Last news in Fakti

11 Януари, 2021 19:37 5 054 22

Експерт: Пораженията от COVID-19 са много по-сериозни, отколкото страничните ефекти на ваксините

  • коронавирус-
  • ваксина

Ваксините на "Пфайзер" и "Модерна", за които бе публикувана подробна информация и които са разрешени в Европа, нямат сериозни странични ефекти, заяви вирусоложката Маргарита дел Вал, член на Висшия съвет по научни изследвания на Испания

Експерт: Пораженията от COVID-19 са много по-сериозни, отколкото страничните ефекти на ваксините - 1
Снимка: Shutterstock

Проблемите със здравето при хората по време на и след заразяването с новия коронавирус могат да бъдат много по-сериозни, отколкото вероятните странични ефекти от ваксините срещу COVID-19, заяви пред ТАСС испанската вирусоложка Маргарита дел Вал, член на Висшия съвет по научни изследвания на Испания.

"Последствията от коронавируса и след заразяване, и усложненията след прекарване на инфекцията са много сериозни", уточни експертката. "Ваксините на "Пфайзер" и "Модерна", за които бе публикувана подробна информация и които са разрешени в Европа, нямат сериозни странични ефекти", допълни тя.

Дел Вал отбеляза, че "страничните ефекти, наблюдавани досега при десетки хиляди ваксинирани доброволци, се умерени или леки и продължават един или два дни". "Дори и да причиняват дискомфорт, те са напълно търпими в сравнение със сериозността на коронавирусната инфекцията, от която умира един на всеки сто заразени в Испания", добави вирусоложката, предава БТА.

Тя каза, че ваксините проявяват "сериозни странични ефекти в течение на първите шест седмици или два месеца след имунизация". "Това е опитът от много десетилетия наблюдения на клинични изпитания на ваксини", поясни Дел Вал.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    58 15 Отговор
    Никакви поражения няма от ковида. Пораженията ще са от ваксината.
  • 2 Ето това

    55 9 Отговор
    е облъчване. Ваксината е по безопасна от ......вируса. Пълен смях😃😛
  • 3 СТЪКЛЕНОТО ОКО НА ФАЛКОНЕТИ

    37 2 Отговор
    В СМИСЪЛ ДА ИЗБЕРЕМ ПО- МАЛКОТО ЗЛО...А ИМЕННО ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ....ИМА ЛОГИКА АМА ЛЪЖИТЕ ХОРАТА НЕПРЕКЪСНАТО И ЗЛАУПОТРЕБЯВАТЕ СЪС СИТУАЦИЯТА...ПРИТИСНАТ ДО СТЕНАТА ИЗБИРАЙ ИЛИ КОВИД ИЛИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ОТ ВАКСИНИТЕ....

    Коментиран от #8

  • 4 $$$

    39 4 Отговор
    Не познавам здрави хора с поражения от ковид. Отново пропаганда.

    Коментиран от #12

  • 5 Нос Калиакра

    35 1 Отговор
    На село при органичната храна.....в градовете само зомбита,наркомани и храна за прасета със нитрати . хормони и опани химикали...
  • 6 тарикату

    43 1 Отговор
    Само дето последиците от ваксината никой не знае какви са. Ами ако след години ваксинираните започнат да образуват ракови образувания? Все пак ти вкарват чуждо рнк в клетките. Мерси, по добре короната.
  • 7 онзи

    36 4 Отговор
    Ковида е едно грипче. Нетестваната ваксина може да убие хиляди.
  • 8 Потребител

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "СТЪКЛЕНОТО ОКО НА ФАЛКОНЕТИ":

    Класическа схема за изнудване.
  • 9 Петьо Петров

    32 3 Отговор
    "Дoри и дa причинявaт диcкoмфoрт, тe ca нaпълнo търпими в cрaвнeниe cъc ceриoзнocттa нa кoрoнaвируcнaтa инфeкциятa, oт кoятo умирa eдин нa вceки cтo зaрaзeни в Иcпaния"

    Само да попитам,как изчислиха в Испания колко са били заразени,та да казват,че смъртността е 1%? Или казано иначе,изправени сме пред дилемата вирус-ваксина,или психоза-агитация! Лично за мен и близките ми нямаме нужда от нито едно от горепосочените!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Viper

    33 2 Отговор
    Лъжат, познавам много хора които изкараха ковид грипа без никакви симптоми и поражения лъжат - лъжат - лъжат. Соросите лъжат с техната ваксина!
  • 12 Личи

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "$$$":

    Хем здрав пък и с Ковид поражения. Нещо бъркаш слово думите. Тия мисли си ги пази за себе си.
  • 13 факт

    16 1 Отговор
    а раковите заболявания възможни ли са !?
  • 14 Yori

    14 1 Отговор
    Еииии Хлъзгави са.
    Гънат се като червей.
    По гръб не пада БОКЛУКА
  • 15 След пет години

    21 1 Отговор
    Всички по света ще заболяват от,цяла палитра болести( както и преди) ,но никой няма да боледува от Диадемата.Просто заболял! Е,ама се увеличили процент онкологии,на черен дроб, бъбречна система,белодробни , сърдечно съдовата система,ами това е положението.Не живеете здравословно.Не се храните здравословно.Кой онодил,онодил! Мара не е вече Мара,а Маргарет!
  • 16 Бонговец

    23 1 Отговор
    Чухте ли експертно мнение,господа депутати и министри. Хайде стига сте се шугавили ами в колона по един право при добрия чичо доктор ? Ние народа Ви обичаме и искаме Вие нашите народни слуги да сте здрави и да работите с пълни сили за нашето благо. А нашето благо е пряко зависещо от вашето скорощно ваксиниране
  • 17 Цирк

    4 1 Отговор
    Ами?! Цццц...
  • 18 Айде няма нужда

    15 1 Отговор
    В подробната информация липсва най-важното - колко трае имумитета от ваксината. Освен това защо да подписваме Информативно съгласие?

    Коментиран от #22

  • 19 Баш Експерт

    11 2 Отговор
    Пораженията от Гнусно-Алчният Капитализъм са по Вредни от 999 000 000 000 Ковидни щама.
  • 20 Реалист

    16 3 Отговор
    ВСИЧКО около c0vid-19 E ИЗМАМА❗❗❗
  • 21 3w4lkerm3keld

    7 1 Отговор
    Шилетата да се ваксинират. На кой му пука !
    п.п.
    Аз все още не познавам чвек, дето е имал коронавирус. За умрели с него или от него, изобщо не говоря.
  • 22 Мнение

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Айде няма нужда":

    Засилват истерично пропагандата за ваксините. Натрапват я чрез арогантна агитациа и насаждане на панически страх. Разчитат и на неосведомеността на хората. Но всичко това буди и много подозрение вече. Четох, че иРНК във ваксината влияе на човешкия геном. Изменя го. Тогава не ще принадлежиш към човешките същества. Ставаш собственост на собственика на патента (защото е патентовано). За това и вредните следствия СЕ ИЗИСКВА да се ПОДПИШЕШ, че ГЛОБАЛИСТИЕ не носят НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ. Но!!! Според Нюрнбергския кодекс 1947г. , подписан от всички държави, никой няма право да ви прнуди за ваксиниране, да ви скрива вреда и всяка информация за това. И ако знае за наличието за такива и премълчава за това подлежи на наказателна отговрност. Прикриващите информация също са престъпници и подлежат на съд и наказание. Е за това изискват подпис - ОСВОБОЖДАВАШ ГИ ОТ ВСЯКАКВА ОТГОВОРНОСТ.