Last news in Fakti

9 Януари, 2021 13:06 2 024 6

Китай затегна още ограниченията в два града южно от Пекин

  • китай-
  • ухан-
  • коронавирус

През изминалата седмица провинция Хъбей съобщи за над 300 нови случая на зараза, от които близо 200 асимптоматични

Китай затегна още ограниченията в два града южно от Пекин  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай затегна днес още повече ограниченията в два града южно от Пекин, които вече са поставени под карантина заради коронавируса. Затягането на рестрикциите се прави в опит да се ограничи разпространението на заразата от нови огнища, открити там, предадоха информационните агенции.

С приближаването на китайската Нова година, празнувана през февруари, в град Шъцзячжуан до второ нареждане се прекратява и движението на метрото. А жителите на друг голям град Синтай няма да имат право да напускат домовете си за седмица.

Общо 18 милиона души в провинция Хъбей в големите общини Шъцзячжуан и Синтай няма да имат право да излизат от къщи освен по неотложни причини. Училищата са затворени. Транспортните средства за тези два града са преустановени, а магистралите, водещи до тях са затворени.

По време на изминалата седмица Хъбей съобщи за над 300 нови случая на зараза, от които близо 200 асимптоматични. Това е най-сериозното огнище на коронавирус от шест месеца насам в Китай. Според здравните власти заразата в Хъбей е внесена отвън.

Китай съобщи за 33 нови случая на зараза за денонощие. От тях 16 са внесени отвън, а 17 са вътрешно предадени. От тях 14 са в Хъбей и 3 в провинция Ляонин.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМЕРИКАНЦИТЕ ЗАРАЗЯВАТ

    4 4 Отговор
    ЗДРАВО В КИТАЙ. ..!!КИТАЙСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИ! !
  • 2 Кайзер

    3 3 Отговор
    За какво съобщавате новини които не са достоверни или са трудно доказуеми.Преписвате какво съобщава китайска агенция или немска превела китайска такава.Вие теорията за губене на информацията по веригата не сте ли чували и изучавали.По дифолт на новини от Китай не се вярва всичко минава през партиина цедка.

    Коментиран от #3

  • 3 no name no face no number

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кайзер":

    В Китай в момента е малко по студено но поне там където живее една моя позната няма никаква карантина и всичко е наред за тези градове нямам идея може и да са затворени, но в Китай ситуацията е много по нормална от Европа и Америките. Хората пътуват празнуват срещат се свободно.
  • 4 Васил

    1 5 Отговор
    Празнуват защото имат само 300 а ние къде сме хилядарка на ден или казано 30 хиляди на месец. Колко случая ще има Китай ако отпуснат мерките като у нас да друсат хора?
  • 5 вики

    1 0 Отговор
    и каква стана тя - в китай ковид 19 тръгна още през декември 2019 г. и към януари 2021 г. още регистрират заразени - 14 месеца! Значи в Европа и България минимум до 2022 г. ще има заразени.

    Коментиран от #6

  • 6 Ще има години наред, мила моя.

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "вики":

    Защото е в целия свят разпространен. И дори някои държави да се справят чрез ваксиниране след време, докато го има някъде по света винаги ще има риск да бъде пренесен и разпространен наново. Затова най-вероятно след година тези, които искат да пътуват до някои държави със самолет ще трябва задължително да са ваксинирани. А и не само със самолет. Който иска да отиде на круиз с кораб, в скъп курорт и т. н. пак ще трябва да е ваксиниран. Колкото и да не ни харесва това.