Last news in Fakti

10 Януари, 2021 09:08 1 434 9

Германия ще ускори имунизационната програма срещу коронавируса

  • ваксина-
  • германия-
  • коронавирус

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан предупреди, че заради сегашния недостиг на ваксини хората няма да имат право да избират коя ваксина да получат

Германия ще ускори имунизационната програма срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще бъде ускорена имунизационната програма срещу коронавируса, предаде ДПА, цитирана от БНР.

По последни данни на института "Роберт Кох" близо половин милион души са получили първата от двете дози на ваксината, което прави по около 40 000 ваксинации на ден в 83-милионната страна.

"Ще имаме достатъчно ваксини за всички в Германия", каза Меркел и добави, че след няколко месеца властите ще могат да предложат на всеки, който иска, да се ваксинира.

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан предупреди, че заради сегашния недостиг на ваксини хората няма да имат право да избират коя ваксина да получат.

Премиерът на южната провинция Бавария Маркус Зьодер предупреди, че срокът на действие на сегашните противоепидемични мерки в Германия ще бъде удължени и след края на януари.

За последните 24 часа Германия е регистрирала близо 24 700 нови инфекции и 1083 смъртни случая.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Германистан

    9 1 Отговор
    Ааа всички знаем до какво води германския Blitzkrieg !
  • 2 Охо Бохо

    13 3 Отговор
    А нещо за смъртните случай само от първата доза ваксина да кажете? Или по комунистически, на които се подигравахте само успехи жънете, странични ефекти при ваксинираните няма.?
  • 3 Капитулирана Жалкария

    15 3 Отговор
    Никой по света не иска да се ваксинира. Малкото искащи са и без това за стерилизация, файда няма от такива.
  • 4 БАЙ Х@Й

    13 2 Отговор
    ‼Министърът на здравеопазването Йенс Шпан предупреди, че ....хората няма да имат право да избират ‼
  • 5 Като не е

    15 1 Отговор
    От корона вирус ще е от нещо друго. Значи преди да дойдат ваксините всички починали ги водят от коронавирус. След като дойдоха ваксините всички починали от други заболявания. Цирка е пълен. Незнам какви са тея имунизации но ми звучи като ваксина. Не , не и не. Каквито термини да използвате няма да се ваксинирам.
  • 6 дедо Герчо

    10 0 Отговор
    АЙДЕ,РАНО РАНО С ГЛУПОСТИТЕ! 136 000 СА ВАКСИНИРАНИТЕ...МИЛИОНИ,МИЛИАРДИ....ДРЪН,ДРЪН.....
  • 7 Дед

    14 1 Отговор
    Да ваксинират първо бежанците.
  • 8 Аз40🏴‍☠️

    5 0 Отговор
    Гледайте документалния филм "Informed Consent" от 2020 г., където хората говорят за историята на ваксинирането започнало в Китай, а след това започват масовото манипулиране от BIG FARMA, чак до ден днешен е обхваната и темата с коронавируса. Гениален е, много информативен.
  • 9 Истината съм аз

    3 0 Отговор
    Пълни лъжи ,нарочно плашат хората за да си оправдаят ваксината.....какво става в швеция а ???Нищо!