Last news in Fakti

10 Януари, 2021 14:18 2 329 10

Сърбия очаква да получи и китайска ваксина този месец

  • сърбия-
  • ваксина-
  • коронавирус

До края на 2021 г. Сърбия ще получи 1,8 милиона дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех и два милиона дози от руската ваксина Спутник V

Сърбия очаква да получи и китайска ваксина този месец - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През януари в Сърбия ще пристигнат няколко хиляди дози китайска ваксина против коронавирус, съобщи днес държавният секретар в сръбското министерство на здравеопазването Мирсад Джерлек, цитиран от агенция Бета, предаде БТА.

С това Сърбия ще стане една от малкото страни, която ще има на разположение три качествени ваксини от трима различни производители, каза той.

До края на 2021 г. Сърбия ще получи 1,8 милиона дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех и два милиона дози от руската ваксина Спутник V.

Гражданите ще могат да избират ваксина, но това ще зависи и от количеството ваксини, с които в момента разполага страната, каза Джерлек.

За да се създаде колективен имунитет е необходимо да се ваксинират около 3,2 милиона граждани, посочи той.

"Оперативният план за имунизация е в три фази. Минимумът, който трябва да ваксинираме, са 1,4 милиона души, оптималният брой или близо до максимума - около три милиона души. Така бихме създали колективен имунитет около 80 процента и това би било напълно достатъчно да кажем, че сме се освободили от COVID-19", каза Джерлек.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 2 Отговор
    А на бас, че Баце ще се ваксинира с китайската тайно, заедно с целия антураж суджуци. И после ще заголи левачка за плацебото на янките.

    Коментиран от #2

  • 2 До честен цио

    1 16 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Аркадаш, кога си виждал нещо качествено от Чайна ?
  • 3 Хаха

    2 15 Отговор
    Сръбските Путинисти да се ваксинират със Спътника задължително.
  • 4 Иво

    1 13 Отговор
    е няма ли да получат със путник
  • 5 Определено

    14 0 Отговор
    това е правилното поведение - всеки желаещ да се ваксинира да има правото на избор кой продукт да ползва.
  • 6 Факт!

    0 9 Отговор
    Е нали със Спутникъ?
  • 7 А на бас

    2 2 Отговор
    Не можете да издържите ,един час,без да пуснете нещо за тая измама.
  • 8 Антитрол

    9 0 Отговор
    Не мога да разбера какъв е проблема на соросоидните тролчета с руската или китайската ваксини - никой не ги кара те да се ваксинират с тях. Не е ли по-важно да има ваксинирани отколкото с коя ваксина да са ваксинирани.

    Ааа сетих се паричките трябва задължително да отидат при господарите - важни са паричките а не здравето на хората.
  • 9 Човек

    5 0 Отговор
    Така се прави. Купуват се по малко ваксини от всичките. След което гражданите сами избират с коя да се ваксинират. В последствие се закупува допълнително, най-много от тази за която има най-много желаещи.
    При нас, за да се подмажем, купуваме само Западни ваксини.
    Именно затова голяма част от хората няма да се ваксинират.
    Повечето не вярват на Западната фармацевтика и на ценностите им. Нанси Пелоси вече обяви, че в конгреса понятия като той, тя, майка, татко .... няма да се използват а ще се говори за То.... Може ли редовни хора да вярват на хора с такива нововоизмислени ценности, при това правейки всичко възможно силово да ги налагат и на други страни.
    Бих се ваксиниран с ваксина създадена по старите технологии, органична ваксина, а не по гeнeтичнaта тeхнoлoгия mRNK и нaнoчacтици oт тeжки мeтaли. Тази технология дори бе забранена. Дo 20. 11. 2020 г. вcички eкcпeримeнти c чoвeшкия ген, бяхa зaбрaнeни, нo зaрaди вaкcинитe тaзи зaбрaнa e прeмaхнaтa.
    Така че ако част от хората не се ваксинират това е защото не им се дава право на свободен избор, а се пропагандира, лобира и налагат само ваксини на Западни фармацевтични корпорации.
    Сърбите са уцелили паривия път. Но това са хора без комплекси и парвенющина почти липсва за разлика от българските политици и голяма част от интелигенцията ( т.н. гнила интелигенция)

    Коментиран от #10

  • 10 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Човек":

    Съгласен. Казано е и от един от най-големите мъдреци живяли на Земята
    "Ако подлия ти даде лекарство излей го". Омар Хаям