Last news in Fakti

12 Януари, 2021 20:45 1 754 13

Pfizer обмисля да регистрира ваксината си срещу COVID-19 и в Русия

  • ваксина-
  • коронавирус

Компанията и нейният германския партньор BioNTech са произвели над 70 милиона дози от съвместната коронавирусна ваксина до края на 2020 година

Pfizer обмисля да регистрира ваксината си срещу COVID-19 и в Русия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският фармацевтичен гигант "Пфайзер" (Pfizer) заяви във вторник, че обмисля подаване на заявление за регистрация и в Русия на ваксината срещу коронавирус, разработена съвместно с немската биотехнологична компания BioNTech.

Според изявлението на компанията, тя продължава "да си сътрудничи с международните организации и правителства по света, които ще разпространяват кандидат-ваксината, за да се осигури бърз достъп до категориите хора, които се нуждаят най-много от нея в съответствие с препоръките на здравните власти след получаване на регулаторните разрешения в тези страни".

В тази връзка "Pfizer" разглежда възможността да подаде заявление за регистрация на ваксината кандидат COVID-19 в Руската федерация", посочват от американската фармацевтична компания.

В същото време главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла заяви в интервю за бизнес телевизия CNBC, че компанията и нейният германския партньор BioNTech са произвели над 70 милиона дози от съвместната коронавирусна ваксина до края на 2020 г.

"В края на последната седмица на 2020 г., например, вече произведохме повече от 70 милиона дози и 50 милиона от тях трябва да реализираме, след като проведем нужния качествен контрол. Произведохме още повече и през първата седмица на януари", каза Бурла.

"В момента мисля, че сме пуснали 33 милиона дози. И имаме, да кажем, половината от произведеното, което все още е по складовете ни", допълни той.

BioNTech пък съобщи в понеделник, че двете компании са увеличили целта за доставка на ваксината срещу COVID-19 през 2021 г. до 2 милиарда дози, спрямо предишно планираните 1,3 милиарда, тъй като се добавят нови производствени линии и тъй като се оказа, че могат да бъдат извлечени повече дози от един флакон (шест спрямо досегашните пет дози).


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    35 3 Отговор
    Ще произвеждат в Русия,ама Путин не е БорисоФФ...
  • 2 Последния Софиянец

    29 5 Отговор
    Поздрави от Орлов мост!В САЩ вече има 200 умрели и 40 000 инвалиди от ваксината.Удря в гръбнака и в очите.И това е само началото.

    Коментиран от #13

  • 3 Бен Гън

    29 3 Отговор
    Ще е равносилно на това да продаваш краставици на краставичар.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Активист на БКП

    15 2 Отговор
    Планът на Сорос за намаляване човечеството наполовина вече е в действие ! До 10 човечеството трябва да намалее до 500 000 000
  • 6 Руми Стоева

    21 0 Отговор
    По голям ВИЦ няма във света! Вот!
  • 7 РЕЦИПРОЧНОСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бен Гън":

    пфайзерще се продавав Русия ,когато Спутник 5 започне да се продава в САщ. Това означава НИКОГА. ЛЪЖЛИВИ ЛАКАРДИИ НА ГЛАДНИ МИСИРКИ. ПУТИН ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е ЛИЗАЧА И КУКЛАТА НА КОНЦИ НА КОЛОНИАЛНО БАНАНОВА БЪЛГАРИЯ. ЧЕТА И СЕ СМЕЯ НА ДРАСКАЧА.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 рашка в небитието

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бен Гън":

    Примера ти е пълна глупост първо защото руснаците нямат възможностите и капацитета да произвеждат бройка и второ,защото руската ваксина не е никаква ваксина ,а е простл някаква мешана отрова.Руснаците са една от най-изостаналите държави в сферата на медицината и никой не очаква нищо от тях.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Говориш

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "рашка в небитието":

    на ангро,точно руската ваксина е по-добрата и сигурна от тази на Фазера,защото е на основата на човешки аденовирус първо ,второ е ДНК ваксина т.е. проучне в годините/до сега ваксините са именно ДНК/ и трето иРНК ваксините каквито са на Фазер и Модерна не са проучени и водещи специалисти занимаващи се с тази материя казват,че не се знае резултата от вкарването на толкова иРНК в организма до какви последствия ще доведе,защото просто няма проучвания в тази област дори с опитни животни. Що се отнася зо производството,руснаците си имат мощности за да задоволят своите нужди,а за другите предлагат изнесено производство,както вече на доста места се получи,дори в Унгария в скоро време. Трябва повече да се ограмотяваш. А руската вирусология е по-стара от преди някой държави да съществуват.
  • 12 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    2 0 Отговор
    Това са тези които ,,изпускат,,,вируса.
    Затова Русия не трябва да ги допуска.
  • 13 hmhmhm

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    а на какво се дължат умрелите и инвалидите. На коя съставка на ваксината? защото ако е на РНК-то ме изгуби.