12 Януари, 2021 10:28 2 230 8

Президент е заразен с коронавирус

  • марселу рибелу ди соза-
  • португалия-
  • президент-
  • коронавирус

Той няма симптоми на заболяването

Президент е заразен с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Португалия Марселу Рибелу ди Соза е дал положителен резултат на тест за коронавирус, но няма симптоми на заболяването. Това съобщи кабинетът на държавния глава, предадоха португалските медии.

72-годишният Рибелу ди Соза се е самоизолирал в резиденцията си в президентския дворец в Лисабон и е отменил всички публични мероприятия с негово участие, две седмици преди президентските избори на 24 януари, на които той е сочен за фаворит.

Днес той трябваше да участва в голям предизборен дебат, както и в среща със здравни експерти за обсъждане на детайлите на планиран локдаун в страната. Близо половин милион (489 293) са потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Португалия от началото на пандемията. Починалите пациенти с COVID-19 са 7 925.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баче Кико

    7 0 Отговор
    Поредното подвеждащо заглавие.
  • 2 Баче Кико

    6 0 Отговор
    "Писателите" на статии кога ще спрете с подвеждащите заглавия?
  • 3 Пише "президент", а не "президентът",

    0 5 Отговор
    За да си помислите, че става въпрос за Радев значи не познавате елементарни граматични правила. Те и на това разчитат журналистите... Повечето от вас четат само заглавието обикновено.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Баче Кико

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пише "президент", а не "президентът",":

    Точно така, целта на занятието е изпълнена, а именно да има подвеждащо заглавие, след като трябва да има тълкуване, какво искал да каже авторът.
  • 5 Гъливер

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пише "президент", а не "президентът",":

    Поредният филолог или филоложка, намерил поле за изява , за да дава акъл, кое как се пише и кое как трябва да се разбира.
  • 6 А защо ли

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пише "президент", а не "президентът",":

    А защо ли се използват дребен шрифт в някои интересни договори, за да има поредното подвеждане.
    Авторът на коментара Как е направило извода че хората не познават граматични правила, почти всички ги познават, но въпреки това има поредното подвеждащо заглавие.
  • 7 Мнение

    1 0 Отговор
    Е к`во толкоз? Повод да се накатае и да остави другите да вадят кестените от огъня.
  • 8 Баче Кико

    4 0 Отговор
    Заглавията могат да се разделят и на критерии верни и подвеждащи. В случая заглавието, за да бъде вярно трябва да звучи по следния начин "Президентът на Португалия е заразен с коронавирус".