва социална дистанция и си въобразява че вместо това маските ги пазели. Вирусът се спира само от социалната дистанция наложена при локдауни, а не от парцали на устата.
  • 37 клоун

    1 0 Отговор
    Смъртността в САШ е 1,6% , а за обикновенния грип тя е 2-4%, така че този вирус е една ................. корона ИЗМАМА !!!! Целта е да се изземе бизнеса и клиентите на малките , а големите да станат още по-големи ! Чрез фалиране на малкия бизнес същевременно ще се избълват безработни , които са необходими да започнат работа при големите !